Friday, December 30, 2011

pin..pin..saya sesat..ada sesiapa boleh tunjukkan jalan?



Pin..pin..  assalamualaikum Uncle...  Assalamualaikum Auntie... tumpang tanya jalan boleh? Saya ni nak pergi beli pampers..tapi sebab saya rendah je..jadisaya tak nampak pampers dekat mana..Boleh bantu?



Oooo..saya ada GPS rupanya..takpelah.terima kasih ya..saya cari melalui GPS je..masyeh auntie uncle...


Psstt..kiotrang jumpe budak sesat ni kat TESCO...  so sweettt..  sweet tak sweet sangat la..puas nak kontrol supaya die tak jilat walker tu...  haiyoo...  =p

Thursday, December 29, 2011

Sufiyyah dan kembarnya

Sufiyyah ni kalau bab semua benda dijilat2 dan di rasa2nya..dia memang juara...memang boleh angkat ibu jari..jari kaki sekali..  Terbaik la kata orang...    Ni antara yang sempat di capture di rumah Mama...

Terjumpa "kembar" sufiyyah..kepala dah sama botak..tangan dah sama berisi..  saiz pun lebih kurang....  Cumanya "kembar Sufiyyah tu tak pandai nangis je....  Owh..jangan tak tau...Mak Teh gelar Sufiyyah as "Baby A Live"....hhaaa... 


~mula-mula sesi perkenalan..saaaayyaaanngggggg kembar~








~lepas tu ...test rasa sikit...kening awak ni apa rasa ya?~





~uuiii...kaki awak ni gebu..sedap nak kokak ni~


~ok..ok...saya mintak mahap..meh ciumdahi sikit~


Licin berkilat anak patung tu di hisap..di jilat..ni kokak - kokak nya.. 

kadag tu hidug ummi punjadi mangsa...

Sekarang bukansekadar kokak..  cubit pun sama...baru explore agaknya die ada jari jemari yang boleh bergerak2..  segala lemak2 dan lebihan isi dah habis dah di picit2..di cubit2 oleh sufiyyah ni..sakit woo..tangan die kecik.haluuussss je cubit.adooiii.... 

Friday, December 23, 2011

POKCIK GEDEK..ini pelatih MUDA untuk di REKRUT!



 Saya secantik bunga atau bunga tu cantik macam saya?

Cubaan melatih anak menjadi seperti pokcik Gedek..  =)

Nak letak muka sendiri tak gamak..Sogan dengan kerbau..cantik sikit muka kerbau..hahhaa...  =p

Nak tengok hasil yang lebihumph lemak manis?..boleh la pergi blog kreative pokcik gedek




Thursday, December 22, 2011

Project 2 : #Baju budak2 skearang..kalau tak 2 kali ganda baju org besar tak sah

Sufiyyah makin besar..nengokkan harga baju2 dia..baik online baik yangdepan mata
Boleh juling berpusing2 biji mata 24 kali..
Mahalnya ya rabbi..

padahal budak kan..pakai sekejap je..

Ngadu2la kat Tok We Sufiyyah (cik la)..  kot2 la die nak present baju sufiyyah..(hohohoho..dasar tak guna  punye ummi..baju anak pun mintak mak pak presentkan).. Sekali tok we kasik pedas punye bidas.  JAHITLA...

Cik dulu masamah kecik2 baju2 mah semua cik jahit sendiri..esok nak gikenduri takde baju nak pakai..malam ni cik jahit..esok dah boleh pakai....



adoyaiii puunn..  Saya?  Jahit?

Butang baju yabangtu.2 tahun kahwin..kat situlah tak berjahit..hahahhaa...

Tapi entah datang hantu mana entah.  Tetiba rasa ..erm..best jugak jahit,,.  Lagipun tgk dress budak2 semua comel2 je..geram tengok tau..kalau tengok..xdelah susahmana nakjahit..

Kebetulan dekat rumah ada mesin jahit cik..kiotrang tolong hantar gi repair..jadi dah dapat balik..lenjan la dulu..

Jahit baju Sufiyyah...inilah Project saya yang ke dua..Alahmdulillah..Malam tadi dah complete..

