Friday, July 4, 2014

Ramadhan 6 - Kompilasi menu

Ha..  dah jumaat kan..  dah seminggu dah puasa ni...

Pagi tadi dengar Sinar FM.  ada sorang akak tu call cakap dia akan share apa yang dimasak utu juadah berbuka so that baggi idea kat orang..

Jadi sempena jumaat yang mulia ni.  saya nak share lah menu yang dah dimasak seminggu ni.. Manalah tahu dapat bagi idea.. Walaupun cuma lauk simple2 je


1) Ayam Masak Lemak Cili Api
2) Sambal udang
3) Asam Pedas Ikan Tenggiri
4) Ayam Masak Kicap + Coleslaw
5) Ikan pari bakar dan air asam special + Masak lemak pisang (by BS)
6) Nangka masak lemak dengan ikan kurau masin + Ayam Goreng kunyit koott


Buat masa ni belum sempat masak kuih2 ke apa lagi.
Baru try buat puding limau nipis tapi nampaknya bukan taste sufiyyah dan ayahnya.  Maka resipi itu akan terkubur jela..
Yang laku is ice cream malaysia je.  Lain kuih beli
Kuih ni xbyk choices sgt la utk faveret sefamily.. balik2 itu jugaklah..kalau yabang murtabak.. karipap..  burger malaysia, popia..
Kalau sufiyyah tu kuih pink (anything pink)..  jalan insyaAllah..

Tengoklah..esok nak balik Sepang..
Dah request siap2 dengan cik nak makan Ayam Percik style Kelate...
dan dari semalam tekak ni teridam2 nak makan Cream Caramel.  lama dah tak buat.  entah berbakat lagi entah dah kayu..




2 comments:

suezen said...

kemain menu.....bc menu pun dh terliur. cmne?

Allene said...

nik.. membrane xde xtra.
nik, nnt pm lin kat FB or email kat allene.333@gmail.com detail ye. lin nak pos hadiah.

Related Posts with Thumbnails