Friday, December 27, 2013

Home Sweet Home

Last Sunday

kami dah selamat berpindah ke rumah baru.

Alhamdulillah

Walaupun segalanya nampak sangat chaos..  Sakit kepala tengok rumah
Dengan reno yang lari schedule.
Kitorang pindah masuk rumah dengan fittings sinki dapur belum siap.  Yeah.. rasa nak bambu je workers tu.  Tapi biar yabang jela selesaikan.. Man to man talk la kononnya.
Dengan wiring half done. Wayar bersimpang siur dekat dapur
Leaking.
Barang2 tak siap packing.
Dengan cash flow yang sangat2 tak cantik..
Dengan tak tau nak minta tolong siapa untuk pindah2 barang.
Adik2 pulak sibuk dengan exam. Dengan pertukaran sekolah.
Dengan baru naik kerja dan project Port DIckson sambung balik.
Meeting yang tak habis2 dengan authority yang asyik kejar mengejar.
Kerja menimbun2...
Memang stress la sebulan lepas.


rumah just before naik lori.  manage to fit all in one 2tone lorry


Tapi alhamdulillah.
Allah mudahkan kerja
Nite before tu kakak ipar dah tanya2 khabar dalam whatsap.
Die la duk tenangkan bagi kata semangat
Dah tentu bgtau pun dalam grup adik beradik
Esoknya tu satu family datang tolong di rumah baru

Kawan office pun 2 3 orang datang membantu.  Angkat barang dari rumah lama ke rumah baru
Suddenly proses jadi sangat smooth
Sukur alhamdulillah

Kemudian kami lah bertungkus lumus settle kan rumah tu.

Now barang2 masih belum siap kemas
Tapi rumah dah workable.  Kitchen dah siap
Wiring settle
Alhamdulillah
Seadanya  =)


Fresh baru turun lori.  belum susun.  Tapi skang dah susun pun lebih kurang saja..  hehe



Phew...  =)


Lepas ni nak sambung kemas bilik study dekat atas.
Dan boleh sambung buat album
Q makin lama makin banyak
Mimy (blogger) send gmbr utk buat 7 album..  tanjat mak okeh..  haha
alhamdulillah..rezeki
thanks mimy banyak tolong promote kan service nik.
=)



Seronok rasanya.
Lepas sekian lama duk rumah burung  =)
Kini nak duk rumah beruang pula  =)


Sejujurnya.
saya sendiri kurang berkenan dengan design rumah ni
(haha..  sendiri belisendiri tak berkenan)
tapi yelah..  apa2 mesti ada pro and cont
saya cukup berkenan dengan lokasi rumah ni dan yang paling penting FIT OUR BUDGET
after how many years duk searching je
rasanya cukuplah angan2.
Ada lah kami tengok rumah yang kami berkenan dekat area situ juga
Tapi harganya..  masa release je dah 350k kalau tak salah
Sekarang dah up to 500k..  =)
tak mampu lah pulak kan..
InsyaAllah..  one fine day =)



Umar yang sekarang gigih main bubbles..  Muka depan camera macho bukan main. raliti asyik menyengih je =) 

Kakak paling seronok dapat main kat luar.  Banyak tempat boleh bergolek2 tanpa ummi kisah.  Golek lah nak

My 2 sweet heart..  







4 comments:

Mimy Hamid said...

selamat berpindah nik ke sarang beruang...syukur la ada rumah sendiri sudah...

psst...hehehe 7 album jangan serik eh design hahaha

Allene said...

alhamdulillah.. best masuk umah sendiri... =)

~ana~ said...

alhamdulillah semua nya di permudah kan....best kan duduk rumah landed sendiri... :)

oya zihanee said...

tahniah dan alahmdulillah sebab dah ada rumah sendiri...

cantik ke...tak cantik ke.... lain cerita, nanti ade duit lebih, grooming cantik2 ikut citarasa nik..

semoga rumah baru hadir dengan bahagia baru..

Related Posts with Thumbnails