Mula2 ingat nak buat yang simple je ala2 pillow case punye baju..

Tapi tok we die suruh buat yang comey sikit..perturun ilmu sikit2... Tengok website sikit2..
Refer kedai2 online sikit2..  Ukur2 baju sedia ada sikit2..

Jadilah macam kat bawah ni....TADAAAAAAAA



Rasa seronok pulak..macam jahit baju anak patung kan..  =p

Tengok jauh2 mmg la nampakok...Tapi kalau tengok dekat2..  MasyaAllah..  dengan jahitan senget benget...benang atas dgnbenangbawah tak sama okeh..hahaha..

Benang pun saya pakaiyang dalam sewing kit yang harga RM5 tu..haha..elok satu baju habis satu roll benang..  =p


Macam ni bolehla kecek yabang belikansaya mesin jahit..dengan benang dll..yabang punsuka tengok..die siap suruh saya buat lagi biar banyak2..  =)


Tuesday, December 20, 2011

Project dah banyak....tapi Banyak jugaklah yang terbengkalai

Kita ni kadang semua nak buat

Nak buat pualk tu semua serentak

Lepas tu tak tahu nak buat mana dulu...
Ha..kan dah padan muka

Saya ni banyak dah projek terbengkalai
Asal terbengkalai je saya
Asal saya je terbengkalai
Hohoho...

Project maternity saya ni dah terbengkalai almost 1 year dah..beli album dah almost 2 years..  bile la nak siap kann...

Siapa yang berkenan nak gambar macam kat atas ni..boleh contact Danial from CUBIC PHOTO
Gerenti puas hati


Pastu macam2 projek lagi la...Nasib baik la yang satu ni ada tamat tempoh..Project PhotoMagnet...
Dah hantar untuk cetak dah..tunggu jela hasilnya sampai nanti.. Boleh tempek dekat peti ais..Tempek banyak2 sampai hilang warna sebenar peti ais..hehehhe..ni murah je...6keping photo magnet berukuran 4"x3"...tapi promo ni dah habisla..ala..tak kesah pun sebab diorang selalu je ada promo yang best2...ada time ke tak jela nak enjoy smeua promo2 yang ada  =)

Ni dari Milk a Deal..  ala..adik beradik dengan Dealmates..dengan Groupon..Tapi ni Milkadeal..



Ni tengah buat satu lagi project...agak2 korang project ape pulak ni?..hehehhe.........  nak bagi preview pun tak reti... tapi melibatkan si kecik momot tuela..  =p








psstt.kak hanim kata sufiyyah tak comot..dalamgambar mmg la nampak santek..cuba real life..MELEKIT..  wangi bedak tu kejap je..  5 menet je..lepas tu siapla...masyam!hhohoho

Monday, December 19, 2011

Paling malas..tapi terpaksa juga

kalau ada sesiapa perasan..

Siapa yang allow anonymous utk komen di blog..

saya akan jadi salah seorang dari anonymous tu..hohoho...
dan di bawah sekali biasa akan ditulis

- nik yang malas nak sign in -

atau yang sewaktu dengan nya..

memang malas habis nak sign in..
sebab tu lately tak de sangat entry baru
sebab malas nak sign in boleh?..hahahhahha

tapi kalau tetiba teruja nak komen dekat blog yang kita kunjungi tu kan..

memang nak tak nak terpaksalah sign in..lagi2 kalau die tak allow anonymous to komen..
yela..saya faham..bukan mudah melayan anonymous yang takde maruah mahupun harga diri merempan2 di blog kannn......

ok..ni pun sebab nak bagi tau jugak kat semua2...  kat kawan2 blog..saya kadang tu datang blog korang..hari2 BW..  taappiiiiiii...nak komen..masyaallah..kadng tu dah tulis komen..bile kene sign in.. malas die tu..ya rabbi.  macam ada batu melekat kat jari..

paling malas lah..

jadi mintak maaf la ye
kang dah habis malam kang saya kembali la mengomen..


nah..layan muka budak momot ni jela..yang tak berapa malas..rajin sokmo...sampai buat ummi rasa mcm kain buruk dah






ni nak upload gambar pun malas sebenarnya..jadi biasanya saya up di facebook..dan kat sini saya masukkanURL je..senang..blog pun ada lebih space..  =p









psstt..lagi malas kalau kene buat word verification.. tu memang hazab habis..  =p

Thursday, December 15, 2011

Jom join Contest yang mudah ni

Senang..tak payah la penat2 nak raih undi ke ape..semuanya akan di random pick...

nanti hadiah tu bolehla nak buat bagi hadiah dekat kawan ke..kat sedara ke..nak pakai sendiri lagi bagus la kan..

