Friday, November 23, 2012

Trip ke Kuala Linggi

Sebelum Raya Haji lepas..  Kitorang ke Linggi dengan kawan2 Yabang..  Very old friends.. =)

Perjalanan ke Kuala Linggi dari Damansara lebih kurang 2jam setengah. 
Dari Tol Plus..  ambil EXIT Pedas-Linggi.
Dan ambil direction menuju ke Linggi  =)



Kami menginap di KM Chalet.
Bertolak agak lewat dalam pukul 5petang dan sampai di sana sekitar jam 7.30pm.
Maklumlah.  Semua pun busy dengan kerja.  So lepas settle kerja semua baru bertolak ke sana. =)

Actually tak pernah ke sana.. Zahid yang bgtau die pernah menginap sekali di Kuala Linggi.  Jadi kami ni follow ja..  =)  memang niat nak ke sana nak rileks2 sambil lepak dengan member2.  =)


Sampai2 je terus setup tempat masak memasak..  Yup.. kami bawa traveller stove Hanis punye.. Hanis siap bawak rice cooker.. 
Bawa kuali dan tempat BBQ segala..  =)
Chef on duty malam tu adlaah Husna..  =)
Buat sardine kosong je..  Dengan Nasi..dgn ayam BBQ..  memang menyelerakan.  Sementelahan masing2 dah kelaparan .


nampak jelas chalet kami dibelakang tu..  =)




sufiyyah jalan dulu/..  dinner nasi dengan telur dadar je  =p



tu dia..  menunjukkan bakat panggang memanggang
Tony ramas bak kata zahid
ibu2 sekalian  =) 

~Hanis dgn kamera yang sangat cantek hasilnya..  tapi sukarnya die nak upload utk tatapan rerakan ni..hampress~
 ~NIP..  =p  ~



Usai makan..  bawa anak2 melihat pantai yang cuma 100-200m dari chalet..  melayan anak2 yang excited dengan ombak dan air laut..  Bercamwhore lebih kurang.. Kemudian orang lelaki sambung bergelak sakan..  Orang perempuan bawak masuk anak2 tidur..  =)

 ~sufiyyah dan lampu~

 ~melayan anak2 excited dgn air dan laut..~






Esok pagi2 lagi dah bangun, buat breakfast.. Cekodok bilis..  ada nasi lebihan malam tu goreng lebih kurang.. buat2 alas perut..  Kemudian bermandi manda sampai la Sufiyyah tragedi terhantuk dengan ayahnya berdarah bibir.  Ummi cam biasa la.. panik lebih (ni kalau ada eksiden ni..  org eksiden takde pape..ummi dah masuk tahap trauma..hahahah)






Settle mandi manda..  siap2..  packing..  dan bertolak pulang.. =)

Trip yang sempoi..  sekepala..  senang..  menyeronokkan.  =)


Review..

KM Chalet..  sesuai utk yang nakbawa family utk Trip Budget.  Chalet yang disediakan serendah RM60 (kipas double bed)..  Nak yang aircond pun boleh.. dari RM90 - RM120.. 

Facilities kurang sikit dari segi lampu luar chalet yang tak berapa nak berfungsi.  Pastu water pressure yg rendah.  Pastu masa second trip kami pergi dgn family..  ayah mertua saya dapat bilik yng toiletnya toilet duduk..tapi rendah gila..  nak kata cangkung pun tak..nak kata duduk pun tak.. 

Jadi kalau u all expect for very cossy room ala2 hotel..  tak digalakkan sangat.  Walaupun ownernya sangat2 peramah..  =)  Tapi kalau nak jenis selamab rock punye chalet..dengan pantai yang sangat dekat..  Boleh datang sini.. Lagipun nak tidur malam je..  Satu malam je..  nak selesa balik rumah la kan..haha

Owh ya..pantai landai..  bersih la compare to PD (certain area)..  siap boleh cari remis..  =)  
Untuk ada anak kecik..yess..recommended..  =)
Berbanding mas akami ke Pantai Timur..  Ombak sangat kuat..  tak sesuai utk baby yng gila air umur 1tahun setengah ni..haha  =)


Apa2 pun..kami semua enjoy trip ke sini..  Sangat2 enjoy =)

2 comments:

Allene said...

owh.. my hometown.. :D

gadisBunga™ said...

kalau bukan sebab flash kamera tu, nampaknya macam gelap gelita tuh! perfect spot untuk menembak bintang bintang!

Related Posts with Thumbnails