Wednesday, December 29, 2010

Akhirnya si DIA datang kembali...

Siapa?..  Anonymous la kan...hehehe...

Lama dah anonymous tak datang blog ni tau..  Bosan gak..  takde ke org yang PENAKUT nak komen2 blog den nieyh...  Bukan ape..takut yang dikomen tu kene batang idung sendirik kan...hihi..

Ingat lagi entry pasal nama tu?...  ha..die komen kat situ la...
KLIK UTK LINK DIRECT

utk yang ingat entry tuh..ni nik tepek khas utk bacaan korang...tak payah bukak dah kan..


Saya senang je..terpulang pada pembaca blog ni nak kata apa kan..  Nak judge saya macam mana pun terpulang lah.  Kalau rasa dah kenal saya...nak judge saya pun terpulang lah..  Orang bebas berkata apa sahaja..  Siapa saya nak menutup mulut mereka.. 

Tapi saya rasa orang ni tak baca habis pun blog ni.  Die takde baca yang indah2..  die cuma baca YANG PEDASSSSS je....  maklumla...  blog readers kebanyakan yang otak dangkal gini suka baca gossip2..  yang panas2..yang pedas2..  Yang nipis2 suam....manja aw2 die menyampah nak baca....  kan..kan..i know ur taste....i very the berry bery know (baca dalam accent ostolia)....

Plak tu die kata saya asyik tak puas hati dgn orang..  Dalam entry tu yang saya nampak orang tak puas hati dengan saya adela,..  Saya tak puas hati dgn orang?..  Maybe die seorang MALAIKAT..yang sangat berpuas hati kalau ada orang tinggi suara dengan die sesuka hati...kott..hahhahhha...  funny gile..

Seyes..anon kali ni kelakar..  Macam dah no point nak bagi saya sakit hati..  Sangat kelakar..  Nampak sangat die tu ada something tak puas hati dengan saya...

btw thanks la pada anonymous ni kan...kerana memberikan saya idea utk berblog...ada gak idea saya nak 'kutuk-kutuk' orang....  nak keji2 orang..maklumla..itu kan 'faveret' saya.....

Kang kalau tulis yang hambar2..bukan ade orang nak baca..  at least naik rating blog ni sekejap..  =)

Mekasih sudi singgah blog biasa2 ni kan...n  Tulis pun yang biasa2 je.. 

Tapi saya tau..die tengah membaca semua entry saya YANG PEDASSSSS pedas tu...hihihi..  =)
Gigih nok membaca...  lepas satu2 kuar di dalam stats...  tgh gigih baca la tuh....  sambil geleng2 kepala.. 


Sabar tau baca entry saya...maklumla...pedas tak sepedas wartawan..cita2 dulu nak jadi wartawan..tapi tak dapek.....hahhahaha

Awak cita2 dulu nak jadi stalker ye?..  hihihi....





psssstt...k la..nak tido dah..  kawan2 sekalian..kalau ada apa2 yang rasa tak puas hati..direct je email dekat nik ..k...kita hidup tegur menegur...  Kalau rasa makan cili pedas sangat...jangan makan cili..kang jadi kera sumbang....  Kalau rasa blog ni PERASAN BAGUS...  awak lagi la perasan bagus..  =)  Pelik sebab awak rasa awak kenal saya nih takbagus sangat...  Kenal awak dengan saya ye?..saya pun nak kenal juga..  hihi..  =)

Tuesday, December 28, 2010

I promise

I promise i wont blog about it..  ye yabang..saya promise..  sebab saya takmo jadi childish..  gado pasal insurance is sooo much funny..  tak sangka jadi teruk kan..

hahahha...

hanya sebab nak renew insurance pun boleh bergado...kelakor...

i keep u becoz u r my agent..  so now u r not la..so remove/block jela..  sebab dari dulu pun tak suke u stay on my page..hihi..

bye2...

Monday, December 27, 2010

KFC - TESCO MUTIARA DAMANSARA

Siapa biasa makan sana?..  Tak pernah makan sana..  Last saturday terasa teringin sangat makan ayam kepsi yang sedap itu kan..

Jadi masa jalan2 disana..terus terjah nak makan ayam kepsi..  Semangat berkobar2...

Masa tu dengan AIN (my sis) sekali.  Die cuti weekend..
Die ni gile sponge bob cartoon.  Kebetulan toys bulan ni SPONGEBOB..kalau tak salah la kan..  Sonak order Chicky meal..  Chicky meal kan sikit je..  Ayam seketul..  air...kentang pputar...
Tak nak lah kang die kebulur kan..  So decide utk ambik dinner plate..  kang seketul kang bagi Ain..  Kenyangla sikit kan...

So Yabang decide amik Colonel Chicken Rice..
Saya Dinner plate
Ain Chicky Meal + toys..

Saya pun order la..  Sampai je kat order Chicky Meal.die kata takde toys..ada sand art je..  Ate..budak tu dah masuk U dah pun..sand art pekebendanya..  Toys tu pun sebab die nak sponge bob punye cartoon..  So tak jadi amik Chicky Meal..
Dialog macam kat bawah ni tau...

Saya :     Dik..tak jadi la amik Chicky Meal..  Dinner Plate tadi pun cancel..
               Buat 2 snack plate...  Kiranya 1 colonel Chicken Rice and 2 snack plate.
KFC 1 :  Aa?..tak boleh cancel..
Saya :     Kenapa tak boleh cancel? (nada lembut tau)
KFC 1 :  Sebab dah punch
Saya :     baru punch order..belum confirm lagi..Kenapa tak boleh tukar pulak?
KFC 1:   Nanti manager marah...
Saya :     takpela...bukan salah awak..cakap dengan manager awak...
               saya yangnak tukar order (masih lembut sangat2 tau)
KFC 1 :  Tak boleh kak....
KFC 2 :  Kalau dah order tak boleh tukar dah..sebab dah punch..
Saya :     takpela..  awak panggil manager awak..biar saya yang cakap
               kat dia saya nak tukar order (masih dengan lembut..pikir masa tu
               kesian budak ni kang kene maah dgn manager die kan)..
KFC 2 :  Sambil mulut kumat kamit...Sambil hempas2 air batu..
               hempas barang.. (masa ni saya dah marah giler)
KFC 1 :  senyum..sengih2...
KFC 3 :  Kenapa (tanya KFC 1)
KFC 1 :  akak ni nak tukar order..tapi dah punch..
KFC 3 :  kan ko tgh buat tu..tukar jela..  ape lak tak boleh..

Lepas seketika..baru boleh..itu pun die tak tanya saya nak spicy ke original..  masa letak dalam plat etu ..saya dah nak marah sangat2..memang sampai gigil tahan marah..sampai berpinar2..

Saya biarkan je die buat..  Dah siap je...pantas je saya cakap..

Saya :     awak tak tanya pun saya nak Spicy ke Original kan?..
               Skang satu plate Snack plate ni tukar pada Original..
KFC 1 :  ha?..ha?...ooo.....sambil mencuka...ok..ayam dah ditukar
Saya :    Kenapa Colonel Chocken Rice ni satu je ayam die?  dalam set tu tulis 2?..  
KFC 1 :  masih mencuka...buh lagi satu ketul..

Saya bayar je terus blah tinggalkan adik saya bawak satu tray..  Lagi sat tray saya suruh yabang gi amik..  Mas atu Yabang terpinga2 tak tau hujung pangkal..  Ain dah diam je...  Saya suruh Ain gi bawak Yabang pi amik Tray..  Masa tu mmg saya over marah sangat..

Yabang balik je..  terus die tanya...  Kenapa?

Ape lagi..saya cerita la budak tu hempas2 ais semua..  Tak boleh tukar order semua..  Cakap muka mencuka semua...  Ain siap mengiyakan....die kata orang tu hempas2 ais...

Yabang terus bengang..  Die kata...takpe..awka tunggu sini..  Dia duk kat depan counter tu cari manager die..  pastu sebab amsa tu busy sikit kan..  die bengang...die panggil yang jaga bahagian depan...ala..yang kemas pinggan2 tu..suruh budak tu panggil manager die..

Kuar la manager die..ape lagi..saya pun adukan Kaw-kaw punye...  Maybe manager tu busy..so die cuma say sorry banyak2..  Masa yabang pergi amik ape ntah kat kaunter..die kata budak tu dah kene panggil masuk dlaam kat manager die..

Mana taknye..  Yabang sound baek punye..die kata..kalau perangai gitu....angkut die masuk kitchen la..tak payah jaga kaunter..
Yela...yabang dulu kan pernah keje KFC..  die tau la..  marah betul die masa saya cerita tu...

Kesahnya..budak yang serve saya tu mungkin ada masam sikit..tapi saya ok lagi..  Yela..orang tengah ramai kan...  Tapi yang saya hangin..kenapa pulak budak yang kawan die tu duk hempas2 ais bagai..  Kalau pun die yang kene backup kawan die..  Yang saya order tu bukan pelik sangat..  dari dinner plate...tukar je jadi snack plate...  dari satu pinggan..buat jadi 2 pinggan...  Susah sangat ke?

Sudahnya..kami semua tak dapat sudu..tak dapat tissue..hahahha......  Lepas dah adukan kat manager die tu..baru cool down..baru teringat anak dalam perut...ahahaha..time marah tak ingat kan..


Saya cukup la bengang...kalau awak tu dah duduk kat front line..  Tak payah la nak tunjuk muke masam..  Senyum.. Saya bukannya customer yang fussy gile..  Cuma nak tukar order..  Macam katalah saya nak order air pepsi...sekali nampak ada sprite nak tukar sprite..  Belum confirm order lagi..baru tgh nak choose.. Tetiba kata tak boleh tukar...Mesti rasa dissapointed..  Yang lebih bengang tu..perlu ke tunjuk ras aprotes dgn baling ais..  dengan campak2 barang..  Melampau sangat2 tau....

Sampai sudah budak tu takde pun datang minta maaf dgn saya....  Tak kesah la..  sebab ko takde datang mintak maaf..  Memang aku tayangla semua buruk ko kat sini...

Owh ya..manager tu cakap budak tu baru je masuk keje seminggu..  Baru masukk seminggu dah pandai campak barang..  nasib baik saya tak hempuk je tray tu kat kepala die..   =)
Takpun..order banyak2...  Siap bucket..combo..itu ini..pastu bleh je..cancel order gitu je,.....  Lagi jahat kan...

Agaknya kalau die kene buat bisnes wedding macam saya  ni..kejap tukar kaler,,kejap tukar pelamin...pastu cancel gitu je tak jadi..mesti die dah meroyan..

Tak molah pi Kepsi situ lagi..  Staff die memang TERUK!!!!!...  Takde adab.....

tapi sebab dapat kepsi sedap..moood saya terus baik lepas tu....  Tapi kalaukenangkan budak pompuan yang muke lawa sikit daribontot kualirumah saya tu...  Mesti terus naik darah balik...

Huh!.....

Macam ni ke KFC trained staff?..  Kalau budak baru2 tu campak kat Kitchen jer dah la...

Friday, December 24, 2010

Merungut dengan berkongsi cerita apa bezanya

Antara merungut dengan sekadar berkongsi cerita pasti ada bezanya...

Samada saya ni yangtak tau bezakan atau orang yang tak tau membezakan..saya tak pasti..


