Thursday, March 8, 2012

Memanjat dan melunjur...

Sufiyyah sekarang dah makin lasak...  Semalam berdentum kepala die terhantuk lantai...
Sekarang dia asal boleh nak memanjat badan kita..  katalah nak melunsur ke depan kan.. kat kaki kita tuelah die nak lalu..lepastu bontot tak lepas...  hahah..tergantung2...

Kalau malam2 nak menyusu dia takde dah menggapai2 nangis ke apa..  samada dia cubit N saya...  takpun dia panjat dan menyusu..boleh?..  hahhahah

Minggu lepas die panjat2 saya masa saya tidur....  lepastu agaknya ter lebih panjat...  Kepala dia dah kebawah... lepastu kepala dia tersepit dekat celah katil...duk uk ek uk ek say atersedar..  tengok dia tengah terkial2 nak keluarkan kepala dia..  adoooii..

padahal kita ni nak jadi benteng dah..tido pun kat celah2 je...celahtu jugakko nak sepit kepala ye nakkk

 Semalam dia panjat2 belakang saya...  dah la tengah makan masa tu.. Sekali terasa dia terlepas pegangan ..memang tak dan la nak grab..berdentum kepala kene lantai...
Nasib baik tak benjol ke apa...dan dia pun tak nangis..
Sekarang makan pun laju2..main telan2 je..takkunyah pun..
Sufiyyah langsung tak boleh lepa...

Masuk high chair dia..
Baru duduk satu hari...  hari kedua dah pandai keluarkan kaki nak memanjat keluar..  adoii...

Melunsur dah laju dah..asal lepa je masuk stor...  ayahnya kata MENGEBU dalam stor..
sekarang smeua wire2 kasi angkat gantung kat atas takut dia tarik..

dan sekarang dah pandai dah...kencing merata..
Weekend lepas dia bantai kencing masa on the way nak ke toilet nak mandiakn dia..  habis Ummi  kene bash the whole kitchen (kitchen kan kecik je..kenelah basuh semua..hahahhaha)
Padahal sebelum tanggal pampers dah tanya.. Sufiyyah nak kencing?..die gelak2 je tengok kita
Pagi tadi buat lagi..  mas adlaam toilet sikit punya lama..tak nak kencing.
Elok je letak atas mat die.. die pun shiuuuu kencing..  nasib baik atas mat..  kalau tak jenuh nak basuh karpet..huhuhuhu...
Sejuk la kot...
Pastu dia sukalah..dapat masuk bilik air main air lagi..hahah..gelak2 je...
Padahal dulu dari lahir sampai dah 7 bulan lebih ni..  takde pun kata nak kencing2 ni..


Inilah Sufiyyah..hari2 ada je buat saya terbang semangat dengan perangai dia.
hari2 ada je buat saya gelak2 tengok aksi dia
Hari2 ada je ekspresi wajah die yang buat saya rindu
Hilang penat tengok anak ni...




Nah...ini gambar lama..dah berkurun dalam hand phone yabang



7 comments:

cheqna said...

budak yg smakin melasak dan mengganas ye =)

OgysiJemariSeni said...

Budak time umur mcm ni yg tgh lasak ni..tak terpegang dibuatnya....

gadisBunga said...

lasak2 ni tandanya budak sihat.

kite pun hilang penat tgk sufiyyah ni nik. walaupun kat gambo dalam belog aje. :D

Qhaifa Nur said...

comelnya dia.....

budak cerdik kan sufiyyah...

Mama Ema said...

baguslah dia lasak..itu tandanya dia sihat

~ana~ said...

comel...geram auntie tgk..:)

-gedek! said...

sedapnya gantung atas perot yabang...

haha!

Related Posts with Thumbnails