Tuesday, February 19, 2013

Mek masuk TV3

Mek masuk TV Malaysia Hari Ini (MHI) 19 February 2013...

Tajukkk..  mcm la kena wawancara utk satu slot khas..haha..

Selama ni duk tengok orang dalam tv je..
pastu kutuk2..apela bagi jawapan mcm tuh ape bagai kan..

Sekali mek terkena jugaakkkk...

Kisahnya

Semalam balik kerja pi Jusco One Utama
Ate belakang rumah je..
Nak beli susu utk lil sufiyyah.  Susu kambing
Brand Nubian.
Kat Speedmart takde jual
Jusco kan senang barang2 rare ni..

Balik kerja..ambik sufiyyah..
Terus berdessup pergi..
dengan tak solat maghrib lagi..

Pastu dengan yabang tak nak ikut masuk dalam.
kata nak rush kann..
pastu sufiyyah time tu la nak susu badan.. Time tu la nak berlari2 buat marathon dalam OU
pujuk2 die dgn susu kambing baru beli tu..siap2 buh dalam botol.

Eok je kuar pintu OU tu..
mek kena terjah dengan satu mamat..dah la hensem..
dengan kamera dan mic nya

Katanya nak interview..
Mula2 saya kata..nanti nak tanya husband saya boleh ke idok
Tapi die kata "ala..tak payah la kak..kejap je kak.. seminit je..please..akak tolong sya ye"

Alahai..  dengan muke hensem gitu..cair awak..
Ada gak terpikir.aku ni kena bang2 boom ke..hahha


Rupanya nak tanya cara mcm mana nak elakkan jenayah ragut.
Lebih2 lagi bagi wanita/ladies jalan sorang2 malam2

Mula2 masa die tanya tu ok je nak jawab.
Pastu die suruh pegang mic. Pastu die suruh ulang ape yg kite cakap tadi..

Haaaaa

nebes la meeeekkkk...
dengan muke berkilat2 baru balik kerja la katakan..
Dengan baru habis membebel kat mek sufiyyah tu..

Gagap koooo.

Pastu dah settle..  (kejap je..  tak sampai 5 minit)..
ingatkan tak jadi la kan sbb ape2 ntah jawab

Sekali pagi2 tadi Puteri KUre2 ping kat wall FB kite cakap mek masuk TV MHI bahagian jenayah..

halamaakk..pemes mek kejap..hhahahah


jadi sape2 rasanak tengok muke mek versi berlengas yang seado2nya setiap hari
Boleh tengokkat tonton..
Malaysia Hari ini.
19February 2013.
Skeitar minit 47 gitu..




Tapi pendapat mek yang sebenar2nya selain yang dijawab kat dalam wawancara tu la kan..

Cara nak elak jenayah ni paling mudah

pertama2nya..
Ikut je suruhan agama
Berjalan dengan mahram
maksudnya dengan suami.
atau dengan kawan2 perempuan yg ramai
berkumpulan

pastu jangan la duk tayang gelang
tayang rantai
tayang aurat
tayang beg
tayang henpon baru...

mcm mek..mek mmg suka pakai bag pack..  rasa selamat.
kalau pakai henbeg tu okjuga.
tapi pegang kejap2
jangan leka

kena sentiasa beringat

jalan kat tempat2 terang..

pastu selawat banyak2 kalau berseorangan..
mata kena liar selalu
baca ayat kursi..

pastu..laksanakan hukum hudud...
(eehh..  yg ni pendapat yabang..jgn banned saya pulak yeee)


=p






2 comments:

Mimie_Zatun said...

glamer gitu..
salam kenal..

Aku Bapak said...

teknik wawancara itu orang media panggil tinjauan orang ramai, Nik.

agak2 terjah sikit pasal dah ada target berapa orang kena interview, biasanya komen yg terbaik yg akan keluar tv/paper..

Related Posts with Thumbnails