Orang 1 :     Ko takde rasa ke baby gerak2?
Orang 2 :     Belum..takde pun..
Orang 3 :     Nanti ko boleh la rasa baby tu gerak..macam anak akak yang satu ni..
                     kuat menggeliat..kejap2 rasalah die menggeliat..
                     Yang satu lagi tu takde..diam je..
Orang 2 :     ooo..yeke..
Orang 1 :     ko mabuk2 lagi ke sekarang ni?
Orang 2 :     takdela mabuk2 sangat dah..tapi adelah lagi pening2 loya..
                     Penat la jugak.Tapi nanti kalau anak dah start gerak2
                     mesti lagi penat kan..Bawak perut lagik
Orang 1 :     takdelah penat..die bukannya selalu gerakka pun
Orang 2 :     yela..tengok dalam you tube tu..ada baby tu gerak gile kuat..pantas...
                    (nak cakap lagi tapi di pintas)
Orang 3 :    (memintas)...  ala...dalam internet tu semua membohong je..
Orang 1 :    dalam internet tu pun ko nak percaya
Orang 3 :     mengandung ni jangan banyak merungut..
                     Kene banyak diam je
Orang 2 :     ..........................(terus diam)


Ok..korang judge la sendiri dialog di atas tu..malas letak nama..  Tapi saya tak taula..  Ada je kawan2 saya..kawan blog..kawan FB yang update status seperti

"Penat nye anak mummy ni aktif bergerak"
"Oh....baby..jangan buat roller coaster dalam perut"

dan macam2 lagi la..(ada ubah suai ye ayat diatas tu).. 

Saya ni nak bagi komen atau pendapat lebih2 tu tak reti..  Maklumla..saya baru pertama kali mengandung..  Takde lagi pengalaman..  Kalau nak compare dengan orang lain yang anak dah 3 4 orang kan..

So apa pendapat kawan2?

Wednesday, December 22, 2010

Tiba2 je rindu pada air tangan cik

Tadi duk BW..  tanpa meninggalkan jejak..
Rindu nak makan masakan CIK (my mum)....  Ape2la..janji cik masak..

Nak makan budu yang cik tenyeh cilinye..nak makan ulam yang cik petik ulamnya..
Ikan bakar ke...  Takpun dapat makan salad dressing denga sos peanut butter..  sedapnye lah hai..

Kalau cik maska gulai ke..  ayam percik ke.. Memang terangkat je rasanya.... 

Owh..rindunya..

Tapi kadnagtutak sampai hati nak suruh die masak..  kadang die masak beria... Lepas tu nik makan sikit je..sian cik..

Kalau dapat makan dadih cik masak pun sedap kan..

Uisshh...rindu kat cik ke..rindu kat masakan cik..tak tau la..

Yang penting rindu...

Sambal tempoyak cik pun yummehh sangat..



Kuih cek mek molek cik buat pun sedap...aiiiihhh.......


Kene balik ni..  Tapi Yabang tu tak selera sama macam kitorang semua..  Kang cik masak kang die makan sikit je..
Dahla cik tak bleh menantu die makan sikit..

Harus balik sorang je ni..  Boleh pepagi gi pasar pagi dengan cik..  boleh bgtau siap2 nak makan kuih ape..  hehehheh

Hello...cik...hello

Bile demam2 gini..memang rindu dekat Cik..  Walaupun ada yabang teman kat sebelah.. Tak sama dengan layanan mak kita.. 

Tuela..semalam rindu sangat kat cik..  lepas telipon cik..  Cik dah bagi petua2 cane nak turunkan panas badan..  Cik tanyala..

"Dzul takde kat rumah ke?..die keje ke?"
"die keje..tapi ni dah balik dah"
"ooo...ok la..suruh die tuam badan dengan air asam jawa tu"
"Takpela cik..ni tipun ni sebab rindu kat cik je...tetiba teringat cik masak semua"
"Yela..time sakit ingatla kat cik..anak2..gitula.."
"time happy tak ingat kat cik"
"ahahaha..tau takpe.."

hihi..cik ni ..lawak betul..

Letak je tipon terus nanges..  Yabang dah panik...die tanya la nape...

Ape lagi...mule la saya citer kalau saya demam ape yang cik akan buat...

Bergegas yabang buat sama macam cik buat..  At least dari 10 tu ..5 tu dia buat la..  Dia cuba jugak utk buat..  Kesian pulak kat die tetiba..  Yela...membanding2kan tu macam tak bagus la kan..  Tapi nak buat cane..  memangterasa....mak sendiri jaga kita dengan dia jaga kita..  Haih...

Tapi apa2 pun mekasih sangat2 kat yabangyang bersabar je dengan saya masa demam2 ni..  Makan pakai die uruskan sendiri...  Tu pun dah cukup alhamdulillah...

Pagi2 ni die bekalkan saya dengan Bubur Nasi...letak sup kosong...ikan bilis sama limau nipis....  Tue je yangtekak saya boleh terima time ni..  Dan itulah menu yang tak pernah jemu mak saya sediakan...  Setiap kali kami demam... 

Owwh...rindu pada mak saya..  Danterima kasih yabang...

Ok..ni pun ad agaya nak muntah ku tahan jebat.....OUT

Tuesday, December 21, 2010

30 = 2.5

Yabang semalam cakap..  umur 30..dia akan realisasikan cita2 die...(apa die tu tak payah cakap la kan)..

The best part is..ayat2 die yang agak menggujat jantung dan jiwa

" Umur 30 nanti abang boleh la beli *****....masa tu anak dah 2...eh..bukan..anak dah 2 nak masuk 3 dah..ok la tu"

"Ha???   2 nak masuk 3?..  erk... abang nak berapa sebenarnya ni?"

" Eh..ok la tu..dua tahun 1 anak...  Dapat 5 ke 6 ke ok la"

"Gulppp...."


Uwaaa...yang stau dalam perut ni pun saya masih ngeri nak beranakkan die (motif?)...  Takkan la nak mengandung je selamanya kan..

Ni Yabang dah berkira2 anak 5 6 ...aiyooo...

Saya bukanlah bagus dengan kanak2....  Dan saya tak bermimpi ada anak yang ramai..  Cukupla saya pening kepala ada adik yang ramai..huhuhuhuh




Ketika enttry ni di taip..saya demam..huhu (auto publish entry)

Monday, December 20, 2010

Angin banyak sangat kot

Semalam lagi perut ni dah bergelora.  Walaupun semalam takde miss makan pun..  Pagi bfast nasi goreng..  Tengahri lunch nasi dengan ikan singgang.. Petang sesah kek dan rempeyek sambil meredah jem di NIRWANA...

Malam makan lagi nasi dengan ikan talapia goreng...  Malam tu supper pulak fries..  Ha..sebelum makan fries tu pun dah bergelombang dah perut tau..  Kepala pun dah sakit2 masa tu..  Malas nak layankan sangat...

Pagi ni goreng fries lagi utk bfast.. Tapi pening makin kuat..

Jadi hasrat nak BW pun tertangguh..  Rasanya badan saya mengalami KERACUNAN atas PENCEMARAN CAHAYA yang berlaku ni..  kat opis kan banyak sangat lampunye..  Huissshhhh

Kalau ada BW pun mungkin tak tinggalkan jejak kot...huhu

OK..dah pening dah.....OUT...

Saturday, December 18, 2010

Pencurik yang marah2 bile dah kantoi

This entry bukan kata nak bukak pekung di dada..  tapi rasanya sakit hati jugak la sampai saya tak boleh tido malam..  Sakit hati punye pasal...

Cerita ringkas2 dah la ek...

sekarang kitorang pergi keje by car..  since preggy kan..  Kang ape2 jadi kang laju je mulut orang ni nak mengata..

"Ha..kan aku dah cakap"

Jadinya saya ni gigihla naik kereta..  So motor hero tu letak rumah mama..  Dulu2 pun kalau nak gi jauh..motor memang tinggal rumah mama..  Kalau letak bawah flat ni kang hilang pulak kan..  So tumpang letak rumah mama.. 

Yabang bukan jenis kunci mangga motor die..  Die cuma kunci leher je..  Letak rumah mama je kot..

So dengan confidentnya letak rumah mama lah..  Pergilah kerja hari2 naik kereta..  Kadang2 tu adik Yabang pinjam la buat gi kedai la ape..  Saya bukan ape..awal lagi dah tak berkenan..  sebab nie jenis sepesen dengan adik lelaki saya tu..  Kalau pakai kereta ke..motor orang..  Dia lenjan macam kenderaan sendiri..  Siap racing2 dengan kawan.  Dah la takde lesen..  Ha..tu yang tak berkenan tu...

Dah lama dah die duk mengecek2 nak motor Yabang tu..  kononnya nak pakai buat gi keje..  (sekarang ni dia tumpang Abg Ayie..abang no.2 gi keje sebab die keje pun satu opis dengan bini Abg Ayie)...  saya memang awal2 bantah dekat Yabang.  tapi takdela bantah depan2.  Depan2 saya senyap la.. Yabang pun tak suka..  Tapi taula..tu kan adik dia..  So die banyak la berlembut...  haha..tetiba saya rasa saya ni syaiton nirrojim la kot..

Ok ..balik cerita kitorang tinggalkan motor rumah Mama..  satu hari tu..  Die bawak motor tu tanpa kebenaran.  Jadi Yabang amik balik kunci yang die dah tinggalkan kat situ..  since tak bagi kan..  so malas bising2..amik bawak balik kunci..motor je tinggalkan..    Sebelum nak tinggalkan lama tu.  yabang bawak motor pi cuci..  Memang berkilat habis la kan..  Dan takde bawak bawah hujan lagi..  jadi motor adalah clean and clear..  walaupun mama bising2 suruh tinggalkan kunci (ni pun saya tak berkenan..baik mama..baik cik..dua2 manjakan sangat anak jantan die tu..geram betul)...  Tapi kitorang decide tak nak tinggalkan sebab Mama pun komplot..  mama tau die pakai motor tu..tapi mama tak bgtau kami.  sedangkan dah terang lagi bersuluh kami tak bagi die pakai motor tu...

Yang lagi menguatkan cerita..  Kimi (anak abg Ayie) pun cakap si MUSIBATON ni pakai motor tu...

Satu hari tu masa balik singgah rumah mama..  motor tu nampak berkalih..  Lepas tu macam berpasir2 sikit..  Yabang dah dpaat agakla MUSIBATON tu pakai motor tu..  sebab 2 3 hari ni hujan kan..  so memang senang lekat pasir dekat belakang tu...

Naik je beranda.. Yabang tanya la Alisya yang kebetulan ada kat situ...

"Busu pakai motor UDA ye?"

Budak ni memang die bercakap benar..  Kene pulak Alisya memang kaki report..  Tapi die cakap benda betul kot..  Since tanya MAMA...orang yang dah dewasa pun subahat..  Baik tanya budak kecik yang hati suci murni kan...Alisya (anak abg ayie no.2) cakapla..

"Ha'ah..Busu hari2 pakai motor UDA...  Buat gi kerja"

Things make worse..  bile saya cakap kat Alisya.. 

"Bagus...mak uda dah cakap dah..nak tau pape tanye je Alisya..  Alisya mesti tau"
Which is bapak die gile marah lepas tu..tu nanti cerita lain entry

Tapi alahai..kalau budak tu tak cakap pun dah tau dah...Tapi budak tu cakap lagi menguatkan cerita la kan


So Yabang bising2 la..  Pergi bilik belakang.. bising2 dekat MUSIBATON sebab pakai barang die tanpa kebenaran..  The best part is..  KUNCI KAN DAH BAWAK BALIK AWAL2?  guess what?..  die pergi duplicate kunci juga tanpa kebenaran..  Sape tak marah..  Kita bawak larik dari pencuri kat luar.  Kat rumah pun ada PENCURIK....  Memang marah sesangat kot..  Tau2 je masa saya ke dapur..  dengar la diorang bertekak.  Ingat bertekak biasa je..  Rupa2nya makin melarat..  So saya diamkan diri..  Duk la depan...  Tau2 je dah sampai depan siap nak bertumbuk..  Pergh..  kecut perut gak..  Bukan ape..  Mama tu bukan sihat sangat..  Abang Ayie masa tu pun dah naik marah..

