Thursday, July 26, 2012

Ramadhan 6

Haaaa..kan betul..semalam balik kerja kan panas terik sangat.
Membahang2
Saya dah hoyong hayang nak pitam dah rasa
Sampai rumah lutut gigil
Tangan gigil
Sama macam kes dulu
Sampai colapse...mcm dah zero energy habisla


Jadi semalam Yabang la sediakan juadah berbuka
Takde ape special pun
Panaskan lauk yang septutnya utk sahur
Dan Tanak nasi tambah
Semua dah ada
Goreng tempe dan kentang
Buat sambal kicap..
Done..

Alhamdulillah
Cukup la utk kami sekeluarga

Sejak semalam, Sufiyyah dah join kami secara officially waktu berbuka
Kira tu dinner dia.
Mula2 takbagi dia makan
Yela..selalu pun mmg die tak berminat nak makan
Tapi sekarang die dah menunujukkan minat dgn makanan dalam pinggan saya
Kelmarin di tunjuk2nya kepala ikan keli..haha..sorry la nak
pedas..berjoget2 kamu nanti

Jadi semalam makanan Sufiyyah adalah kentang goreng dan tempe..
Jowo kau..hahahah
Ok la..  boleh la makan..walaupun kurang aman bila dia asyik cuba tarik eprhatian dengan melempar makanan, sedut air banyak2 lepas tu keluarkan balik..

 Sahur tadi cuma goreng telur sedap..
Serius..ini resipi sedap dan simple
Sesuai la utk subuh2 hari mcm ni
Dulu mak saya selalu gak masak lauk ni kalau utk sahur
Telur di goreng dan dilipat dua...(jangan goreng garing..atas non stick pan lebih bagus)
Pastu angkat buh dalam pinggan
Buh kicap sampai bergenang sikit
Buh tomato sos
cili sos
taburkan dengan hirisan bawang merah
Cili api
Last sekali perah asam limau

Perghh..memang menambah2 makan..
Percayalah


Pastu goreng sayur
dah..simple je
Malam ni tak tau lagi nak masak apa...
Ada kepala ikan merha dalam fridge

Mana lebih sedap?

Kari kepala ikan atau sup ikan?

Nomnomnom



note : menu lil sufiyyah today
1) Roti tampal telur cheese
2) Kubis cina goreng air
3) Sup ikan merah
4) Pisang


5 comments:

cheqna said...

kari kepala ikan =)

MamaEma said...

kari kepala ikan...ema pula ada ikan talapia...tak tahu nak masak apa..kan masak yg susah tak pasal-pasal berbuka lambat..huhuhu

Qhaifa Nur said...

aduh sedapnya kari kepala ikan....
tang mata best-best.....

Ogy Nordin said...

Sup ikan terbaik...hahahhaha beriya macam la makan ikan hhahahahha

eynda said...

Vote for kari kepala ikan... ;-)

Related Posts with Thumbnails