Tuesday, August 7, 2012

Air tangan ibu..tak pernah mengecewakan

Dah lama tak pulang ke Sepang
Tengok cik dan we
Jadi plan kali ni nak pulang lama
Pulang hari sabtu petang..
Hari ahad malam baru balik Damansara
(bagi kami yang selalu balik hari je..mmg ini consider lama)
itupun rasa tak puas nak duduk manja2 dengan cik

Hari Sabtu berbuka Ayam percik
Memang mavelles...sedap sangat..
2ekor ayam..licin..
hohoho..gila buruk lantak


Hari ahad...cik masakkan nasi ayam
dengan kerabu taugeh
Also sedap melampau2

Badan tetap kurus

istimewa?tak sangat la..sbb kurus sangat..
tak suka..



Ibu..
macam mana dia masak pun
Tetap sedap
Terasa bermakna cuti yang lepas


Hari Ahad ke KWC pula
memborong baju yabang yang dah makan tahun tak berganti
Terasa sengkek tiba2
dan teras hilang sense of membeli sesuatu yang 'cantik'
Ini adalahbukti jelas dan nyata
Kami dah lama tak membeli belah
Memang sangat2 lama
Baju kemeja yabang yang terakhir adalah kemeja merah kotak2.
Beli di Tesco
Sebelum sufiyyah lahir


Nak beli handbag..
Tengok macam mana pun hilang ras aberkenan
hilang rasa cantek2 ke apa
Semua about practical dan anak sahaja
Terasa diri sedikit down


Tahun ni berbelanja banyak
Tak la sakan
Tapi banyak
Sebab?
Sebab tahun ni seminggu penuh akan dipenuhi dengan jalan2 dan juga melawat saudara mara
Baju biar la elok sikit
Ni dah koyak2 pun redah juga pakai..
hohohoho




eh..ni sebenarnya entry air tangan ibu atau entry membeli belah?>
Selalu lari topic

7 comments:

cikbedahlaser said...

best tak Kenanga ?

aku pon x beli baju raya lg.. rasa nye sama mcm thn2 lepas.. pakai baju kerja je pi raya umah org.. ahaahahahah

mak masak ape pon sedap.. tp mak aku suke malas masak bile kite blk kg... kite lak kena masak... mak g kebun... saborrr je la..

Qhaifa Nur said...

femes betul kenanga, banyak pilihan sana...

moga saya dikurniakan air tangan juga....bukan untuk saya untuk anak2 juga...

MamaEma said...

seronok pergi ke KWC kan..hari jumaat lepas ema bawa budak opis..skaan mereka shopping..

-gedek! said...

patotnya bukan tajuk 'Air Tangan Ibu'

tapi 'Beg Tangan Kamu'

haha

Bitt (double IS) said...

memang koonpem sedap ni ayam percik mak nik!

Hanis MY said...

Terliur dgn ayam percik sekali sekala shopping apa slhnya kan

gadisBunga™ said...

awak. awak beruntung tau.

kalau kite makan lebih sikit dah tak muat seluar baju. hoh. tak istimewa langsung!

Related Posts with Thumbnails