Tak pasal2 Alisya kene lempang..kene marah sebab report dekat UDA..  which is saya tak setuju..but nothing i can say about..  Tu anak dia... saya memang takleh masuk campur kot..

Kesnya sampai boleh bertekak bagai..  Yabang tanya die..  patsu bising2la..  die boleh buat bodoh sambil main handphone.  Pandang Abang die pun tak..  Macam tak bersalah...  Duk main handphone...  Orang dah la memang dah hanngen..  Die pulak buat perangai ANJING macam tu...  Lagi la Yabang hot..  Bile bising2 lagi..  Terus die tinggi suara..  Siap cakap..ko apehal..ko ape hal..  Bongok sungguh... Siap cakap..  "Aku isi la minyak motor"..  Bongok...  sangat2 bongok..pakai motor orang...  tu yang salah..  isi tak isi ko yang nak pakai kot....

Pastu Ayah masuk campur..leraikan diorang dalam bilik..  Tu yang Yabang keluar,..  Pastu agaknya die tak puas hati..  Die pun keluar gak ..  Siap ajak berentap kat Hall.. 

Abang Ayie siap tolak si MUSIBATON tu suruh blah..  Ayah pun sama..  Bile MUSIBATON tu blah je..  yabang kene la ..  Ape lagi.. 
Ni antara dialog yang keluar

"yang ko letak sini buat ape?
"Ni rumah Ayah kot..  Takkan nak letak motor sendiri kat rumah ayah pun tak boleh"
"Ko kunci la motor ko..tak payah tinggal kunci"
"Dah kunci kot..die tu gi duplicate kunci...kalau dah pencurik tu pencurik jugak"
"Dah la ..ko bawak balik la motor ko tu..tak payah letak sini"
"Memang nak bawak balik pun.  Ingatkan letak sini takde pencurik..letak sini pun ada yang curik..siapa ada yang subahat lagi"

end up kitorang kosongkan bilik semua dari baju2 smeua..  Semua barang2 angkut bawak balik rumah balik..  Kata dah tak boleh duk situ kan..  tak boleh nak balik situ kan..  So lepas ni tak payah la nak cakap

"ko tido la sini"
"ko makan la sini"
"ko letak la motor sini..sana hilang kang"


Memang dissapointed,,   Tapi kene paham ye..  Saya tak salahkan MAMA dan AYAH sikit pun dalam hal ni..  Saya faham.. MAMA macam cik jugak..  Saya sangat kat anak die...  sayang sampai merosakkan diri budak tu.  Dan MAMA tak nak anak2 die duk bergaduh je..  Tu yang die diam je..  so saya tak marah Mama dalam hal ni..  Cuma kecewa sikit je..  But she's got a very good reason too...  So dalam hal ni..  MAMA is not guilty.. 

Ayah pun semalam macam segan dengan saya..  Anak die kot..  Tapi saya tak salahkan AYAH jugak..  sebab saya un ada adik lelaki..  Sebaya je dengan MUSIBATON tu..  yang tu pun MUSIBATON jugak tu...Sama je.. 

semalam jamah makan pun tak kat rumah mama.. terus kemas barang dan balik.   sebab risaukan MUSIBATON tu apa2kan motor tu..  Tumpang la letak rumah kawan Yabang..  Si MUSIBATON tu dah la memang BUDAK JAHAT kampung..  Kang susah pulak kan..

THE REASON WHY WE DONT ALLOW HIM TO USE THAT MOTORCYCLE?
Sebab die BERLAGAK...sangat2 berlagak..  dulu motor tu Yabang beli 3rd hand dah tau..  Memang kondisi motor adalah sangat menyakitkan..  Ulang alik masuk workshop utk jangka masa yang lama..  6 bulan ada rasnaya..  Habis dekat 3 4 ribu nak repair motor tu..  die beli dengan hasil titik peluh die bekerja.  dengan gaji Yabang masa tu seribu lebih sikit je...  Saya la masa tu dengan nak kawin..  bantu sama2 repair motor tu sampai boleh guna...  Masa mule2 beli kene ejek Yabang..  Katanya beli besi buruk la..  Apela..  Mama bising2 lagila..  Mama memang tak bagi anak2 die naik motor tau.  yabang satu2nya yang beli motor dan naik motor..  Dulu yabang nak beli kereta saya tahan..  Saya kata..berbelanja ikut kemampuan..  Lagipun saya dah ada kereta..  Kalau die beli motor..easier for us to change jarang2.. 

Lepas tu MUSIBATON ni memang berlagak habes la..  Die kata la Yabang tak jaga motor la..  buat jahanam motor la.  Kalau die..die dah buat itu la..ini la..  Yabang bukan tak nak buat..  Nak bikin motor bukan sikit..  Takde 2 3 ribu..senyap jela..  So duit yang ada tumpu pada benda yang lebih penting...

sebab eksyen nya MUSIBATON ni..  siap kata la..  nak keluar kereta la..  kereta pulak tak aci VIVA ke.. MYVI ke..  Nak PERDANA....  nak pakai BMW...  Nak kereta besar saje..  Motor pun nak SUPERBIKE je..  siap dah cakap dah..next week kuarla motor die..  SUPERBIKE...  lagi hebat dari motor ko..  Ok la ..fine la..  Saya memang tak setuju..  tapi duit die..sukati die..  Gaji takla besar mana..  tapi lagi besar dari gaji yabang masa beli motor NSRR tu tau...

Kelakar kan orang gini..  pakai baju harga 2 3 ratus je..  tak branded tak main..  Lepas tu handphone tu kawan2..adalah ANDROID HTC tau!..  Yang harga ribu2..  Ade pulak duit...  Beli motor biasa2 loan kedai baru seratus dua bulan2 takkan tak mampu..  Mampu bukan..  Tapi apa yang jadikan die tak mampu?  Sebab die BERLAGAK..  dah la BERLAGAK..  tak tau nak humble..nak merendah diri pakai barang orang..  Main GRAB je..  main lenjan pakai macam barang sendiri...

Orang2 gini akal takde..  Ingat lagi masa nak kawen..  die gak la antara orang yang mempertikaikan bile kitorang takde duit nak support die karaoke..  Sistem PA gah2..  Takde nak buat pelamin grand2..  die la yang mulut duk menghina..  Saya dari dulu bab tu memang tak berkenan.. 

Masa saya belikan yabang kasut XES yang harga RM19.90 pun sama gak..  RM19.90 je ye kawan2..  Yabang memang jenis tak kesah..  Balik rumah kene  kutuk kasut tu.. tak tahan la..  apela..  Sekali sekarang saya tengok..si MUSIBATON yang beria2 kutuk tu pakai gak kasut XES tu..  yang RM19.90 tu..  kelakar kan.. 

Bukan nak kata berlagak la..  ada benda yang kita bolehutamakan pada benda lain..  Yabang kasut kulit die je dah 2 pasang.. ORI harga 5 6 ratus jugak... kasut die je dah 5 6 pasang semua termasuk kasut canvas..  Die memang SHOE HOLIC la...  so saya trained Yabang utk berbelanja macam perempuan..  Paki yang murah..  Janji puas hati,..  Alhamdulillah..  ada range yang mahal..ada yang murah..  Dia dah boleh accept..  Dulu tu ..masa mula2 kawan..  Yabang gitula..  ada sikit berlagak dan nak branded saje..  saya basuh dan trained cukup2..  bukan Queen Control k!..  tapi saya ajar Yabang utk berbelanja secara berhemah dan sebenarnya IT'S OK utk pakai barang2 murah..  Alhamdulillah...  sekarang die dah tau erti KUASA MEMBELI... 



Ok2..sah merapik ke lain ni.... 

Rasa lega dapat luahkan sikit..  Bukan nak aibkan..  tapi memang POOONNN...  sebab sakit hati kot..  ni bukan budak..dah besar dah..lesen pun takde..kurang ajar pulak th...

Oh ya,,  masa nak balik semalam dengar la die kata.. 

"gi la balik rumah sendiri..sebok je kat sini...Blah a..mulut cam kimak...memekak je kat sini"

Hahaha...sampai time ni saya sangat heppi..  sebab ape/.. Sebab nampak sangat ko tu pun menumpang rumah MAMA..  rumah sendiri pun takde lagik..  Duk berlagak je lebih..

Well..diela orang yang sama yang dalam CERITA INI....  klik ye..jangan tak klik...
Nak tegk muke die?..  Tak payah la..  kalau tunjukkan barulah mengaibkan ye tak...


Alrite .nak pi masak cengkodok...daaaa

Friday, December 17, 2010

Manusia ni pelik betul kan?

Seyes..  kadang2 saya tak paham dengan sesetengah orang...

kalau kita buat..die marah..kalau die buat..takpe kot...  Padahal umur dah lanjut..  Laki dah ada..  Mule2 pikir tu bengang jugak.. Tapi nak buat macam mana...

Yang paling kelakar berjangkit2 orang lain pun kene jugak..  Pelik kan?

Bayangkan..  Hanya sebab die menyampah kat saya..  Which is say apun tak tau la apesal die menyampah sangat kat saya kan.....  Dah orang lain pun tak boleh nak ajar saya..  takboleh nak rapat dengan saya..  Hanya sebab dia?

kelakar kan?

Nak kata budak kecik..die dah tua...  Lagi tua dari saya..  Tapi otak sempit...

Lately saya baru tau..  Die siap tacing2 saya baik dengan sorang akak ni..  Dah kesian akak ni terima tempias..  Duk Jaki dengan saya..

(ok...sampai line ni say adah delete 3 perenggan sbab malas kang ada orang tacing....ha..sape nak jawab kan)...


Saya tak paham kenapa ada orang yang macam ni..  Yang jenis..ko buat boleh..orang lain buat tak boleh...dunia dia macam kecik sangat...  Entahla..  Saya confused sangat2...

Mungkin saya ni kot allien..  Orang lain tu manusia..  Tak tau la saya kan...




Manusia ni kalau buat salah Tuhan tunjukkan....  balas depan2 je..  Tapi tuela..dah tunjuk pun belum tentu die paham kot..

Thursday, December 16, 2010

Soalan Mama 1

Ko nanti anak nak buat ke buai2 ni?
Sambil mulut mengarah pada buaian yang saya duk punggah dari dalam kereta

Mestilah mama..  Benda free..  Tinggal gubah je..  Buat kasik grand la..  =)
Barang2 semua dah ada..  Bunga telur masa kahwin harituh pun ada lebih kan?..Kita habiskan jela..  Takde bazir2.


Jawapan tu diakhiri dengan senyuman je...

Yes...  walaupun anak saya lambat lagi nak keluar..  Tapi saya dah plan dah...  Stage nanti bagi besar sikit..  Lepas tu buat ada kelambu dgn flower stand kiri kanan...

Ni duk tengok2 design bunga telur bebear.,  Kalau larat maybe buat slow2..  Dapat dalam seratus jadila..
Kalau tak larat takdela nak tempah kot..  Rasanya larat..sebab kalau tgk tu simple je..  Sambil tgk TV boleh buat..

GRAND?..  pedulik la..kata tokey baby cradle..  kan...Barang2 semua recycle je..  =)
Apa ada hal..  Cuma tak boleh buat time dalam pantang la..kene tunggu dah tak pantang..  Baru larat nak angkat barang itu ini..Hehehehhe.e....  Majlis tetap maintain simple..  Takde khemah2... (Kalau ada pun tu atas parents la)....  Cuma nampak la GAH sebab siap bercradle bagai dengan kelambu2..  Ko ado?

Muehehhehehhe




pssstt..layankan jela mak buyong ni berangan.. 

