Thursday, June 2, 2011

kerna dia

kerana dia...siapa dia...?
bukan dia..tapi mereka sebenarnya...

kenapa dengan mereka?


Sebab mereka lah saya mengalami stress sepanjang minggu ini..

Siapa mereka tu

bos saya...kawan saya

Kenapa?

Bos time2 nie la nak lambak kan semuanya..  Bos..saya sudah nak bersalin baru dapat kerja melambak macam ni..bila kalanya nak buat..  dah tak lalu la bos..aiya...  bila keje tak siap gini...terasa kene rush sebab saya tak nak bercuti nanti dengan hati yang gundah..sebab projek kali ni sangat penting..menentukan hala tuju office utk 2 3 tahun akan datang....

Masa ni la nak kene concentrate pada project2 yang dah confirm...semua pun nak masuk stage submission bersama2..jadi saya sangat busy handle discussion dgn other staff sebab PA haram tak tau nak explain..rasa nak amik je jawatan die tu...sabar nik sabar.....



Kenapa pulak dengan kawan saya

Dia nak kawen...ini adalah yang terakhir saya uruskan sebelum cuti bersalin..azab dia 5 6 kali ganda dari biasa sebab saya tampung anak yang dah ke bawah tunggu masa nak bersalin..  Asal memang tak nak amik..tapi kenangkan diorang kawan..  Dan saya pun kesian tgk terkontang kanting mcm ape dah..  dengan parents yang masuk campur..dgn masalah kewangan..  so say abantu jugak..dan nasib baik ada kawan2 lain yang membantu...  semua pun duk doa saya jangan la tetiba bersalin kan..  harus ape pun tak jadi...

So maybe lepas entry Sarawak, saya akan buat entry pasal majlis perkahwinan pulak..ape yang boleh dan tak patut anda lakukan,...




Ok..nak sambung buat bungalow ni..  Interesting project..  Tapi takde profit kat company..cuma political punye kepentingan...bukan bermaksud political tu pemimpin2 NEGARA kita ni..political anatara company..ala..biasela....

Jadi semua entry..BW akan hold dulu...saya kadang ada singgah..tp tak komen..sebab kepala dah jem!

15 comments:

cheqna said...

jaga diri yang...

NM02 said...

kesian mak buyung sorang ni... sabar ye...

gadisBunga said...

ok. nak baca next entri pulak!

~ana~ said...

take care nik!

rATu kEBaYA said...

harus jaga kesihatan juga nick.. ok

Dee said...

kesian nik..sabar jelah..harap2 boleh settle dgn jayanya..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

ko mintak cuti aje4 kat bos..kalau tak bagi mintak mc

atty's said...

sian nik..bos nik tak pahe ke..nik dah sarat..time tu le kasi keje melambak..

A D I A said...

eh dah 34 weeks eh, kejap je ye nik. bertabahlah ye, time2 gini jangan pressure2 sgt. kalau leh nak je ckp dgn bos tu. "gi mampos ler!"

eh tu imaginasi je. dont try aaaa.

Softtouch [Hanim] said...

alahai siannye nik..InsyaAllah semua boleh diuruskan...sabar yer...

gedek! said...

bila nak buat banglo uncle pulak...?

cikbedahlaser said...

skrg boleh rest blom? let go la keje2 opis tu.. jgn stress.. good luck dear...

Just Call Me Bitt said...

hehehe best buat banglo..lagi meluas idea..hehe owhhh tak yang blogwalking jalan semasa anda rasa free jek... ;)

Yan said...

jaga diri nik...
jgn stress sgt..

rATu kEBaYA said...

sabar jelah..

harap nick jaga kesihatan jugak tau.. tenaga nak guna untuk bersalin nanti..

Related Posts with Thumbnails