Wednesday, March 6, 2013

minat masing2 sanggup berhabisan

manusia ni ada mcm2..

habit dan hobby yang kadang2 bagi kita pelik

ada yang sanggup berhabisan utk melancong
tak kesah tido tempat tak selesa sangat pun..
janji melancong lawta negara org


ada yang sangup berhabisan utk keselesaan.
asal melancong nak hotel selesa je.
asal naik kereta nak selesa je
janji selesa


ada yang sanggup berhabisan atas gadget..
kata tak dak duit nih..
tiba2 keluar s4 sebiji..
kata takdak duit..tiba2 ipad 2 sebijik..


ada yg berhabisan atas kamera
pakai baju ala2 je
kereta ala2 je
tengok kamera...
amekawww..  boleh beli 2 biji viva..

ada yang jenis suka berjoli...
asal dapat joli..dia sudah sinang hati
gaji je joli
gaji je joli


ada juga yang gila barang mahal
ada yg jenis mmg kalau beli pape je mesti yg branded dan standard je
tapi ada juga jenis yang beli nak yg standard je..  tapi nampak takde tujuan
org beli mahal die pun nak gak satu
org beli kereta HONDA
die pun nak honda
org beli rim 30"...die pun 30"
orang beli kamera mahal..die pun nak mahal
org beli henpon mahal..die siap beli 2..  tak nak kalah
pun ada juga


ada yang jenis berhabisan belanja kawan
asal ada wang belanja kawan
tak dapat belanja muka monyok je mcm tak ceria
tapi kalau dapat belanja die paling seronok..
org mcm ni best kalau selalu jumpe.. 
selalu dapat belanja...hehehehehehe


ada yg jenis beli kasut handbag
murah ke mahal semua die nak beli
janji beli
semua jenis dalamkatalog mesti nak ada...
sampai terkeluar2 dari lemari


ada yang jenis asal nak pi kenduri je baju baru
mesti nak kena ada baju baru
kalau tak rasa tak lengkap
walaupun baju biasa2
tetap nak baju baru
pun ada jugak...


manusia ni mcm2 ragam dan keletah
asal dapat memenuhi minat masing2..  janji hati puas org kata

asal tak menyusahkan org lain..  silakan..  teruskan..
sbb manusia ni mmg banyak pesen dan ragam
barulah dunia berseri2







saya?  (yela.. asyik ckp pasal ragam orang je)..
saya jenis sanggup berhabisan utk melancong (tak selesa tak pe.. janji dapat tgk negara org..  walaupun terpaksa jalan kaki dan naik beca..  mahupun sewa kancil goboh)...
dan beli emas...
hehehhehheheh   yang ni biasalah org pompuan kannnn..
yabang ckp duit beli emas saya tu dah boleh buat bayar deposit rumah
saya tak kira,,  janji saya ada emas baru..  =)   =p
sbb beli emas la tak rugi.. malah menguntungkan..
emas makin naik..
besok2 nak pakai duit kita jual semua ya yang..hehehhehhe



4 comments:

oya zihanee said...

+ bagus!!! investment tue.. hehehe..

gi beli jongkong emas/dinar.. simpan dalam bank. ada faedah juga..

Dee said...

emas? good investment..walau k dee tak pakai emas sgt..tapi kalau berduit suka nau travel sana sini...ada rezeki lebih nak gak beli emas..hehehe...

Ema Blog said...

macam-macam ragam manusia ni...tak pernah puas..

Bitt (double IS) said...

saya memang paling takut beli emas..haihh tak tau kenapa..alau suh pakai tak mau..kalau simpan lagi tak mau...parah kann

Related Posts with Thumbnails