Wednesday, July 25, 2012

Ramadhan 5

Dah 5 ramadhan dah kan...
cepat la masa berlalu ke hari gaji..hahah
nak cepat2 melangkah ke Kenanga Whole Sale City ni..

Kelmarin dah terjaga lambat.. Lagi 5 minutes nak azanbaru terjaga..mmg sahur dgn Ephyra..kurma dan air masak je..

Pastu semalam nak berbuka dah semangat dengan keli masak lemak cili api..
Sekali Sufiyyah pulak macam2 ragamnya..  Asyik nak panjat..nak tergolek..
Makan pun tak senang..lama makan skit je..cukup syarat...
Lepas tu sekarang kembali lagi pesen menyusu lama2..
memang ketiduran tak repeat makan lagi...

Ingat nak balun la time bersahur..
Pagi tadi terjaga dah.
Tanya yabang pukul berapa..(dia duduk sebelah jam katanya kan)
Katanya 3.30am..
Saya tanya twice..die kata 3.30am
Sambil layan sufiyyah menyusu..
Elok je sufiyyah lepaskan menyusu..
Dengar azan..
Keji tak..
memang merajuk..air pun tak teguk..saya bantai tido lagi..
Kecik ati punya pasal
punyalah merajuk dgn org yang salah tgk jam tu
saya yakin dia salah tgk jam
Sbb saya dengar alarm..


Jadi harini..pukul 9 dah lesu mcm pukul 5..
Harap2 bertabah la kan sampai berbuka..
kaki dahsejuk2 ni menahan lapar..
Kalau tak menyusu badan..rasanya ok lagi ni
Ni nak maintainsusu lagi
Rasa nak menangis

Ni baru ramadhan 5
dah dua kali termiss sahur
nak hadap ke ramadhan 30 tu
halamaaakk....
Sadis..lepas ni nampaknya alarm kene letak tepi saya la..
taruk dalam seluar ka..
kasi vibrate
kalau berbunyi
bangun pula sikecik tu..
apa pun tak boleh..


13 comments:

cheqna said...

dear!!!!!!!!!!
lama tak nampak..
sihat??
selamat berposer
moga Allah beri kekuatan dan ketabahan kepada mek ye =)

MamaEma said...

ema baru sekali terlepas sahur..sian, si kakak tak dapat puasa hari tu..huhuhu..

rATu kEBaYA said...

akak pun hari isnin lepas nyaris terlepas sahur... bangun ngam2 jam 5.. tapi sempat jugaklah panaskan lauk n masak nasi... kena makan jugak.. takut tak larat dahlah preggy ni.. mau cuti pulak kalau tak sahur.

Qhaifa Nur said...

tak bole miss sahur cian kat anak-anak.....
selalu 4.30 dh bangun.....

dd dudu said...

nape nik nak g kenanga? cecite cecite. ada apa yg bes. nak tau gak ;p

-gedek! said...

uncle kalau alarm tarok dalam seluar, lagi tak nak bangon.... hahah

Queen said...

@cheqna
tuela.. dah lama dah tak jengah blog..ni baru nak jengah balik..hahaa...maaf la ye..habuk banyak (sambil kepok2 kusyen)

Queen said...

@mama ema
lepas kejadian semalam..saya berazam tak nak la miss sahur.. azab betul =(

Queen said...

@rATu kEBaYA
sama la..ibu menyusukan..ibu mengandung..memangtakboleh miss kan kak.. kang anak berjoget2 pulak dlaam perut =)

Queen said...

@Qhaifa Nur
Saya pun target mmg bangun time tuela..tuela..akak ada anak besar kan.mmg lagi kena bangun.saya selalu je time tu si kecik tu punnak menyusu..hukhuk

Queen said...

@dd dudu
haha..nak beli baju raya yabang la.. tahun ni nak balik kelantan lawat sedara mara..jadi baju kena lebih la..selalu baju melayu sehelai tu dah memadai =p

Queen said...

@-gedek!
hahaha... xpela..mokcik dah bangun masak shur..pokcik mmg sedap la tido... =p

IzZa HaDi said...

purchase EPHYRA with me at a very good deal (below market price for sure!)

contact me 0192198619 or email izza_grrl@hotmail.com for further info

yours truly,
authorised dealer

Related Posts with Thumbnails