Makeup pun untuk apa2 event pun boleh..  Untuk dinner ke..wedding ke..boleh je...Makeup akan mengikut pemintaan pelanggan la...takdela nak bagi simple makeup utk reception..kiranya kalau die nak makeup simple...nak redeem utk dinner...kita bagilah seperti yang diminta...

Hadiah campur2 semua sampai RM1380 tau!!!..  Meriah tu...

Jom join..  =)



Share picture di bawah ni


Cara2 nak sertai pun boleh refer mcm dalam pic ini





Contoh penyertaan macam ni




Nak submit penyertaan melalui email boleh..nak submit gambar print screen dekat wall pun boleh..

Moh kita hebah2kan pada B2B..dan rakan2 lain..moh kita..  =)

Wednesday, December 14, 2011

Kalau dah lama tak dating berdua...macam2 hal.. =p

Ketika sedang menikmati keindahan kondo2 mewah dan bangunan santek2 di sepanjang DUKE highway..

Yabang : ha..inilah antara salah satu bangunan yang femes dulu kat Mont Kiara ni
Yayang : owh..ye ke bang?..
Yabang : ala..ape nama ye...yang femes dulu tu...
Yayang : Entah..pe dia? Plaza Damas?
Yabang : Bukaaannnn..ala..ape tu..cuba baca kat bangunan tu tulis apa
Yayang : Soho..soho office.. ? mende?
Yabang : Ala....lagi2..cuba sebut lagi  (cuba recall..sambil berpaling kejap2..tengah drive la katakan)
Yayang : mana la sayang tau...pe dia?
Yabang : Cuba baca tulisan hijau tu
Yayang : (berpaling)..COLD STORAGE ke? (sungguh2 meneka dah ni)
Yabang : Hahahahhaa......Bukkkkkaaaaannnnnnn....Ape Cold Storage pulak..hahahah
Yayang : manelah sayang tau (sambil sipu2 bengong)

yang saya pun straight..pe benda la COLD STORAGE...hahahhaha..dah yabang kata kaler hijau..itu jela yang kaler hijau..papan tanda COLD STORAGE..hahahha

tau ape nama bangunan yang cuba yabang describe tu?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


SOLARIS MONT KIARA
pe benda yang susah sangat dia nak recall tu pun tak tau..hahhahha






Friday, December 9, 2011

Kalau dah kaki mencuri tu.. benda kecik2 pun nak dicuri

Pelik lah dengan sikap orang yang suka sangat ambil barang orang lain.. 

Saya pun dah tak tahu nak marah ke..nak stress ke.nak happy ke..nak redha ke..(rasanya redha jela kan)...

Baru2 ni saya kutip semua alas kaki saya semua basuh...  lepas tu jemur la kat ampaian depan (luar rumah)...

2 hari bersidai kat depan tu./..asyik la lupa nak bawak masuk..padahal sauk jela kan...hohooho..

Hari ke 3...tiinggggg (kali ni bukan ada mentol tau pokcik gedek..kali ni die mcm yg sinar2 tu)...
Tau2 je dah hilang SEMUA alas kaki saya..

saya tanya yabaang kut2 die angkut bawak masuk..katanya takda angkat pun..

Jadi misterilah saya.. ALAS KAKI PUN NAK AMBIK KE?


Haritu selipar jepun adik saya..  Selipar jepun zaman skearang kansantek2 sikit.. Pun hilang..adik saya masa  tu baru duduk rumah dalam 3 hari gitu...  Tau2 je dah lesap.. terpaksa beli baru..

Yang saya pelik tu..alas kaki..  Kalau jeans hilang ke..ok lagi..  Baju santek2 ke...ok lagi..ni alas kaki..