Wednesday, December 15, 2010

Bonjol2

Kalau dulu ada bonjol je terus work out dan diet..  Masa dah kawen..lagi kuat la berbonjol2 kan...
Tapi dah malas nak work out...  Cuma kawal selera makna ..insyaAllah bonjol tu hilang..

Tapi semalam sangat excited bile Yabang notice 'bonjol' itu makin membonjol..

Yeay....  danlagi terang dan bersuluh..  bonjol tu memang so much different dari bonjol yang sbeelum ni..

Bahagia.. =)


Oleh sebab dah naik bonjol semalam..  Hari ni Yabang belanja coklat Cadburry Bar ROAST ALMOND...  motif bagi makan ALMOND..  nak anak cerdik tak macam mak die yang ada bengap sikit nieyh..

muehehehheh






Psssttt...alahan terkini..tak boleh bau dan makan makanan bergoreng..bau orang goreng CKT pun rasa nak jeluak..  Tapi normal ke alahan berubah2 gini?..macam pelik je

Tuesday, December 14, 2010

Lady Driver teruk?

Ramai di kalangan kita yang menggelar WANITA sebagai TERUK dalam pemanduan..  Teragak2 nak keluar simpang..  Last minute tukar lane..
RAMAI...RAMAI yang berpendapat demikian..  Lagi2 LELAKI...memang akan laju je berkata..
"Nie mesti pompuan yang bawak kereta ni.."


Sekali bile potong kereta tu..tengok2 lelaki..dan2 tula bangsa pulak jadi taruhan kan..


Saya tak nafikan..memang la..kalau dulu tu PEREMPUAN ni tak cekap sangat dalam pemanduan..  Ate...lelaki dulu semuanya gentleman..dia je yang bawak kereta..  Perempuan duk tepi...

Skerang nak dapat lelaki gentleman?...Pengikis duit pompuan banyak la..  Dan sekarang dah ramai Perempuan yang skil memandunya lebih baik dari LELAKI...

Tapi Lelaki susah benar nak terima hakikat tu...


Banyak kali dah saya jumpa di jalan raya...  Pemandu lelaki dengan skil pemanduan yang TERUK....

Pagi ni jadi lagi.. 

Jalan dari Bandar Utama yang melalui Kayu Ara yang boleh tembus ke SPRINT highway tu biasa nya JAM..  Memang kereta bergerak macam siput kat situ..

Tapi pagi ni lengang..  Jadi saya bawak dengan kelajuan yang agak laju dari biasa..  50km/j..  Tak laju sangatla..  Jalan kampung kot.. 

Tiba2...  saya nampak satu kereta wira aeroback..  warna merah...nak keluar simpang..  Saya perlahan kan kenderaan dan bersedia dengan kemungkinan...  Bukan perlahan bagi jalan tau..  Tapi perlahan sikit..  Manalah tahu die tibe2 keluar simpang..  Ok fine..  saya nampak die pandang kiri dan kanan..  Lepas tu berhenti..  Saya pun tekan minyak la..  Nak lepaskan simpang tu,.. 
Tiba-tiba...

Dia terus keluar walaupun masa tu jarak kenderaan saya dah dekat sangat dah dengan die..  Apa lagi..  saya tekan brek sambil cuba kawal stereng..  Saya kejap2 pegang stereng sambil ibu jari tekan HON..   Risau kereta terbabas je..  Masa tu brek dah tekan sampai lantai dah..  Memang dah dekat sangat..  Brek sampai kereta slide sikit dan berbunyi...

Dan orang tu sekadar mengangkat tangan..  Beb..Ingat angkat tangan tu terhapus la segala dosa.. 

Pergh..memang terasanak maki je..  Dah la time tu tengah meloya..  Terus hilang loya tu...  Pergh...  Memang sakit hati..

Jadi sekarang istilah LADY DRIVER bawak kereta tak berhemah tu tak boleh diguna pakai dah..  Nasib bbaik saya berhati2 dan dah bersedia kot2 orangtu *^(&%*&*&$%% keluar simpang secara tiba2..  Kalau saya jalan je terus..  Memang dah accident dah pagi tadi...


zaman sekarang..dah tak relevant bandingkan lelaki dan wanita macam tu..  Bergantung pada individu..  Kalau bawak kereta macam RABBIT..  memang la tak kira lelaki ke perempuan..  RABBIT tetap RABBIT.....



Pssstt/....mulai sekarang saya dan Yabang berikrar..  Kami takkan menyumpah2 dah.. kata2 sumpahan akan bertukar kepad abenda yang lebih comel seperti Rabbit..  Honeydew..  ataupun betukar pada ayat2 suci dan puji2an pada Yang Maha Esa demi menjaga kesejahteraan kami BERTIGA.....mueheheh..  Sape yang menyumpah kene baya dekat opponent RM1...hehhehe

Monday, December 13, 2010

Blank

 

 

 


 

 ..
.
.
.
.


 .
.
.
..
.




.
.
.
.
.



 
.
.
.
.
.




.
.
.
.




 .
.
.
.






.
.
.

.
.
.




.
.
.
.
.

.
 







 


  

  




















 





   






 








dah kata dah blank..cari la entry pun..memang tak jumpe..
hahah

saya dalam mood bergelora..  Sekarang morning sickness makin menjadi2...  Tadi rasa nak pitam dah..  Jadi takde entry today walaupun rasa nak menulis

Friday, December 10, 2010

Baby TURN baby TURN.....

Oleh sebab meneman Mama yang sorang2 kat rumah bersama budak2 conet2 tu je..  Saya dah termiss my appointment utk checkup dgn doktor...

First checkup.  Buat je dekat KLINIK SEKELUARGA IPOH...  Walaupun bukan gynea...  Tapi rasnaya utk awal2 ni ok kot...  Tak decide betul2 lagi nak buat kat mana..  Sebab doktor tu pun memang dah selesa sangat..  Since demam ke..  batuk ke..semua pergi dekat die je...

Semalam balik kerja layan YONG TAU FOO kat Uptown..  Lamaaaa dah tak makan Yong tau foo..


Kalau ada yang tau..  Yong Tau Foo sedap ni dengan Uncle sebelah kanan Uptown tu..Kedai die hujung sekali..belakang pada Vichuda kecik...  Yong Tau Foo situ memang terbaek la..And saya notice saya takmo yang goreng2..  Cuma nak kangkung sama bendi banyak2..  Bleh?..hahah..sengal..

Ambik banyak gile sampai 2 pinggan..  TOTAL RM14.40..  Sangat berbaloi kalau banding dengan beli kat Pasar Malam..  Dah la kadang tu tak sedap..  Item die pun kecik2 je..  Pastu mahal pulak tu..

Ni mintak dengan kuah sos..  Lepas tu mintak sup asing..  =)


Lepas je makan..  Terus pergi checkup..  Giler la..  harusla Blood Pressure yang rendah tu kembali normal..  hahahha..baru lepas makan kot...


Tapi a bit disappointed sebab expect nak tgk baby...should be dah nampak figure die..  And also the heart beat..  Nak tau exact due date sekali..  Tapi sebab semalam..  Baby takmo turn...  Die menjunam je kebawah..  Agaknya die terjepit kot..semalam pakai seluar kan...(alasan sedapkan hati)..
Doktor cakap kalau nak tunggu dia turn boleh makan masa dari sejam dua ke setengah hari..hahahhaha...Jenuhla nak tunggu..  Even heart beat tak dengar semalam..  Doc cakap jangan risau..jangan panic..  Maybe die shy nak tunjuk die ada..  =)

Owh baby..shy ye...  Sile stand out la baby..kasik mata daddy tu terbeliak sikit..  orait baby?
(gile hape cakap sensorang kan)

So semalam scan nampak kepala je..  Walaupun orang2 tua kata (ramai la) membazir je scan ni..  Bukannya nampak lagi..  Tapi utk new parents to be ni..  Memang super excited la nak tengok baby tu develop..  Lagi2 pulak sekarang tak boleh rasa lagi kan die gerak2..

Doktor cakap blood pressure normal..  Very good kalau nak compare mas atak sehat harituh..  95 berapa entah,,,  Berat cuma naik 1 kilo..  51kg..  =)
Hehe...dalam2 pada tak selero tu kan..naik ko..


So for next month doktor cakap dah boleh2 cuba rasa baby movement..ada mummy yang boleh rasa pergerakan baby seawal 12 weeks..  =)

Indahnya perasaan tu kan..


Next month sehari sebelum pi checkup dah nak kene cakap dengan baby utk turn slowly...Supaya mummy sama daddy boleh tgk die...  =)


Still no vitamins from doctor..  Doc cakap..sekarang makan je pemakanan yang seimbang..  Sebab baby tak absorb anything from u..  But start from 12 weeks and above..  dia akan absorb sangat banyak..

jadi perlu makanan tambahan untuk bantu baby development..  So pada yang sibuk suruh saya makan itu ini utk development baby..  Saya akan simpan dulu sampaila saya 12 weeks..  hehehe

Sekarang saya makan dulu macam biasa ape yang perlu saya makan utk kesiahatan diri saya...

Good news...  Saya tak boleh minum susu..  But now saya boleh minum soya...  AMAZING right?

Saya sangat suke makan sayuran hijau..  Lagi crunchy..lagi sedap..  Maksudnya ulam2an la..  Dulu suke jugak.  Tapi bile preggy ni laaagi suke..

Saya suke sangat minum MILO AIS (ni dah terangkan dalam entry sudah)..  At least dapat vitamin from there kan....


=)



So happy and cant wait to feel baby movement..  =)

Go baby Go..


MUMMY AND DADDY LOVES YOU SOOOOOO MUCH!

Thursday, December 9, 2010

Kisah orang lelaki bersunat

Kalau dulu tu.. Bersunat atas batang pisang ...orang kata la....
Lepas tu dah boleh pi klinik..

Kene buat khemah..  Kene jaga makan...

Yang penting..takde spae boleh kacao deme time2 berpasang khemah tu..jadilah raja sekejap kan..

Sekarang teknologi dah moden..

Anak buah Dzul yang KIMI tu..  bersunat masa Cuti Awal Muharam yang lepas..
Sunat sekali dengan anak Mek si Chaca dengan ape ntah nama budak tu..

Masa kitorang sampai tu..Si Chaca dah sudah..  Tinggal adik die..dengan KIMI je..

Sampai2 je Kimi salam..  Tangan sejuk..  Tapi masih senyum..

Masa dua2 budak tu sunat.. Yang lelaki dewasa ni letak bantal atas dada..  Besar tak ingat punye..  So budak tu takdela nampak kan...

Darah pun takde..sekarang pakai clamp je..  Buat pun kat hall bawah tu je.. 


Sampai time KIMI..  Ciss..  berani takmo tutup bantal..  Nak tengok..  Sekali Baru cucuk jarum bius dah melalak sakit..  Hihihi...duk pakat2 gelak..

Owh..sunat secara terbuka kat Hall bawah tu..takde tutup2 kain de.. 
Yang pakcik2 die ni penuh duk kerumun si Kimi ni bersunat..  Duk pakat gelak...Agaknya mengimbau kenangan la tu..

Pastu taula budak ni kan.. Lepas tu walaupun dah tak sakit..baru kene pegang dah kata sakit..  Bile tanya betul2..  Die kata tak saket pun..  Tapi tadi melalak jugakla masa doktor potong tu..  Sebab asyik duk bergerak2..  Susah jugak nampak doktor tu nak clamp..

Lepas je sunat mula2 ok..Bile bius makin kurang...Melalak meraung ....

Hahaha...masa tu memang gelakkan jela (bukan saya ye..ni pakcik2, ayah nenek dan atuknye)..

yela...LELAKI merasa pengalaman NGERI tu sekali je..  PEREMPUAN selagi beranak selagi tuela merasa..

