Thursday, March 19, 2009

Mood Burst!!

huhuhu...tgh tengok2 pix kawin orang lain, tibe2 jer rasa excited nak kawin..hehehe...tak sabar pulak rasanya. Terus SMS abang kasik tau, rasa tak sabar. Tiba-tiba je macam2 plan dalam kepala come out. Tak sabar nak start buat persiapan kahwin.

Sekarang nie dah beli sikit-sikit barang hantaran macam haritu perfume. Last week beli kasut untuk abang. Survey handbag.

Perfume bcoz of kitorg dua org nie jenis tak kesah pakai ape brand pun (walaupun brand yang seploh inggit tu)... so kitorang just amik pakej yang ade 3 perfume tu. Ectasy (women&men), Marine(men), Possesive (women), Opportunity(women) and Ectasie durall. Ade satu perfume women tu queen sangat suka. Bau die memang sebijik bau bunga jasmine...my faveret flower. Memang terus angguk2 kepala...

Murah2 pun melayang jugak duit kami RM400..huhu, tapi ok la dari beli perfume lain macam Elle ke..Polo ke...ntah ape brand lagik tu kan..sebab aku bukan jenis kesah. Asal tak busuk, sudah..hahahaha....
and also nasib baik dzul tak meroyan mintak Paco Rabane(betul ke eja nie)...or yang mahal ke..huhu, tak mampu aku...
hahaha

Kasut baru beli untuk dzul. Aku beli kasut Lee Cooper jer. Lantakla orang nak kata apa, kasut itu sangat cantik. Walaupun brand die cume Lee Cooper tapi high quality leather. Sangat ranggi, kemas, nak pakai untuk ape2 event pun boleh. Dzul terharu aku beli kasut tu untuk die (die cakapla..)... hehehe.....ala, sebab harganya yang boleh tahan mencekik poket ku..

Masa beli baju untuk dzul die kata tak mo baju..die nak mintak jaket motor..aku cakap haram betul..banyak plak duit aku... tau jela mamat nieh..sangatla cerewet. Kalau beli jaket motor yang lekeh2 die buat tak taw jer..huhuhu....aku cakap kat die jgn nak mengada... amik jer. First time tgk East India ade sale..tapi dzul nak baju lengan panjang. Pastu aku nampak Pierre Cardin, sebelum nie ade beli baju Pierre Cardin dan aku sangat suka tgk die pakai baju tu. Cutting die cantik, kain die pun selesa. Cepat2 aku pilih. Pastu mula la merengek die nak pakai baju putih..hurm,,..da mcm budak sekolah aku tengok....
Masa die tengah try baju putih tu, aku hulur lagi 2 3 baju putih. Biar dia try banyak2 so aku ade masa pilih baju lain..hehehee.....dan idea nie memang selalunyer menjadi...aku amik baju putih jalur-jalur hitam halus...better..... masa dzul tgk baju tu terus die senyum..

"nak baju nie la...." sambil tersenyum...

yes!! aku berjaya...sebelum die tilik baju lain aku terus gi bayar.... hehehe....ala..selalu aku belikan baju kat die..pas2 nie ade sale aku beli la lagik....
Lepas tu kitorang lalu kat John Master, bleh plak gatai tgn gi belek baju John Master..dzul terus pantun, kain John Master bagusla..sedap la..apela... dalam hati aku "nak lagik satu la tu...ceh!"

hahaha.... pastu aku pun da tak larat nak jalan. Ajak dzul balik. Dah sampai kat kereta baru dzul perasan die tak beli satu pun barang aku...hahahahaha....muncung dan rajuknya sampai bergaduh2....
anyway aku tahulah nak pujuk die nanti....bukan susah pun....
lagipun aku tak suka beli selagi tak survey semua.. barangaku asal boleh aku nak beli yang paling murah, paling best dan cantik...sangat puas hati.....

Ada jugak aku blei tirai manik untuk pelamin aku nanti. Ade ale..selalu 30 hengget ++...ini sebab clearance stock cume RM25++.....aku sebat le...sekali dua..hehehe..tamak tol...

ajak dzul tgk barang kat BTS... tapi butik kat situ memang hampeh2...satu pun tak best..ntah hape2... last2 aku tak pilih pape.... pastu dzul plak hangin2 kat aku...suruh aku pilih la..ape la...
dah tak nak..takkan aku nak pilih...asal boleh nak suruh aku beli haritu jugak...
hurm...bergaduh sampai balik...

tapi tu la..sekejap jer..die pun da mintak maaf sebab paksa2 aku..yela..aku nie bukanla jenis melawa, pakai brg mahal2 memang jauhla..
baju aku sampai skang pun pakai yang orang kasik, yang free gift..nak beli pun rasa sayang jer duit tu...tibe2 skang suruh aku beli yang mahal..pastu nak pilih haritu jugak...nangis la aku....
aku kalau alang2 dzul nak beli yang mahal, biarla puas hati....
hehehe..pilih betul2..biar berbaloi...

actually aku berkenan dgn satu bag polo tu..warna hitam..sangat chantek...tak pun evening bag yang warna putih tu....memang sangat chantek...
tapi tula..nak cakap kat dzul pun segan... tak reti aku nak meminta2 nie.... cik cakap, jgn berkenan benda yang kita tak mampu...jangan minta2 dengan orang...
so sampai sudah aku tak cakap...ehehehehe

harap2 dzul baca n3 nie...dapatla die tahu apa yang aku pilih....
hehehehehehe


kawan2 ade sape2 yang nak sponsor kain ke...bunge ker..ape2 ker..bulehla contact aku...hhahahahaha
owh..saya sudah mau kawin kah?tidak purcaya...........

1 comment:

Kujie said...

wahh....nostalgia pula 18thn dulu kak jie pun nak buat persiapan

Related Posts with Thumbnails