Wednesday, March 21, 2012

Start ur engine....GO!




Hai Auntie..Uncle semua....
Hari ni Ummi busy.. Actually seminggu ni Ummi busy..
Jadi today Sufiyyah gantikan Ummi update blog Ummi yang dah bersawang2 ni.
Biasalah..kalaukat rumah pun Sufiyyah dah settlekan lap habuk2 semua..  Sampai ke celah-celahan yang terakhir.  kat blog pun apa salahnya Sufiyyah bantu Ummi..hehhehhe

Ummi mintak tolong update apa perkembangan Sufiyyah lately



18/3
Sufiyyah pertama kali minum air pakai straw dengan jayanya.  Itupun Ummi kena tolong 'control'kan.sebab isap air pakai straw ni sedap sangat..lajuuu je..  jadi sufiyyah selalu batuk2....  tak pandai nak stop sendiri.  Ayah ajar minum pakai straw kuning tu.  Ayah panggil straw tu sebagai straw hikmat.  Ummi la..asyik jerit je bila ayah nak sua air kaler2 kat sufiyyah pakai straw.. Sekarang betul2 ayah ajar pakai straw...  Mulai hari bersejarah tu, Sufiyyah minum pakai straw.  Bila pakai straw, sufiyyah minum banyak.  setakat 6oz tu rileks je Sufiyyah habiskan.  Sufiyyah tak suka minum pakai botol susu..  botol susu hanya utk susu..  Sufiyyah minum pakai gelas.  Tapi gelas selalu tumpah2.  Lepas tu nanti Ummi ngomel2 sebab baju Sufiyyah basah..


19/3
Sufiyyah dah pandai panjat nak berdiri.  Jadi skearang malam2 Sufiyyah berdiri sendiri jadi SUSU sufiyyah.  Ummi tu tido mati..  Sufiyyah panggil2 pun Ummi lambat nak bangun.  jadi baik Sufiyyah bangun sendiri.
Selalu Sufiyyah bangun Sufiyyah jumpe..  Malam tu Sufiyyah ngantuk sangat..  Sufiyyah panjat2..  Sufiyyah ingat Sufiyyah hisap SUSU..rupanya Sufiyyah hisap hidung Ummi...  Nasib baik Ummi tak marah..  Ummi angkat Sufiyyah bagi susu betul2..  Malam tu je 2 kali Sufiyyah hisap hidung Ummi..Sufiyyah ngantuk sangat...huhuhuhu

21/3
Sufiyyah dah siap2 nak pergi rumah mama..  Pagi2 lagi Sufiyyah dah intai Ummi buat apa kat dapur. hehe...  Lepas tu Ummi dah siap2, Ummi dudukan Sufiyyah..Ummi suap Sufiyyah makan..  Pelik..selalu ummi bekalkan je makanan kat Sufiyyah..  Dalam kereta Ummi pesan kat Sufiyyah..
"Sayang..harini Sufiyyah dah start test makan telur..kalau rasa gatal2, rasa sakit perut, tak selesa bagitau mama ye...  nanti Ummi balik ambil Sufiyyah"..

Oooo..yang Sufiyyah makan tu telur rupanya..  padanla rasa die lain..Sufiyyah ingatkan kentang...

ok..sekian sahaja bebelan Sufiyyah hari ni...
Apa?..  Sufiyyah kuat bebel mcm Ummi..
Memangla..  Like mother like dotter..heheheh  =p

Bye2 Auntie Uncle




13 comments:

OgysiJemariSeni said...

Heheheh Comel! Geram tgk baby mandi dlm besen...

nkniessa said...

comel arrr coretan suffiyah ni... secomel coretan ummi jer.... ehehehheee....

SYANI said...

Cekcinya Suffiyah berendam dalam besen...

Qhaifa Nur said...

ya allah tersangatnya comel....

~ana~ said...

ya allah nik...geram nya akak tgk....comel sgt nih...

gadisBunga said...

apasal kite nak ternangis baca entri ni ha? terharu ok. bayangkan suffiyah besor esok, nik bagi dia baca entri ni. heheh~

sufiyyah...hidung mama tu masin tak? ;D

MaryaYusof said...

As salam Ummi Sufiyyah,

Tomeinye die... Kenangan ni, mandi vogel2 dlm besen! hehehehe ;)

Yg isap idung tu mmg lucu sgt... Cian Sufiyyah... ngantuk sgt ye... :)

Salam Perkenalan~

cikbedahlaser said...

cik sufiyyah.. ok tak makan teloq? ade ape2 alergi??

kamu sedut idong ummi?? masin la sayang... x baik utk kesihatan.. heheheheheheh

nursarah said...

ur baby girl cute sangat and she is growing fast!.. nanti one day bila dah pandai berlari. pasti mummy tak terkejar. hehe

Miss uCu said...

comelnya dia...:)salam kenalan..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

comelnye anak u

Bitt (double IS) said...

comelnya...nanti kalau ada rezeki jumpa nak geget pipi...hahahhaha

Ms AiReEn MoHd said...

hikhik budak bam bam yg omelll

Related Posts with Thumbnails