Wednesday, July 18, 2012

Lil Sufiyyah turns One!

Alhamdulillah...
dah setahun dah rupanya Sufiyyah.
Pejam celik pejam celik dah setahun dah pun
Dah setahun juga saya memberikan Sufiyyah susu badan sepenuhnya.  Dan kini masih cuba bertahan sampai 2 tahun..  =)


14 July 2011
Sufiyyah dilahirkan ke dunia..

dan 14 July 2012
Ummi dan Ayah alhamdulillah menyambutnya sekali lagi


Walaupun ramai yang tak dapat hadir saat2 akhir..  tapi majlis berlangsung cukup meriah..
Kali ni Ummi dan Ayah decide utk tempah sebahagian dari food.
Tak terlarat nak buat semua sendiri.

Dari segi decoration, mmg Ummi buat sendiri.  Termasuk poster, menu card, wish book..

~ Entrance Poster ~
plan asal nak letak balloons...tapi dah tak sempat..berpuas hati dgn bees tu je  =p


~Poster~
Sepatutnya stand kan..  tapi Ummi boleh lupa pikir cara nak stand kan benda2 ni..last2 kitorang gantung je pakai tali rafia...haha..so poster ni keep berpusing2...

~the birthday cake~
Tempah dengan Auntie Dolly from Dolly's Bakery...  dia ni chef dan pernah kerja sampai oversea2 sana. Come back to Malaysia dan run her own business.. bab IT dan marketing die memang tak reti sangat.  Tapi bab cakes, workmanship die..memang tiptop cantik sangat.
This one Ummi serahkan pada dia nak bagi cake ape..Ummi uma cakap tak nak too sweet dan tak nak ada banyak2 artificial coloring...  NO FONDANT...nak buttercream..dan nak that polka dot sbg hiasan...tulisan nama nak kat elevation...hahhaa...  dan Ummi nak cake tu must be more than 6"..
Alhamdulillah..exactly like what i imagine..  Suka sangat Umminya..
Sufiyyah?..mana die kesah..die kesah nak main je..hahaha

 ~antara food selection~
ada roti jala, lontong, nasi impit, meehun goreng...  alhamdulillah...semua pun kata sedap..  syukur..kalau tak..ummi masukkan kepala dalam paperbag seminggu..hahahaha

~antara sweet treats~
sweet treats yang ummi buat cuma yang based choc sahaja....ada choc spoon..marshmallow choc...ada lolichoc..  kemudian auntie Emma sponsor choc yang cantik..tapi yang tu petang baru sampai choc nye...  Auntie zana pulak sponsor apam polkadot..  Auntie zana hanis pulak sponsor choc moist cake..  Kemudian ummi order kerepek pedas sedap dari auntie zana..jelly beans dan marshmallow ummi beli jela..tak dapek la buat sendiir..hahahaha

~album cum wish book cum guestbook~
ummi design sendiri..susun sendiri dan hantar printing  =)
gambar sufiyyah dari lahir sampai 1 year  =)

~bersama sepupunya kaisara dan kawan di nurserynya alya comey~

~masa nyanyi lagu allah selamatkan kamu~
actually dah latih die seminggu sebelumdgn llagu tu..biasakan dia..tu yang die suke siap tepuk tangan...haha

~us~


~bersama rakan blogger~
dah lama menyepi pun ada lagi blogger yang sudi hadir..haha
thanks bitt..
thanks nang
=)




~bersama sebahagian hadiah yang sufiyyah dapat~
Hari isnin pun Ayah Zahid dan Auntie Lyn datang juga rumah hantar hadiah utk Lil Sufiyyah
Kat office pun kawan office yang tak dapat hadir pun bagi hadiah..
Semalam..hari selasa..pun Hidayah (kawan sekolah yabang) datang utk bagi hadiah Sufiyyah
terharu sangat
=)
Segan pun ada..haha
tapi tuela..sebab target kalini bersama kawan2..
Rasa ralat juga bila ramai kawan yang tak dapat hadir..
Xpela.maybe next time..
Maklumla..kalau ikutkan Family In Law selalu je buat makan2
Tapi kami tumpukan pada family jela..
ni sebab majlis sendiri..tumpu pada kawan2..
Seronok..walaupun tak terlayan semuanya  =p



Terima kasih buat semua yang hadir memeriahkan majlis kami

Sufiyyah dah setahun

Semalam..genap setahun..Total gigi yangtumbuh adalah 4..
2 bawah dan 2 atas.

bravo..

=)





















6 comments:

NeenaAnuar said...

Sufiyyah makin besar makin comel!

Happy birthday baby Sufiyyah! moga menjadi anak yg solehah dan terbaik buat ibubapa kamu...

Ibu Sufiyyah sgt creative! all deco for the birthday celebration sgt gorjes! Untie Nin loike it so much! ;)

atty's said...

bilalah nak dpt jumpa sufiyyah..ralat x dpt g majlis besday sufiyyah..

lelagi sejak si kakak takde..kty susah skit nak jalan, bila co pilot takde ni..ngn g melawat si kakak je hujung minggu..semoga oneday kita dpt jumpa ya..

Hanis MY said...

Comel sgt sufiyyah seronok tgk majlis tu cantil dan unik. Happy belatef birthday sufiyyah!

MamaEma said...

seronok tgk majlis sufiyyah ni..kira meriah juga...happy belated birthday girl...

gadisBunga™ said...

rugiiiii auntie tak dapat attend birthday party sufiyyah. sebab auntie kene cari sesuap nasik di perantauan... muah kat dia!

Bitt (double IS) said...

salutt banyak yg korang buat cantek2 tau..serius...sudu coklat tu...hahaha kegemaran iskandar...ismeth lagi la..hehhehe thanks for inviting us...

Related Posts with Thumbnails