Thursday, March 12, 2009

Sayang U boleh Blah!


Last night my friend and i pergi la tengok tayangan perdana Sayang U Can Dance kat GSC One Utama.. ..maklumla...ade Sharifah Amani, lagi Samuel Rizal....and yang paling penting tiket FREE...hehehehe....thanks to Yan.

Cerita nie kalau rating dari 1 to 10 queen bagi negatif infinity.

lebih teruk dari cerita The Spirit.
Menyesal cancel tgk cerita Watchmen, da reserve da tau. Mula-mula kitorang nie sangat excited, da lewat sikit, so lari cepat2 takut cerita dah start. Masuk je panggung queen sangat la terkejut...panggung kosong.......jengjengjeng..

cume ade beberapa orang je. Tak kesahla..mungkin diorang tak dapat tiket FREE tu kan...hehehehe...takpela..duk la dulu..tgk preview..preview macam biasala..the best part...
catat nak tgk cerita ape lepas nie...pastu cerita pun bermula..
bermula la satu pengembaraan dalam panggung yang paling bosan...

Cerita nie part yang serius pun kitorang ketawa. Lakonan yang tah hape2... Ebi memang obvious baca skrip. Macam mamt dungu yang tak tau bercakap. Adohai.... Sharifah Amani macam budak kampung gile yang pakai rambut palsu..dan sangat hodoh..... cerita nie memang ntah hape2... mak die plak macam tau cakap Sarawak jer...bukan nak kutuk bahasa Sarawak...memang masa mula2 dengar best tau..yela...bukan senang...tapi dari awal cerita sampai habis mak die cakap sawarak untuk berinteraksi sedangkan S.A cakap KL..bapak die cakap tak tau slang ape...adohai..pening aku tgk...

entahla..nak komen lebih2 pun jelak...dengan jalan cerita yang terlompat2....tak paham ape...member queen siap cakap macam diorang punye cerita nie kene potong... ala...mcm scene2 panas atau terlampau ganas dalam filem tu..pastu kene potong...kan macam melompat sikit... tapi bayangkan la kalau dah keseluruhan cerita macam tu...dah macam bangang.... cerita si kancil dengan buaya lagi best la...

masa queen tgk ni, siap ade orang yang keluar panggung pada pertengahan cerita. da tak larat nak tgk da rasanya. Belakang kitorang siap boleh gelak2... siap kutuk2 cerita nie.... cakap kuat2 pulak tu... memang bestla..kutukan diorang lagi best dari cerita tu..penglipur lara la pendek kata...


moralnya...JANGAN tengok cerita nie...sangat men'down'kan perasaan anda..penat jer aku pakai cantik2..... aku siap ternganga melihat kebodohan dan kebangangan cerita nie...

sedih pun ada, ini je ke kualiti cerita Malaysia? aku rasa Drama yang kat Cerekarama tu pun elok sikit.....

6 comments:

Faisal Admar said...

Watchmen best ke? Ari ni nak gi tengok. Kawan kasi komen cakap tak best langsung.

fazemy said...

Mmg baget tak best pun. bek tgk cite katon je.

nurul said...

Best! Dah tengok. If you ain't into super hero at all. Then don't go! :)

Faisal Admar said...

Best! Dah tengok. If you ain't into super hero at all. Then don't go! :)

Queen said...

aik..nurul dan faisal ini orang sama kah...hahahaha

nantikan ulasan Race to the Witch Mountain..today.....hahahahahaha

SHAHOLY_GURL said...

HAHAHAHAH KO PN TGK THE SPIRIT....AHHAHHA... AKU NGN DOZ.. LAYAN JE... NK KUA TP TKT DOZ TERASA... DIA NK KUA TKT AKU TERASA.... HAHAHAHAH SBNRNYA KTORG TERSLH PLH CITE,,, BILE TGK CITE 2... MSG2 SNYP.. X CKP APA2.... THE WORSE MOVIE YG PNY AKU TGK....

Related Posts with Thumbnails