Yabang suruh tanya cleaner..tapi saya tak tanya pun..syaa redha jela..  Skang setiap kali keluar  masuk toilet dalam hati ni agak stress sikit..yela..menjejer je basah lantai..dah alas kaki takde..  stress..stress...

Weekend ni kene la pergi shopping alas kaki..  Aduhai..

Memang la..kalau sebut.alas kaki je..Tapi alas kaki kalau dah stau rumah hilang..adala dekat 5 6 helai..mau tak stress....

Monday, December 5, 2011

Orang ada..dia pun sibuk nak jugak..Tak padan dengan KECIK!

Ni tak lain tak bukan...kerja ayah die la ni...

start dari kenduri dekat rumah kawan...  Sufiyyah sekarangkan suka benar masukkan benda dalam mulut..segala benda..semuanya dalam mulut...  Kadang tu benda yg nak disumbat masukmulut tak sampai ke mulut lagi..lidah dia keluar dulu...habis segala benda dijilat2nya...hadoii...

Last week ayah dia ajar...  Yela..  Sufiyyah duk tengok ayah minum air sirap..panas2 lagi kan..sedap je kan..Die pun menjerit2 nak....  Ayah dia sua lah...Bukan main suka dijilat2nya gelas tu...Tapi saya memang tak bagi la air sirap tu..  Sufiyyah baru 4m++...  mana boleh minum sirap...  Even tho jilat2 gelas tu pun tak berkenan..Tapi bapaknya kata

"Biarkaaaann...."




Jadi dah dapat sekali...  mestilah nak dua kali...dia dah rasa air sejuk2...sedaaaappp...

Tadi ayah mintakla segelas air sejuk..  Masa saya nak hulur dekat ayah dia, dia pun sibuk gewang tangan mintak gelas tu....eh..budak bertuah ni kan....hahha

Dah tu kitorang buat donno je..  Pastu die tengok saya plak minum dari mug..lagila merempan2 dia..  Menjerit2 siap lonjak2 bontot tanda protes...

Pastu ayah dia saje la suakan gelas kat dia...tu dia...habis die jilat2 gelas tu..siap tonggengkan gelas tu..  saya dah terjerit..  walaupun air masak..belum boleh lagi ..Sufiyyah kan baru 4m++...

Sekali TIIIINGGG...idea..saya suruh ayah dia letak susu Sufiyyah yang sejuk2 dari peti ais...  Letak dalam gelas kecik...

Letak la dalam 1oz gitu..  Die nampak je gelas tu...  waaa..bukan main melonjak2 nak gelas...  Tak sabar2.. masa kiotrang get ready camera ..die punye menjerit2..nak kan gelas tu..


ha...untu seterusnya saksikanlah video kat bawah ni..  Agak chaos sikit..Sufiyyah dah protes habis sebab kitorang lambat bagi gelas tu + dia nak pegang sendiri all alone..  Tangan saya tu memang kawal je supaya tak tumpah.Siap tarik2 sikit..takut terhantuk je ke muka.....  Tu yang die marah..

Lepas tu ayah dia take over..  tu pun geliat2 nak pegang sendiri...  Korang tengok jela video bawah ni


video


Kalau selalu tu susu sejuk jangan harap die nak minum..  Minum susu pakai syringe pun die luah2 keluar..
Sekali nak minum dalam gelas daaaa..  Hadoi..anak..macam2..  tak padan dengan kecik..

Padahal dulu cup feeding tak mau..  Ni mengado plak nak bercup2...

Orang minum dalam gelas..dia pun merempan2 nak minum gelas jugak...

Disebabkan kecomotan dia sejak akhir2 ini...Ayah dan Ummi sepakat nak pangil Sufiyyah

MOMOT!


Dah tak payah pannggil DOMOK COMEL...panggil MOMOT je...  comot sangat..huhu...  =p


Pssstt..kalau tengok video tak tau cerita..nampak mcm kene dera je si Sufiyyah tu..padahal tak..  die merempan2 nak minum dari gelas...  Lepas dah merempan2.  Terus kasik susu...terus tido...
Related Posts with Thumbnails