Friday, July 11, 2014

Ramadhan 13 - PADAN MUKA!

Semalam kelmarin bukan main berbekal2 kannn..


pagi tadi ambik tak bangun...
saya terjaga dah azan subuh

uwaa..
sedih2..
tapi tak tidur juga
terus masak untuk buka sbb malam before tu umar memerap

masak lemak cendawan, balik kang goreng ikan je

utk umar buat bubur nasi je mcm biasa
pastu steam honey dew
sufiyyah pun honey dew je
ummi is tak sompekkkk


sufiyyah malam tadi tidur tanpa masalah.  pukul 12.30 dah tidur tak payah paksa2
penat agaknya main kejar di masjid
Semalam ikut yabang gi masjid
habis terawih 8 rakaat jugakla

yabang cerita..  elok je habis 8 rakaat die pun menjerit kesukaan
"Yeaaayy..dah boleh main"..

hahaha

cerita yabang lagi. kali ni takde geng pompuan.. ada geng lelaki je
Sufiyyah belasah je join main
Budak lelaki kan
kreatif lebih sikit
habis paper selangor kini ke ape ntah dilipat2 buat jadi kapal terbang
tu yang sufiyyah balik seronok dia cerita die main kapal terbang lipat2





dan pagi tadi..  sorang pun tak terjaga sahur..
haihhhhhh

ni haus lebih ni.. jangan usik yaaa..

hahaha


dah tau lapar dan dahaga lebih
gatal juga bukak website searching wrap
nak beli wrap raya la kononnya

jumpa yang dikehendaki.
tak sure la murah ke apa
tapiiii memang berkenaaannnn sangat

saje la tanya yabang
takut nanti dia marah pulak
takpun die tutup internet.
mati kutu la ai takde updated new info.. (infooo la sangat kan..haha)

sekali die question.. ni dah pendek2kan la tapinya..  kang panjang sangat korang boring plak kan..

Y: Nak beli sekarang ke? Ni siapa pulak yang racun2 awak ni...
S : haah.  nak buat raya (sambil sengih2)
Y: ssc haritu pun baru je beli kan.tak sampai setahun, kenapa nak beli lagi
S: sebab nak carry sufiyyah..ssc tu kan tak boleh carry sufiyyah.kaki dia dangling.. kee abang nak beli ssc satu lagi yang preschooler size?
Y : Ni ugutan la ni?
S : bukann.  option (sengih lagi...sengih kena lebih)
Y : bagi abang pikir dulu
S : ha? (yabang kan kalau pikir lama)
Y : sampai besok tengahari
S: okay (senyum2)
Y: Kalau abang tak izinkan jangan beli..walaupun pakai duit awak
S : Alllllllaaaaaaa...  menyesal tanya..  :(


bagi yang tak tau wrap tu apa..
ni bendanya



boleh imagine kan sufiyyah back carry mcm tu..  ohh..yeahhh.
dah tak payah pening2 bila nak bawak die g chowkit ke.. kann...

saya dah teracun..  haih..  haih.. tapi suka.tapi seronok..






4 comments:

suezen said...

pergh...mau ke suffiya kene carry mcm tu?

uncle gedek said...

pegi naik keta ke naik basikal....?

(eh... Deja-vu? Macam pernah tanya la pulak...?)

Queen said...

@suezen.. nak. cuma bila die tgh aktif nk berlari xdela. klu xtu berebut2 dgn adik.

@uncle gedek.. uncle tanya dlm instag soklsn sama. haha.. bkn dejavu yeh

Allene said...

lin guna meitai nik... klu shopping, lin yang selalu carry. sbb dia mudah tidu kalau lin carry. tp.. pinggang sakit macam nak putus... uhhuhuuh

Related Posts with Thumbnails