Friday, September 6, 2013

Eyeliner yang mudah ditanggalkan dan tidak smudge

Sounds susah nak jumpa kan..
=)


Bukan tak ada..

Adaa.. tapi ada yang mahal
Ada yang sukar juga nak buang
Kena pakai makeup remover segala


For daily use
Macam kita muslimah ni
nak solat ke nak apa
mesti nak cari range product yang mudah ditanggalkan untuk berwuduk
dan senang nak apply juga



Saya nak suggest this product

Lelan Vital Flexiliner
kalau cosway code : 92177


Ianya aqua based product
tapi tak smudge
dan tahan la seharian dari pagi sampai kul 4 lebih tu


Nak tanggalkan dia
Just tenyeh je sikit pakai jari je before amik wuduk
Hilang SEPENUHNYA


Sebelum ni saya yg mmg makeupkan orang
Lepas tu sendiri malas nak makeup sendiri
Adalah kerana range makeup yang saya guna utk makeup org susah nak guna utk daily use lagi2 utk solat pe bagai la
Walaupun hasilnya adalah terbaik
Kalau period..  pastu nak makeup pakai makeup range saya tu ok la
Or utk event ke


Tapi aklau takat pi opis...  Mmg tak la
Lagi2 saya jenis yang malas betul nak apply2 makeup
Duk sepanjang hari di belakang tabir
Balik2 hadap muka org sebelah.. dengan sebelah satu lagi..hahhaha



Biasanya eyeliner ni digunakan utk melengkapkan gaya
Lagi2 yang mata sepet mcm saya kan


Dulu pakai yang pensil
Tapi smudge
Kejap je kalau berpeluh habis bawah2 mata dah nampak hitam2
tak suke
pastu kejap2 patah
Pastu bila nak cuci pun masih susah
kene genyeh2 dgn wipes segala
Me yang jenis simple ni mmg tak suka
Maskara2 pun tak suka sbb bulu mata pendek je
pakai pun takde efek..hahahaha


So sekarang pakai yg ni senang sangat
Nak solat tu sambil2 ambil wuduk boleh tenyeh2 kasi ilang gitu je
Pastu nnti kalau rajin apply lah balik lepas solat




Jadi sekarang yang saya guna as daily use
Adalah bedak miyami 2in1
cherry pink lip balm (this one also recommended)
dengan lelan vital eyeliner

kalau agak ada function sikit
Saya apply je a pinch of eyeshadow guna blend brush
blusher sikit
dan a bit of lipstick
dan tak lupe sikit2 letak eyebrow liner.
Maklumlah..kening berbulu jarang.. hehhehe

DONE



agak2 sufiyyah datang tenyeh muke die kat muke kita pun takdak risau makeup smudge..
hehehehhee



Dah jadi mak orang.
Tak kuasa nak makeup2 sangat
Cukup muka tu presentable
Berlebih2 pun tak bagus juga  =)





4 comments:

Allene said...

dah lama tak pkai eyeliner. sejak berspec ni, klu pakai eyeliner pun tak nampak eyeliner tu... huhuuh hilang gaya.

suezen said...

wah boleh try ni. hehehehe

Dee said...

sama mcm k dee..simple je..bedak miyami, lip ice dan eyeliner elianto..nti bolehlah try yg ni pulak..hehehe..

Qhaifa Nur said...

cosway yup...
senang pakai...senang nak hilangkan
sukanya..

Related Posts with Thumbnails