Monday, February 10, 2014

2014 opening outing

tahun ni serta lagi 2 tahun berikutnya adalah tahun berjimat.

banyak benda yang perlu diselesaikan terlebih dahulu.  So semua bajet utk perbelanjaan yang BUKAN KEPERLUAN serta VACATION di potong..  oh..  sedih.
(tapi tak sedih sangat la sbb we are now FREE to FLY.. yeayy..
dah tak black listed.  hoorey!..  so dah boleh dah nak kumpul duit dan pergi jauh sikit..)



Tapi siapa kata semua vacation perlukan wang.
Yang penting everyone enjoy (or should i say anak2 enjoy.hahaha).
Dengan anak kecil, sorang sedang melasak, sorang lagi masih baby dan fragile, kena lah bijak pilih tempat utk bercuti/hangout


Ini adalah pembukanya  =)

a short outing (not a vacation of course). tapi bermakna  =)



lepas tengok pic ni agak2 kat mana lah kami ye

tangga..  love the flare

Ha..  masa cuti CNY haritu sebab masih penat dengan kenduri, jadi bawa anak utk jalan2 dekat2 ja

Kami ke Bukit Melawati, Kuala Selangor.
Nice place utk hang out dgn anak2.  Bila sampai puncak, berangin je..  Memang layan.

Kami sampai agak lewat.  Dah pukul 5.30 mcm tu.  dengan Umar membuang sampai tembus2.  Jadi elok je dah settle semua tengok2 kaunter tiket utk naik tram dah tutup.
Syukur la..  sebab lepas tu kami naik Bukit tu jalan kaki je
Sufiyyah enjoy
tak la penat..  bukit tu rendah je.
Ada makam diraja.  sultan selangor 1-4 rasanya tapi berkunci.
Lepas tu ada la 2 3 tempat yang menarik dan bersejarah
some museum tapi dah tutup semua..  Tapi takat tu jelah
Nothing much. So jgn expect besar ke apa.
Mmg boleh naik turun jalan kaki je


But the best part..  ada banyak monyet.
Sesuai utk bagi sufiyyah kenal MONYET.

ada 2 type
Satu yang coklat perang
satu yang hitam

Yang coklat perang tu jahat dan garang
yang hitam tu baik

jadi go for yang hitam..  haha..  selamat la
Comel monyet2 ni
Dan sufiyyah pun tak takut dengan yang hitam ni

Atas ni ada juga orang jual sayur dan buah utk bagi kat monyet
Tapi mcm saya bawak sendiri peanut dan pisang
bawa juga bekalan air

Tram RM2 kot utk satu dewasa.

Kalau tak larat boleh la naik tram..


develop sensor anak.  ini tekstur bulu monyet ye nak...  


siap pegang jari sufiyyah..  tapi tak mcm nak sakitkan ke apa.  sufityyah pun rilek je..  

budak masam belum tau apa2 lagi.  tapi tangan dengan kepala tu asyik toleh2 dan nak keluarkan.. itu yang lama2 terkeluar dari sling


both of us bawa carrier je..  me dengan ring sling carry umar
dan yabang dengan ssc patapumnya get ready nak carry sufiyyah incase die penat.  =)


kami turun ngam2 hari gelap.  dan bertolak pulang
ingat nak gi tengok kelip2 di kampung kuantan
tengok harga tiket,..  mak aih..
rm50/boat satu boat 4 orang

dengan budak kecik yang lasak  ni
ok..  lupekan
moh kite pulang je ye nak
ummi tak nak ambil risiko boat terbalik.. huhuhu....


the end  =)

sekian entry short outing kami







nota pendek

yabang kata "jomlah pi umrah"
saya angguk je
tapi dalam kepala..
saya aim..  Umrah dan lawatan ke... dot.dot.dot..
hihi..  oo.. bahagia dapat berangan awal sikit dari tempoh asal october 2016..
=P
dan2 je plan utk cuti2 malaysia lenyap..  hoho.. =P

6 comments:

suezen said...

aku pernh kene kejar monyet2 tu babe...giler serammmm dorg ni....fobia terus..

sufiya sweet.....!umar hensem...hihi

Allene said...

cantik gak tempat ni kan... bila la nak bawak kids datang sini.

Cinta Cinta said...

monyet tu orang pangil lotong.. hehehe.. best.. masa zaman akak sekolah.. boleh kata tetiap minggu pergi bukit melawati... konon2 melepaklah..

Mimy Hamid said...

monyet tu tak garang ke nik..takut la..takut kejar nak makanan

ps: anak anak u memang comel...tgk umar dah big..such adorable la ur kids...kulit menang melepak....

attyfir said...

comeynya suffiyah ngn umar..

besh lah kalo dpt g umrah.allah dah jemput nik lah tu ..

attyfir said...

comeynya suffiyah ngn umar..

besh lah kalo dpt g umrah.allah dah jemput nik lah tu ..

Related Posts with Thumbnails