Wednesday, April 10, 2013

Asingkan tempat tidur

Sufiyyah punye cerita la ni..


Semalam dah mula training utk asingkan tempattidur sufiyyah
Dia pundah big girl
And she imitating us..
kang ada plak aksi2 tak patut yg ditiru ..  tertengok..oh..rosak jiwa dan akhlak plak..

Lagipun sufiyyah sekarang tidur lasak betul.  Memang bersempit2 tidur sekatil sampaikan saya rasa sakit2 badan bila bangun tidur akibat tidur satu posisi je..  nak kalih tgn pun xde ruang..


Jadi semalam lepas tidurkan dia..  Saya letak die dalam bilik dia..
Siap letak bear temankan dia..Siap alihkan kotak mainan dia biar jauh.  Manalah tahu die bangun cari ummi ke kan..  takdela tersadung mainan2 die tu


Yabang pun dah siapkan lampu tidur pasang dekat laluan nak ke dapur.  Kiranya dari bilik die nak ke bilik saya tu ada lampu la..

Punye baik la planning

Sekali masa nak lelap mata.
Hati duk runsing
Ingatkan saya sorang je
Rupanya yabang pun sama
Die ajak tidur dalam bilik sufiyyah
Berangkut la toto bagai dgn selimut bantal
Hampar..  kami tidur bawah.


Pastu ummi dia tetap gatai.
Tidur tak peluk sufiyyah tak boleh

Ni sebenarnya sapa ntah yang tak boleh asing tmpt tidur ni..hahaha

Tangan tu julur jugak pegang tangan dia..  =p



Pastu bila masing2 dah lena..
Malam tu saya terasa kepala saya sakit

Rupanya sufiyyah jatuh katil
Terperosok die bawah katil
Tapi masih tidur tu..
Terkejut saya tengok die duk bawah katil
Apa lagi..  panic button on la...
Menejrit kejut yabang
Yabang la calm down kan..die kata "anak tido lagi tu..tak bangun tak menangis..  awak jangan nak lebih2"


hahahha.. pastu penyudahnya sufiyyah tidur sebelah ummi
Ayah bangun tidur atas katil..  hahah

Dan bermula la aksi buat jajahan.
Cuma kali ni ruang besar
Puas sufiyyah berpusing2 sampai tutup kipas angin (kipas atas lantai je..kipas kecik tu)

Macam2 aksi dan gaya la..



Pagi tadi bangun lewat lagi

And she look quite ok..  siap cakap..  tempat tidur (toto) kat bawah tu tempat sufiyyah
Atas katil adik tidur..

Lega hati ummi

Malam ni buat lagi
sampaila sufiyyah ok utk tidur sendiri dalam bilik
Just bukak lampu tidur incase die terjaga nak susu ke..  apa ke..
Nampak la jalan pulang  =)




Adik sufiyyah coming soon.
Kenalah asingkan tempat tidur sufiyyah
Nanti adik die pulaknak tidur dgn ummi
Tapi ummi ingat la
Adik sufiyyah kali ni nak letak tidur asing awal sikit..  Agak2 dah 6 bulan tu asingkan biar die tidur dgn kakak..
Harap2 pattern adik tidur lebih baik dari kakak die.  yang sampaisekarang bangun menyusu sekurang2nya 2 kali..  satu kul 1pagi mcm tu..satu lagidah nak dekat subuh..
Lotih..  tapi seronok..  terasa rapat dgn anak2 mcm tu  =p

1 comment:

Allene said...

susah gak kan nak asingkan tempat tidur ni. Lin ajar anak tidur bilik dorang. Kami yang mengangkut toto ke blik dia. Nanti bila da lena, kami masuk la ke bilik kami. Tapi, tu plan je. Belum betul2 lagi. tak sanggup berpisah. Walaupun kena tendang masa tidur. =(

Related Posts with Thumbnails