Masa Doktor potong KIMI PUNYE..  Saya ni pun turut rasa ngilu2 kat 'situ'..

Adeh..canela saya beranak besok kan..  Harap2 nurse2 semua bersabar jela dengan saya.hihi..

Semalam balik kerja singgah la tengok si Kimi ni...elok dah boleh berjalan...Siap ulang alik masuk dapur minum air walaupun dah pesan..jangan minum air banyak2,,,

Sekali masa nak kencing..  Ha..melalak ko..  Nasib baik ada bibik..  Bibik la tolong picit2kan peha...Siap basuh dengan dettol...Dah macam anak bibik dah...


Semalam  takde orang temankan mama kat rumah..  Wlaupun adan ras atak sehat..gigihla temankan..  Imran balik je..  terus cuit Yabang balik rumah..  Masa tu dah tak larat dah..

balik terus kebaboomm..

Nie sape yang sunat entah..hahahhahha

Wednesday, December 8, 2010

Movie Marathon - Harry Potter dan Ngangkung

Sejak buat bisnes ni..memang takde masa la nak pi tgk wayang ke.. nak pi jalan2 ke..  Memang dah takde masa langsung...

Lepas hectic weekend yang lepas..sampai kaki kebas2 tak boleh berdiri...(masa tu pikir dis week will be the last hectic week..i'm done)...

So after settle semua...Hari Isnin adalah hari cuti...  Amik cuti...


Plan nak pi karaoke...  Tapi Dzul malas masuk KL..  Ciss disitu..  Jadi decide nak pergi The Curve je..layan tgk Harry Potter (I"M A BIG FAN OF HARRY POTTER!!!!)...

Habis je tgk Harry Potter...Dzul ajak plak tgk Ngangkung..  Cuma beza setengah jam je..  Tengok Ngangkung pulak..


Harry Potter macam biasa adalah sangat best..  Tak sabar nak tunggu next cerita keluar awal tahun depan...
Tapi aku tak puas hati sebab Harry aku rasa knapa otak die lembap sangat..kan si Voldemort tu dah dapat WAND tu...benci betol tau....


Then layan cerita Ngangkung..  This one memang sape rasa nak pi tengok sile la..  Saya pun rasa pelik sebab boleh duk layan Ngangkung tu..  First time tengok cerita Melayu kat wayang kot...  Dulu ada la tengok..  Yang Sharifah Amani tu berlakon..  Tapi yang tu free tiket..  Ni Ngangkung ni den boli..

Memang best..  cerita santai..  Boleh bawak anak2 pergi tengok..  sebab dlama wayang tu akan jadi sangat bising dengan gelak tawa..  So kalau budak2 nak gelak2 pun no hal..
Cerita yang sangat lite..  Tapi ada mesej sendiri..

Memang recommended........hehehhee....


Ok..dah..limit dah tgk screen..ada sikit lagi nak termuntah ni...

Bye

Pssttt..next entry maybe pasal kimi sunat dan pasal lelaki dayus angkat tangan pukul2..benci..benci

Thursday, December 2, 2010

Jimat punye pasal

Dalam sebuah bilik sempit itu..

Ada seorang gadis yang menekan2 perutnya...  barangkali kerana kesan Nasi Ayam dan juga Milo Ais bercampur gaul dgn Sirap limau membuatkan dia lebih mengerutkan mukanya..

Walaupun baunya kurang menyenangkan..tetapi bilik kecik itu mempunyai ekzos fan yang berfungsi dengan baik...  Dengan lampu suam2 kuku cahanya membuatkan gadis itu tetap selesa mengekalkan kemutannya..

Tiba-tiba...
































Pufff.....Ekzos fan dan lampu suam2 kuku itu terpadam..  Penyahtinjaan ter PAUSE sementara waktu..

Gadis itu mengelip2kan mata mencari sumber cahaya...  Nah...ada sumber cahaya dari luar...

Kedengaran dari bilik sebelah air menderu memasuki tangki tanda baru sahaja di pam keluar..


CILAKAAAAAAAA...  Sape gatai tangan pi tutup lampu!!!!!!!!!!!!!!!









Psssttt...kot ye nak jimat pun agak2 la..ade orang kot..nak jerit pun tak sempat..tak kujat kot..huuhuuhu

Wednesday, December 1, 2010

Ala...anak ko semuanya PERFECT!!!!!!

Semalam sedang berborak2 bersama subjek dan Yabang pun ada.. 

Kami sharing la..  Rupa2nya..  Yahudi ada nama gelarannya bagi setiap nabi2 kita tau..yang 25 orangtu...kecuali Nabi Muhammad je takde...

Ini listnya

Adam = Adam
Idris = Enoch
Nuh = Noah
Hud = Eber
Saleh = Shelah
Ibrahim = Abraham
Lut = Lot
Ismail = Ishmael
Ishak = Isaac
Yaakub = Jacob
Yusuf = Joseph
Aiyub = Job
Syuaib Jethro
Musa = Moses
Harun = Aaron
Daud = David
Sulaiman = Solomon
Ilyas = Elijah
Ilyasa' = Elisha
Yunus = Jonas
Zulkifli = Ezekiel
Zakaria = Zechariah
Yahya = John the Baptist
Isa = Jesus
Muhammad



So kebetulan nama anak si subjek tu ada dekat2..boleh kata beza satu huruf je dengan nama yang Yahudi gelarkan pada salah satu nama Nabi kita tu..

Kitorang cakapla..  Nama ####### tu sama dengan nama Nabi ####### dalam bahasa Yahudi..

Terus die melenting.. 
"Apehal pulak tetiba nama anak aku?..Nama ###### tu takde maksud ok!"


Pergh..ko nak mengamuk ape hal..  satu..ko letak nama anak takde maksud..  Dua..  kitorang ni sharing..  Bukannya maksud tak baik pun..  Kalau pikir2 balik maksud elok..  Sebab nama Nabi kot..  Cuma dalam bentuk nama panggilan Yahudi..  Ko nak mengamuk apesal?


Terus malas nak cerita dah..  Dah la berlagak lain macam..  Padanlah anak2 die semua kaki berlagak..  Baru ku tau..Like mother like daughter...  Pandai nasihat aku jangan bukan2 la..Jaga perangai la..Nanti perangai anak ikut perangai kite la..

Aku doa anak aku nanti sesabar ibunya yang tengah bersabar ni...Muehehehhehehehehehehhe




Psssttt....kalau orang perasan perfect gitulah..haih..bersabar jela..Jangan besok orang jauhkan diri dari keluarga ko dah la..anak2 jadi mangsa nya.

Nama memainkan peranan penting

Saya akui..mak saya dalam peberian nama memang terror..die selalu keluar dengan nama2 yang simple dan klasik which i like..

Macam nama adik saya JAMILAH HANIM.....klasik dan simple..saya suke betul nama Jamilah tu..
Nama saya sendiri klasik.  HAKIMAH...  tak ramai orang nak guna..

So sekarang sementara teringat ni..saya nak coretkan..

Mak saya cadangkan nama SOFEA kalau anak perempuan..
Jadi saya pikir2 nama gabungannya... dapatla 2 3 nama.

Kalau Dzul...dia nak nama anak lelaki semua ada DZUL di depan..  DZUL bermaksud MEMPUNYAI....
Jadi kalau anak perempuan kalau boleh nak ada DZ juga la di depan...

Jadi saya nak listkan supaya tak lupe..besok dah nak beranak boleh pikir lagi..hihi


ANAK PEREMPUAN
1) Dzahra Sofea - Bunga yang Menawan
2) Dzulaikha Aisyah -  Cantik Isteri Rasulullah


Saya cukup berkenan dengan nama Affuan dan Aiman..  Tapi kalau letak Dzul tak tau la serasi ke tak

ANAK LELAKI
1) Dzul Aiman - Yang mempunyai keberkatan
2) Dzul Affuan -  Yang mempunyai [tak jumpe plak maksud die]
3) Dzul Saufie (abang long saya/mak saya) - Yang Mempunyai [tak jumpe plak maksud die]
4) Dzul Fakri (adik bongsu saya) -  Yang mempunyai Kemegahan/Kebanggaan ku




ha..itu dulu..kang ada lagi saya list kan.. =)


Perasan tak nama lelaki lagi banyak dari pompuan..ahahahaha.... Dzul suke anak lelaki ramai2... hehehe..  Tapi saya tak kesah..asalkan die sehat walafiat..  Baikbudi pekerti..  Cantik paras rupa..  Taat perintah Tuhan..dah syukur banyak2...

Yang skearang ni ramai yang kata lelaki...  Saya tak tau lagi..awla lagi nak predict kot..hahhahaha

Tuesday, November 30, 2010

I really need rest

Last weekend masa buat job di Klang..pasang pelamin..  Rasa ngilu menyucuk kat rahim..

So rasanya that is a very strong sign for me to get rest......Walaupun ada dekat 5 pertanyaan utk 31/12/10, 1/1/11...  Saya mengambil keputusan tegas untuk tidak mengambil apa2 job pada minggu itu..Ya..walaupun saya boleh mendapat pendapatan tambahan sebanyak 4 angka..  Tapi kali ni tidak..Saya nak bercuti..

Baby need rest...Mummy and Daddy need rest too..  So saya berikan rezeki saya ini pada yang lain2... 

Pada mana2 vendor yang nak kan contact no customer on dat day..let me know..i'll directly pass ur no to the person..  thanks

Monday, November 29, 2010

Draughtman diperlukan segera

STICKY GUMMY BUM BUM SAMPAI JUMPE APA YANG DIKEHENDAKI!


Office Nik sekarang tengah kekurangan staff...

  • So highly need a draughtman.
  • Lelaki atau perempuan tak kesah
  • Intermediate level (sebab takde masa nak training).. tapi
  • fresh graduate pun digalakkan memohon.
  • experience needed...Tak kesah berapa tahun pun asalkan
  • boleh work independently dan
  • tahan tekanan kerja



Nik kalau boleh nak Melayu..  Bukan racist ye..  tapi kalau boleh nak Melayu.  Bos dua2 Cina..  =)

Kalau ada sesiapa tengah cari kerja..tolong war2kan ye..

boleh send resume pada nik at nikhakimah@yahoo.com
Please3...  heheheh

Kain lace nak let go murah2..RM150 sahaja

Nik nak tolong kawan..jualkan kain yang dibeli masa wedding dia tempoh hari.  Beli di Jakel.

Reason nak jual : Tersalah pilih warna
Kondisi kain : 10/10
Size : 4m lining (satin), 4m (lace)
Warna :  Grey dengan lace warna dark grey dan sedikit warna gold brown
Harga jualan : RM 150 (not include postage) - nak jual murah2 je


Ini gambar nye






My personal opinion : kain ni santek..even nak buat baju kahwin sekalipun...sebab corak die...jenis ada kaki.. Naseb baik aku kenangkan size den akan bertambah kelak..jadi banyak kain semua hold dulu..muehehehhee



Sesiapa yang berminat boleh email nik (nikhakimah@yahoo.com) dengan tajuk (Nak beli kain).
Atau SMS/call nik di no. 0123857747 


pssstt...mana2 customer yang belum di upload gambar majlisnya harap bersabar ye..nik sekarang mengalami masalah yang tak dapat dielakkan..akan diupload kelak

Owwh..saya nak tu..nak tu SEKARANG JUGAK!!!!

Masih takboleh makan nasi sangat....paling banyak adelah 3 4 sudu..tapi tempoh makan sama macam orang makan sepinggan..sebab saya amik lauk portion macam makan sepinggan....
Ate..nasi tak boleh..ku tarahkan lauk jela..

