Thursday, September 19, 2013

Sufiyyah Officially tindik telinga

Masa sufiyyah 1y..
ada pujuk ayahnya nak tindik telinga sufiyyah
Cadangan di tolak
katanya sufiyyah kecil lagi

Masa sufiyyah menginjak ke 2y.
Pujuk lagi ayahnya
nak tindik telinga
Tapi katanya
TOO EARLY


alaa..
Tapi ni kan Ummi..  mana reti putus asa
pujuk dan terus pujuk
lagi pulak lepas tu kawan sufiyyah di rumah BS tindik telinga juga
tapi die umur 3 tahun
Sufiyyah baru 2 tahun


Baru2 ni sambil buang masa tunggu mak teh sufiyyah tukar tali jam di One Utama
Lalu kedai Poh Kong
Saje buat2 tengok bangle
ye.. berkenan juga nak belikan sufiyyah bangle
kan tangan kecik tembam2 gitu
nampak kiut budak2 pakai bangle
Pastu ingat nak kecek beli utk ummi nya sekali la kan. wink..
now trend gitu pakai bangle..
yang jenis halus2 tu
so then ummi dgn sufiyyah sama2 pakai bangle


Pastu ayahnya kata
Dari beli bangle baik beli subang
Terus ummi laju2 tanya kalau tindik subang berapa
katanya RM20 siap subang pertama.
ala. yang bulat2 tu
gold plated


Senyum2 kat ayahnya
terus lulus..
kat situ juga terus dudukkan sufiyyah
pilih subang kaler apa
terus tindik
Mission Accomplished

yeaa



Sufiyyah tak nanges pun
mcm tersentak sikit je masa tembak tu
pastu die pegang tinge die sikit..  cuba identify apekah yg berlaku
kitorang cherish sikit
terus saya talakan cermin kasi die tengok
saya kata
"see..sufiyyah dah ada subang mcm kakak alya..  mcm kakak ika"

terus la melaram2 gitu
sufiyyah kan..
kaki melaram gitu

terus ummi belikan subang bulat emas pula
siap2 beli
senang nnti agak2 dah sebulan terus tukar ke subang emas
dan tak payah bukak2 sampai sempit
maklumlah..ummi ada pengalaman ngeri dgn subang batu kecik tu.. tak molah nnti sufiyyah pun sama kannn

=)

lagipun now emas tengah murah
165/gram utk 916.

kalaupun tak dapat beli utk ummi (kan nak pakai banyak duit utk naik rumah baru)
beli jugaklah utk sufiyyah

now sufiyyah officially bertindik =)
Tanggal 13 September 2013 jam 8.50pm
Di Poh Kong Diamond One Utama
Earings : White Gold plated with red diamond (sama mcm cincin kahwin ayahnya)



kadang nampak lagi nakal pula..
haha
dengan rambutnya
dengan tindiknya..

Gambar di bawah ni diambil masa 14september
suruh die posing dgn subangnya

inilah posing yang diberi

Sooo like  sufiyyah tau..  =P


Abaikan rumah bersepah tu..  Sufiyyah tgh main dgn comforter yg baru diangkat dan sibuk main dgn kotak2 dari stor.. habis semua diangkutnya









6 comments:

suezen said...

x brani nk tindik sara lg. hihihi

Allene said...

comel la sufiyyah...
for me la kan.. better buat masa dia kecik... dlu masa lin da 4 tahun kot br nak tindik.. still boleh ingt rasa sakit dia. sbb da besar.
klu kita buat masa kecik, tak ingt pun sakit cmner kan... =)

Dee said...

actually lg bagus masa dia kecik..k dee anak dah besar sket masa buat..dah meraung satu kedai..si adiklah..si kakak tu maintain je sbb kalau nangis gak malu..buat kt poh kong gak..sbb adik nangis..upah mkn kfc..hehehe..

Qhaifa Nur said...

cantik bila bertindik ni...
kalau aeish..tak sudah dok beli subang...asyik hilang sesaja Queen..

Ummi Alyaanas Life said...

teringin sgt nk tindik kan anak dara sy mcm ni..tp serious sy pun cuak nk bwk dia..takut lps tindik sblh..dah lari..hehe

Mimy Hamid said...

suffiyah anak dara

Related Posts with Thumbnails