Abang Ayie cakap...kalau kurang makan nasi nanti anak kurus...  Me like....WHAT??..  Baru 2 bulan kot..  abaikan sajork...

Sekarang kegilaan terbaru adalah MILO AIS...

Gambar pun cilok dari blog orang lain je : sumber dari sini


Dan yang menjadikan ianya lebih teruk dan buruk.....  Pesen nak sekarang jugak!....  Membuatkan Yabang sakit kepala..ngehngehngeh..

Padahal dulu..milo ais ni takde la saya nak order..  jarang2 la masa breakfast...
Sekarang pagi petang siang malam nak minum milo ais je...

Dan lagi satu rambutan..  Memang heaven la..sape nak rambutan kuning..meh jemput ke rumah saya...saya hidang rambutan kuning..ngehngehngehhhhh..




Pssstt..utk job this weekend maybe kene import orang datang bantu saya gi pasang pelamin..  Tengok susunan jadual pun saya semput..huhuhuuhuhuhuhu

Friday, November 26, 2010

Melalak tengah jalan sambil buat aksi guling2...Kucing jahat..anda JAHAT!



Sorrylah kucing jahat...impian anda tak tercapai jua...muahahahahhhahaha

Semalam baru terhegeh2 nak ambil baby cradle yang pasang di Rawang last sunday.   Baru nak amik nok nok sekalian....  Punyelah ayam kan..

Mana tak nya.dgn mabuk..dengan banyak keje..dengan kereta rosak..  Banyak betul dugaan..  Semalam balik pun dah pukul 8..  Terus berdesup ke Rawang....  Bukit Beruntung tau..  dah la bawak semalam main2 je..  Leka...  Tengok sign board..  TANJUNG MALIM 45km....

Haaaa?????  Aku dah terlepas ke exit Bukit Beruntung..  Darah terus naik ke kepala..  dah la malam..  hujan pulak tu..  Highway tu bukan ada lampu pun..  Huhuhu..  Yabang kat sebelah tidur...  Kepenatan..

Sekali dalam hati pikir cani jela..

"Nasib baik yabang tido..  Aku terlajak pi tanjung malim..  patah balik jela,.tak payah kejut die...muehehehe"


Sekali tgk ada exit bukit beruntung..  ha....disitu juga nak loncat2...muehehehhehe....(ada ke orang meloncat dalam kereta?)


Siap bukak semua...9.40 gitu bertolak balik..  dan Yabang telah baik hatinya membawa saya makan Char Kue Tiaw di SHAH ALAM...dekat pintu belakang UiTM tu..ngehngehngeh...

Jauh tak engat punya..  Tapi dah teringin sangat..  Saya cakap kalau takde CKT malam ni..  sile sediakan camcorder rakam aksi saya melalak sambil buat aksi guling2 kat Highway PLUS tu...muahahahha

Char Kue Tiaw dan Milo suam,...  fuuuh...sedaaaapppp......

Walaupun ada rasa nak muntah..sanggup biru2 muka tahan sebab sayang nak keluarkan CKT yang susah nak dapat tu kan.....

Balik tu saya drive lagi...sebab nak bagi Yabang tido ..rest..  malam tu dia nak stay back..  Sikit lagi nak terlajak simpang...ha..ini kes mengantuk...(sila jangan ikut aksi saya ni..bahaya)...


Sampai je rumah..cuci kaki..cuci muke..tuka baju..terus berdengkur...


Heaven je rasa...  Pagi ni siap boleh nyanyi2..


Dan pagi ni breakfast saya puff..sardine roll..sausage.....semuanya kongsi dengan yabang dengan nisbah 1/3 saya...2/3 Yabang..mueheheh....

Dan saya minum susu dutchlady stoberi... Diulang SUSU STOBERI......

Saya dah boleh minum susu..yeay....Cuma takut lagi nak minum susu tanpa perisa..  So yang berperisa dulu.. 

Ok la..dari tak bleh minum susu kan...

Faberet sekarang ni,,,adalah MILO ais..  MILO suam pun boleh juga..Mungkin sebab perut tak selesa..Milo ni terasa dapat melegakan.. Lagipun tak bleh minum ais banyak2..  nanti pergi mengurut mesti kene sound dengan Nek Aji..


Ada sesiapa nak try mengurut dengan NEK AJI?..hehehhehe

Thursday, November 25, 2010

Khasiat Royal Jelly

Hari ni saya mulakan diet saya dengan Sepeket Royal Jelly from CNI...  Kemudian minum air seteguk dua..  lepas tu saya sekarangtgh sedap makan betik..ngehngehngeh..
Maklumla..sekarang kan perut tgh tak selesa.  Kenela makan makanan yang senang hadam.. 

Saya start ambil Royal Jelly sebaik sahaja saya disahkan mengandung.  Kalau tak tu cukup malas nak ambil supplement2 ni tau.  Dah la mahal..  Plak tu lidah saya ni kan mengada2..  Sedangkan madu yang manis tu pun saya tak sokak...

Royal Jelly  ni memang ada sejarahnya dalam family saya..  Sebelum cerita tu..meh baca serba ringkas pasal Royal Jelly....

The queen bee is the leader of the colony and the only one allowed to reproduce. She can be fertilized and lay eggs just a few times during her entire life. Worker bees, the ones that collect nectar from flowers, are able to excrete a creamy, special food from glands on their head. The queen subsists entirely on this food. When eggs turn into larvae, the baby bees also eat this special food, nicknamed royal jelly, for 2-3 days. From their vulnerable state, they quickly develop into healthy and large bees.

No doubt, people noticed the almost miraculous effects that royal jelly has on bees and ascribed to it extraordinary powers since the queen lives 60 times as long as a drone and is usually twice as heavy. Thus, people began harvesting royal jelly from hives where honey was being manufactured as a nutritional elixir that promised robust health, healing, and extended youthfulness.

Among the long list of ailments that royal jelly is said to improve or cure are high cholesterol, arthritis, weak kidneys, fatigue, nervousness, sallow or rashy skin, thin or brittle hair, high blood pressure, allergies, and sexual dysfunction. Scientists know that royal jelly is mostly carbohydrates, proteins, sugars, and fats, along with vitamins like the B complex, niacin, folic acid, and enzymes. None of these minerals or vitamins appears to be unique to the substance.

As a health tonic, royal jelly is sold as capsules or pills to be ingested on a daily basis. Since it is rare and difficult to collect from hives, it can be quite expensive. It is not a regulated medicine and has never been shown, through scientific studies on humans, to have any health benefits. However, a few studies on mice leave open the possibility that royal jelly can lower cholesterol.

Sumber dari sini : http://www.wisegeek.com/what-is-royal-jelly.htm




Dulu ayah saya ni Tokey Madu.  Dia import madu dari China dan dijual di Malaysia...  Madu..Bee Pollen...  Royal Jelly..  Memang ayah saya jual..  Berkualiti dan murah..  Tapi dulu die keje Gomen.  Memang selalu ada trip ke sana (memang atas urusan kerja).. So memang selalu dapat berhubung dgn orang sana..  Lepas dah berenti gomen..  Terputusla sekejap hubungan baik dengan orangsana...

Mak saya..jenis yang kalau pregnant mabuk teruk..  Memang melepet je..  Masuk je makanan muntah.  Bukak je mulut muntah..  memang heaven la sesangat nak dapat kitorang 8 beradik ni kan..  Kebetulan masa ayah saya jadi tokey madu tu..  Mak saya makan Bee Pollen dengan jayanya..  Sebab bapak saya tokey..  Bini Tokey makan free la kan...ngehngehngeh..

Alhamdulillah..  Tak mabuk langsung.. 

Nak dijadikan cerita..  Kawan mak saya pun jenis mabuk teruk..  9 bulan duk mabuk je..  Jadi mak saya suggest die makan Royal Jelly ni la..  Alhamdulillah....  Dia dah boleh gi keje macam biasa.  Kalau tak tu duk ulang alik jela gi klinik..

So masa saya disahkan preggy...mak dah suggest makan Royal Jelly ni..  puas la mencarik..  Last2 mintak mak belikan..  dia beli yang CNI punye..  ok la..tapi mahal la kot..  Takpela..utk kesihatan..  Tengok dek bapak saya..marah die..  Die kata apesal tak cakap dgn die..  Die mintak kawan die kat China supply terus,..  Ala..kitorang kan pemalas nak mintak tolong bapak saya..  Berlagak la katakan..muehehhehehhehhe....  Durhaka di situ...ngehngehngeh..


Sekarang duk amalkan Royal Jelly niela pagi2..  Ada gak yang miss2....  Malas....

Tapi saya perasan..kalau saya makan on dat day..dapatla kurangkan rasa pening2.. 

Benda ni as supplement..  Lain orang..lain reaction dia..  Bolehtry jugak makan madu atau Bee Pollen....

Apa2 pun consult doktor dulu..  Ingat..benda ni supplement..  Bukan ubat tau..

Kita ni berusaha je..  Kendia2 hari tu tuhan yangtentukan...


Sapa2 berminat boleh cari agent CNI..  atau pun nanti saya tanya bapak saya dia betul ke nak dapatkan supply dari China..  Kalau jadik saya war2kan kalau ada orang nak beli...




Pssssttt...tadi pi tulih kat status FB..saya makan Bee Pollen...tersalah sudah..  Bee Pollen tu adik beradik die jugak la..  Cuma Royal Jelly adalah makanan untuk Queen Bee..  Bee Pollen utk lebah pekerja..  =)

Wednesday, November 24, 2010

Rambutan yang sedap itu

Hari ni azam saya nak Blog walking dekat blog kawan2 yangtak jemu2 datang melawat blog yang tuan die duk sakit je ni kan..

hehehe

mekasih semua..cayaaaaang korang...ngehngehngeh...

Hari ni tak rasa mual sangat..
Mungkin sebab semalam dapat merasa Masak Lemak Labu mama masak..  Dapatla masuk perut secubit...nasi seketul kecik.. 

Dan mungkin hasil tangan nek aji mengurut buang angin...hari ni lega sikit..takdela duk pening je..angin banyak..

Nek Aji pun pesan..selagi boleh meniarap..selalu2 datang mengurut..buang angin...nanti dah tak boleh meniarap susah dah nak buang angin...


Pagi2 ni makan secubit nugget....  Yabang gigih menggoreng pagi2 buta..hihihi

Lepas makan bee pollen..  Dengan air nescaffe setengah cawan (saya dah 2 bulan tak minum nescaffe ye...baru ni nak minum..tu pun dah gian)....
Sekarang saya rasa bersemangat utk Blog walking....hehehehe



TERJAAAAAAHHHHHHHH
Yeah..Yeah...Yeah



Psssttt : satu benda je yang saya perasan saya makan dalam kuantiti yang banyak...Ni takde berpada2..  Ayah pun tengok je..  Tapi dia makesure saya makan nasi dulu la...Baru boleh makan benda ni banyak2..  RAMBUTAN....hihi..rambutan kuning..  Sedap woo...  Kat pokok ayah tengah melebat rambutan kuning..  Memnag heaven la..  Gi petik je kat pokok..walaupun tahun ni buah tak berapa cantik..tapi saya kisah ape...nyonyot la rambutan tu sampai kenyang..hihiihi...
Ala..perut saya ni..baru 6 biji je dah kenyang...ngehngehngeh...

Tuesday, November 23, 2010

Low Blood Pressure

Pernah pening2?..  Bila duduk lama..lepas tu nak bangun je..pening dan rasa berpusing?

Ini bukan simptom orang mengandung tahu..

Ini simptom seorang itu mengalami tekanan darah rendah. = LOW BLOOD PRESSURE...

Mungkin akibat keletihan last weekend...
Mana tak nya..

Malam Jumaat..dah ke KLANG pasang pelamin mini..
Sabtu pagi start buat gubahan fresh flower.  Siap gubah sepapruh dalam tengahari gitu..  Makan.mandi..kemas rumah...  Pergi pasang pulak baby cradle di RAWANG..
Dari Rawang terus direct ke KLANG.  Nak bukak pulak Pelamin Mini tu.

Masa ni kereta pulak rosak. Tayar macam ada problem. Tapi slow2 jalan je...

Balik rumah, siapkan gubah bunga fresh.  Nak gubah awal2 takut layu pulak kan..

Pukul 12 gitu dah siap gubah terus gerak ke PUCHONG...  Hantar gubahan dan tido sana terus.
Sampai Puchong, kene tolong tuan rumah siapkan gubahan yang lain.  Since tak siap lagi depa punye..  Bukan tak siap la..dah siap sebenarnya...  Tapi macam tak balance dengan yang dah buat kan.. So adjust2 sikitla..
Ada bunga lebih..tuan rumah request for Gubahan Meja.  Dapatla dua.. Itu pun sebab SPAN basah dah habis..  Kalau tak tu ada la boleh buat lagi 1..

Pukul 3.30 baru dapat tido.  Pukul 6 dah bangun.  Siap2 mandi..  7.00 start makeup kan perantin. Mana tak nya..  Niakh pukul 8.30.. Pukul 8 dah nak kene ada kat sana...

Siap makeup berkejar pulak ke Gombak Setia dari Puchong.  Pakai kereta ABang Ayie sebab kereta dah tak selamat utk dibawa...

Siap dekat Gombak Setia..  Balik pergi hantar kereta gi bengkel..  Melayang la RM350...  Nasib baik dapat duit buat Pelamin dan baby cradle..  Pakai duit tu je la..

Lepas tu dah start nenong2...  Pening dan nak jatuh dah rasa.  Gagah2 ke kenduri sebelah rumah..  Balik..tidur jap sementara Yabang settle kan kereta..

Dalam pukul 2 gitu gerak ke Segambut pulak.  Rumah Taufik..  Kahwin..

On the way nak ke kenduri kawan baik saya ET di Semenyih...dapat call Pak Ngah di kampung meninggal dunia..  Patah balik ke Damansara ..  Saya tak ikut..  Yabang je pergi dengan orang lelaki je smeua.  Saya bantai tido since time tu dah ting tong sangat dah...

Bangun dah malam gak..  Masuk dapur masak nasi goreng..  Siap2 mandi..  Sempatla muntah sekali.  Bdan dah panas...Kepala dah tak larat nak angkat..

Yabang balik dalam pukul 11.30..  terus gerak balik rumah utk celebrate birthday FIKRI..  dah janji kan..
Nasib baik masa tu BABY behave...  Tak mabuk pun..

Dalam kul 2 gitu majlis settle terus kebaboom..  Tido tak sedarkan diri.

Esoknya MC sementara Yabang pulak busy siapkan keje opis dan berkejar ke DBKL utk submission..


Malambaru ada kesempatan nak ke klinik.  and doctor said...  alahan mengandung biasanya start dari minggu ke enam..  Dan saya punye blood pressure memang sangat rendah ..  85/50...

Tahukah anda...masa kita mabuk2 tu kan...sebenarnya cara penjagaan sama je macam orang gastric..
Kurangkan air kosong.  Banyakkan soup..  Yogurt..  Buah..  benda2 yang senang hadam..  Air yang berlebihan boleh menyebabkan prut kita mengembang dan meninggikan lagi chances utk muntah2 dan melepet.  Ambil buah2 an..  Sup kosong.

Mulakan diet dgn makanan kering macam biskut..  roti bakar...  Baru start dengan normal diet...

Jadi janganla sogokkan saya dengan segala macam mitos contohnya tak boleh itu.tak bolehini..  Saya tanya doktor..doktor cakap boleh je..  Apa2 pun yang kita ambil jangan berlebihan..  That's all...

Utk pengetahun semua..  Saya akan dapat tahu exact due date pada hujung bulan depan.  Doktor akan measure baby dan baru dapat tahu bile exact due date..  =)

hihihi..buat masa ni berangan jela saya dapat baby July..hihihhi




Pssstt.....ada ke orang mengandung tak bleh makan asam..  Itu lah makanannya/...Cuma tak boleh ambil secara berlebihan..  Saya baru nak makan sekping dua..dah kene tegah..  Pening kepala dibuatnya..  Minum air limau tak boleh...Minum ribena boleh..Mana lagi bagus..yang ada pengawet atau yang semual jadi..  benda2 masam memang la berasid... At least saya tak amik cuka..kan..kan.


NOTE : kepada kawan2 yang selalu jengah blog ni...saya memang mintak maaf..  Baru BW 2 3 blog..kepala dah tingtong..huhuuhu

Friday, November 19, 2010

Bukan mengeluh... sedang berkongsi.. =)

Saya teringat nak tulis entry ni bila tiap2 kali pun Yabang pesan untuk catit perkembangan diri saya.
So..bukanlah nak mengeluh..kat FB ke..kat blog ni..  Sebenarnya lebih kepada seronok dan nak sharing..

So janganlah anggap tiap kali saya kata itu dan ini tu saya mengeluh..  Tidak..  Saya sedang berkongsi kegembiraan dan pengalaman saya dengan kawan2..  =)
Dan yup..  Saya sentiasa bersabar dan bersyukur... 

hendak mendapat yang TERBAIK...saya perlu bersabar..  hihihi..

Nak list down apa yang skearang saya tak boleh terima..
1) Susu....
Padahal sebelum ni saya hantu susu...susu adalah sangat sedap ok!
2) Broccoli mayonis
Ini pun faveret..  brocolli celur makan dgn mayonis..memang sedap
3) Roti
Makan 2 keping terus perut meloya...  Lagi2 yang ada mayo ke..yang dari kedai bakeri tu lagi la..


Tu jela kot..muehehe..saya memang pelupa..kadang tu bile dah alami baru teringat..  tu yang kene tulis cepat2...

Perut sebu2 adlaah perkara biasa sewaktu preggy.. Saya baru tahu..hihihi..
Tu pun mama cakap semalam..

Brest adlaah sakit seperti nak period..  Tu pun saya baru tahu,,..  Cik yang mengesahkan kelmarin.
Kalau tak tu duk risau apesal breast saya sakit..  Yela..sekarang kan macam2 sakit..  Kanser la..ape la kan..Ngeri la jugak kalau duk sakit tak surut2 sakitnya....

Alhamdulillah..saya takde la muntah2 di waktu pagi sampai kene drip ke ape.ke kan..depan2 nanti tak tau la..tp sekarang ni belum lagi..Alhamdulillah..

Yabang pun cakap saya dah tak moody macam dulu..  Sekarang sya alebih relax dan tenang..  =)
Maybe baby ni tenang je..macam bapak die..  =)


Orang kata...kalau kita asyik cerita pasal berita gembira...nanti orang tak suka baca entry kita..betul ke?

Kene cerita sedih2...kene cerita buruk2..  orang lebih suka BERSIMPATI dan menasihati berbanding happy...

Yeke?

Tuesday, November 16, 2010

Cissss... ye..ye je ku ingatkan alahan org perut buncit

Hari ahad kan muntah2 kan pagi tu..

Semalam dapat makan nasi dengan jayanya walaupun paksa2..  Pagi ni dah takde...

Sekian..ahahha


Harap2 alahan muntah2 ke mabuk2 ni takdela sampai sudah..

Saya ada terbaca dalam artikel..

Bile kita muntah di awal pagi tu sebenarnya kita tgh mengeluarkan toksin dalam badan utk kebaikan baby dalam perut..

So everyime muntah ceria2 je..  Ingat semua tu utk kebaikan baby..

Ecececcece..pandai je menasihat orang..
Maklumlah..diri sendiri takde alahan teruk2..

Yang biasa2 tu adalah..

Yang tu standard la..saya ni kan cerewet..ngehngehngeh




Sekarang tgh berperang dgn rasa MALAS..  mungkin besar kitorang nye cuti tak approve sebab keje Yabang tak siap lagi..

Yabang..cepatla siapkan keje awak tu

Monday, November 15, 2010

Air pasang dalam laut bergeloraaaaa

Lately so many things happens....

Macam shocked pun ada jugak..

semalam Yabang jatuh.  Jatuh tersungkur..  Dekat bahu die sakit sangat.  Tergelincir masa kat depan surau.  Situ ada lumut2 gitu..  Jadi semalam hujan lebat..dengan bawak barang yang sangat banyak..  Jadinya dia telah jatuh di situ..  Saya lagi lah panik..  Masa Yabang dah bangun..nak kutip barang2 yang jatuh bersepai tu..ada lah 2 orang budak yang nak gi surau tolong kutip barang while others perhatikan saje..

Millionz thanks utk 2 orang budak tu..nama pun tak sempat nak tanya..  Kalau tak boleh belanja diorang makan..

Dan dah 2 hari tekak saya dah tak boleh telan nasi sangat...  Semalam cuma bubur nasi.  Saya cuma mampu minum jus je..nak minum necaffe...Caffein pulak kan...
Pagi ni pun bubur nasi.

Saya rasa sebab selera makan saya dah kurang.  jadi saya tak selera makan = perut masuk angin = muntah.

Pagi tadi muntah.Pahit....

Susu pun skearang dah tak boleh telan.  Alhamdulillah la...  Walaupun kurang selera makan..  Takdela sampai saya bau makanan tu..atau makan makanan tu sampai muntah.  Cuma saya boleh telan ( nak telan) atau tak jela..

Beli a lot of biscuits untuk gantikan jajan di waktu senggang dan mengisi perut saya ni..

Ape lagi yang tak bleh eh?...  Ye..saya takboleh bau roti kat kedai bakery tu..Semalam Yabang beli roti banyak gile..  Tapi saya bau die pun tak boleh..  Pening.. pening jela..  Takdela sampai muntah ke ape..

Yang paling ketara...saya dah tak boleh tido lewat..  Kalau lewat je..saya akan pening sampai loya...  ngeeeee

Sekarang pagi2 masih demam lagi... Harap bertabah la nak meredah job yang banyak ni....
Semoga saya suksessss


Nak BW dan nak FB pun memang tak lalu sangat..sebab tak sehat kan..
Nak betulakn blog list tu pun tak lalu jugak...  Lalu nye...TIDO je...itu je yang lalu dan tetap best..heeee

Saturday, November 13, 2010

Kenapa bloglist saya hilang?..huh?..waaaaa

Alkisahnya...sekarangkan orang suka private2 blog...ada blogyang dah berkurun zaman gile tak update..ada gaya2 taknak update dah kan..

Since saya ni rajenla nak clear kan apa2 yang patut kat bloglist saya tu..

Yang saya pelik...  masa saya remove tru setting di dashboard..  dia tak de reload page ke ape pun tau..so saya remove jela..bile dah refresh page..dah view blog...

saya notice banyak blog best2 yang saya letak kat bloglist dah hilang...

Sila notice juga bahawa saya bukan sekadar takeout mereka dari bloglist...saya juga stop follow diorang..

Jadi jenuhla nak kumpul balik..huwaaa


Sedih ni..sedih..

Jadi sesiapa yang takde dalam bloglist tu bersabar la ye....dan tinggalkan je jejak anda disini..saya akan follow balik..

waaaa



waaaaa

waaaa


dah la baru je clearkan history...mana nak cari balik semua..

waaaaaaaa

Friday, November 12, 2010

Sayalah Hackers 2020

Saya adalah Hackers alaf baru.  Dengan gaya rambut Einstein ni..  Saya rasa saya mampu menumpaskan sistem2 kat bank2 di Negara Malaysia ni dan menyalurkan bantuan kemanusiaan dekat AUntie saya yangcantik jelita Vouge Vadevass itu..  Tapi saya kene sombong2 sikit dengan Auntie tu.  Sebab saje nak suruh dia rindu2kan saya...  Saje la kan..dengki tengok auntie bahagia Love Love dengan Uncle..

Marilahtgk saya in action meng hackers Laptop Tok We saya..... Rupa2 nya Tok We saya suke tengok pakwe Korea...O.....  Tak bleh jadi nieyh



Ok..rehat jap..dah penant jadi hackers ni....Ibu...nak susuuuuuuuu



Alahai Zakwan ku cayang...  =)
Miss auntie tak?....


Gambar terbaru zakwan dengan spek itamnya



Thursday, November 11, 2010

To Neena...To Kak Dee

First of All..pagi2 ni dapat tgk benda best di blog Kak dee..  Harusla pasal saya kan..ngehngehngeh.....

Satu page you interprame di blog kak dee.....

Mekasih kak dee pasal review itu..  Ha...
Story mory panjang menyusul nanti (nanti ke langsung takde dah nik ooii)...ngeeeee

Thanks kak dee..

meh view entry kak dee di SINI

Dan Takziah juga buat rakan blogger kita Neena... dan kawan2 die..Awien serta Rudy...atas kemalangan yang menimpa diri..  Neena dan kawan2 kene rompakan bersenjata.  One of kawan Neena..Rudy kalau tak salah kene tetak di kepala..  Neena pulak trauma... 

Sedih sangat bila ada benda2 gini menimpa kawan2 kita..  Harap Neena baik2 sahaja..  Semoga tabah dan cekal.  Ingat kami semua tetap ada utk anda...

berita ada kat SINI


Thanks jugak utk Cik Bedah Laser atas berita ni..  Aku bukak je FB pagi2..  Tapi tgk kat wall aku je..muehehhehe

Bushuk laaaaaa

Nie asalnya malas nak tulis sangat...Sebab kang orang kata nak menunjuk ke..Excited lebeih tak elok la..ape la kan..
Tapi kalau tak direkodkan dalam ni..entah2 nanti saya lupe (macam la semua ko rekodkan nikimah ooiiii)..

Yabang pun cakap..mulai hari saya tahu saya preggy..Catitkan semua yang saya alami dalam blog,,  nanti mudah la nak refer balik kenangan indah tu..

Ok..Tadi ada view blog puteri kure2..die list sekali banyak kebaikan dan keburukan diri (ha..betul ke statement ni?) Masa die preggy...hihi..comel je baca...

So sekarang saya nak sharing saya punye pulak..

Saya perasan..masa saya preggy ni..

HIDUNG SAYA SANGAT SENSITIF DENGAN SEGALA BAU.

Saya rasa bau badan saya hangit gile..  Saya boleh bau asap rokok E-Cigarette yang sepatutnya odorless..
Saya minum air grape pun terasa hancing...

Kalau baru lepas gesek hidung..saya asyik bau masin je (tahi idung macam melepet kat idung ni)

Memang kuat sampai saya pening..  Walhal saya siap suruh Yabang bau ketiak saya semata2 nak pastikan saya tak busuk.

Dan Yabang mengesahkan saya berbau wangi macam waktu pagi..Ecewaahh..nampak macam puji..Pikir 2 kali..Ada gaya macam nak keji..  Macam waktu pagi baru bangun tido ke yaaaaanggg?

Muehehehhehe

Tuela..hidung ni sensitif je..  Semalam terbau bau butter yang kita leset dekat roti tu..  Kuat..padahal Yabang yang duk sebelah tu tak bau pape pun...

Pening je...hihi..

Mula2 merungut jugak..Terlupa diri tu bawak sorang lagi kan..  Walaupun yang sorang lagi tu cuma sebesar biji kacang.....

Yabang said

" Cuma sayang sorang je yang rasa dan bau...Pengalaman ni orang mengandung je yang alami tau.  Bertuah sayang.."


Terus senyum tayang gigi...hihihihihihihihi



Psssstt .....  Masa tau preggy..punyela malas bangun dari katil.  Saya first time dlaam seumur hidup ketip kuku sambil baring atas katil..Gile tak senonoh...


Note : terima kasih untuk semua wish dan comment yang saya terima dalam entry INI...INI..dan INI......Thanks and muah3 utk kalian semua....Love you all...heeee..Tak sangka saya ada kawan yang sudi berkongsi berita gembira ini bersama2.. Yang jadi silent reader..  Yang pengunjung tegar...Love you all LAH!...heeeee

Wednesday, November 10, 2010

Alhamdulillah..penantian ini berakhir jua

Penantian tu tak sangat la..

Tapi most of berharap in a few months back..Sebab kitorang baru je menyambut annivesary yang pertama hari Ahad lepas.  7 Eleven ya...

Adik2 duk pakat ingat anniversary saya...Yela...  Diorang ingat 7 eleven and Slurpee je..  Tu yang senang ingat kot..Hahaha

Alhamdulillah..  Kami dapat hadiah Annivesary yang paling berharga..  Anak...

Yup..  saya dah disahkan preggy for 4 weeks...  Jangan tanya bila due sebab saya tak tanya doktor...  Gigihla kira sendiri bila due baby..
Ahaha..punyela excited sampaikan benda penting tu pun lupe nak tanya...

Dan gigih jua tunggu doktor Anil Sharma tu ada kat klinik.  Nak jugak check dgn dia..
Siap SCAN you...gile tak penyabar..  Ala..kesnya..cakap kat doktor tu... Nak double check.. Dah buat urine test 2 times and both of them adalah positive....  Doktor terus suruh lay down..ingat nak tekan2 perut je..rupanya terus die buakk mesin scan die...melayang duit den..  Tapi bile dapat tgk One tiny dot tu...terus excited..takpela..pengalaman..next time dah tau tak payahla scan lagi kan...Tunggu baby besar sikit..  =)

Masa yang first tu je..  Positive line tu tak appear sampaila a few second.  Kiranya..nampakla air tu naiiiik je terus..takde plak stop dan memekat kat line yang first tu kan..
Sampai line kedua baru die pekat...  Lepas dah sarung cap...
Sambil jalan keluar bilik air sambil menenangkan hati..  Line tu makin timbul dan makin pekat...



Ape lagi...  terus la call abang yang no.2 tu..dia kan doktor kat HUKM..  Untuk confirm...
Dia kata kalau nak lagi confirm try lagi next week.  Kiranya baby adalah 5 weeks...

Tapi sebab dah excited terlebih..kejut Yabang bangun..dengan mata terpisat2 tunjuk die pregnancy test tu...
Mula2 dia blur..  Ni pe kebenda la nie kan..



Pastu baru die excited...  Saya sampai menangis kesyukuran..  Memang happy...

Mula2 tak sure jugak.  Sebab previous pun pernah lewat period sampai  2 3 hari..  lepas je makan tapai kat rumah customer..terus period..  So risau la jugak kan...  (walaupun saya dah pantang makna tapai dan nenas dekat 5 bulan).  Ada orag kata mitos je Tapai sama nenas tu..tapi saya ni amik jela langkah berjaga2 kan...

Alhamdulillah..doktor dah confirmkan..  Kiranya sekarang ni..segala rekod dan apa2 bermula after 1st Terimester or 12 weeks..  baru start scanning betul2..  Amik berat badan dan ketinggian...

Alhamdulillah..Memang syukur sangat2...

Walaupun kami tak la sampai setahun menunggu. First2 memang planning nak gap kan sikit..  Kemudian after 4-5 months gitu dah start nak ada baby..  SO bile dah 3 bulan tunggu pun no results tu yang start tensen..

Nasihat demi nasihat dah mula dah...
Mama dah pesan utk kurangkan job QUINY BRIDAL... Cik pun dah suruh amik supplement macam royal Jelly utk elakkan mabuk2 teruk..

Sekarangtakde ape yang obvious..  Kecuali saya suka tidur pagi...
Dan masuk je tengahari demam melampau2...

entry ni pun ditulis dalam keadaan sakit kepala..berdenyut lain macam..

Terima kasih buat semua rakan2 termasukla rakan2 blogyang sentiasa memberikan saya dorongan dan sokongan..  Sentiasa mendoakan yang terbaik buat saya..dan sentiasa memberikan kata2 yang positif...  Kalian memang TERBAAAEEEEEEKKKKK.....
Muuahhhss..Love u all..





Takziah buat kawan Kak Ty...Buat Apple Green...Congratz for u...

semoga semuanya selamat2 belaka..

Sekarang ngeri je dengar semua yang berlaku...doa sangat2 agar segalanya dipermudahkan Allah Ta'ala.....ammmiinnn

Tuesday, November 9, 2010

I cant wait anymore....cant waittt

Patutnya nak sharing next week..

Tapi rasa macam tak sabar plak..

So sape dapat teka apa benda yang saya nak sharing...  Takdela hadiah pun...cuma cepatla sikit saya kongsi berita ni...

Klue : ada je kat blog ni..  Kene cari kat bawah2 belah kiri....

Cari tau..


=)

Monday, November 8, 2010

Ssshhhhhh

Saya ada benda nak sharing...Tapi kene tunggu next week..
Mana2 yang betul2 rapat dengan saya dah tahu rahsia ni..

Yang lain2 kene tunggu la ye..  =)

I'll official announce this special secret with others dalam blog ni...

Tak sabar...Doakan semuanya selamat dan saya berjaya.....
Doa kalian amat dihargai..  =)

So dalam seminggu ni..entry adalah bercampur baur...dan tenggelam timbul..sekian

Indah nya bahasa..... Tapi kalau campur otak kuning..haram jadinya

Masa tengah diskus2 dengan 2 3 staff..  Diorang biasala...cakap mandarin..ada satu perkataan yang TERTANCAP di telinga ku..

Ko Ka.. Yang bermaksud benda itu

So saya cakapla ..kalau bahasa Melayu pasar..
 Ko KaK bermaksud lebih kurang macam TERUK....atau KURANG KUALITI
Cth :
Ko KAK barang tu..  maksudnya barang yang kurang kualiti..

See...  Kita ni bahasa bukanla lari banyak sangat....

pernah naik Lift..  dengar la India tu dok sedap borak..

 Kulukelekulukeleannekonadekulu kele...  Ecewah..pandai je aku mengajuk..muahaha...  Sumpah tak paham.  Elok je keluar lif.  Yabang cakap

Kulukelekulukeleannekonadekulu kele tu pun satu bahasa kan...Ada maksud..Pelik betul dunia ni


Dalam bahasa Mandarin pulak...  Watermelon ada membawa maksud lain..  Dengan sedikit perbezaan sebutan..

kalau WATERMELON tu dalam bahasa Inggeris..  yang bermaksud TEMBIKAI dalam bahasa Melayu..
Orang Mandarin menyebut

WO TE MEI LIAN - yang bermaksud Wanita jelita itu...

dengar je opismate saya kata macam tu...  Saya pergi la kat Yabang

Bang..mualai hari ni..abang panggil la sayang WATERMELON...  nama manja2 gedik gitu...

Kenapa pulak?

Yela..dalam bahsa Mandarin..  WO TE MEI LIAN tu bermaksud Wanita Jelita Itu..  Sebutan dia kan sama dengan WATERMELON......kikikikiki

Oooo....  Tapi kalau orang Melayu Kita..  WATERMELON tu TEMBIKAI..  TEMBIKAI maksudnya BANYAK AIR....

Errkkkkk....

Cissssss.....

ye..pengakhirannya adlah gelak berdekah2 sampai la time balik di opis tu..  CIsssss..  baru nak manja2..  hampes ayam
Related Posts with Thumbnails