Tuesday, December 18, 2012

Life Of PI...

Semalam cerita big bad wolf..  hari ni kite reverse sikit..hoho...cerita aktiviti pagi itu...

sejak sufiyyah lahir..  cuma 2 kali kami tengok wayang..  dua2 adalah hari kami cuti..  dan sufiyyah tak cuti sbb hantar taska..
lain2 nan hado..

kami bukan mcm org lain..
ada tempat nak tinggalkan anak while pergi hang out..
selalunya pergi mana2 pun angkut segala2nya...

Jadi since sufiyyah dha makin besar ni,,
dah kenal binatang

nak cuba..  bawak dia pergi tengok wayang..
Ambil cerita Life Of Pi..
Sebab dalam tu kan ada binatang2 segala kan..

Ambil pulak pukul 11.40...
dekat2 lagi nak masuk timing tidur sufiyyah
bravo..sbb sufiyyah bertahan sejam jugakla..separuh cerita..
mula2 kami makan pop corn senyap2 sorok2 je belakang sufiyyah.
Lepa stu die perasan agak nya..ewaah..mata pandang depan.. betul2 khusyuk tengok movie..
Tapi tangan dah seluk masuk pop corn..
Ini kes ayahnya lupa ambil kismis atas meja..
Tak bagi kang mengamuk pula dalam wayang.
Ummi pun pejam mata sajalah..
Mula2 seluk2 kat belakang.
Lama2 die ambil bekas pop corn letak atas riba dia.makan sorang2..

Ambooi....lawan tokey nampak...
tak tau nak gelak ke nak nangis..

Siap bersorak2 bila nampak tiger..bird..  monkey..
"wuuu..wuuu..wuuuu"..
kata sufiyyahla..

lepas tu selamat karam...  mintak susu..bagi susu teruuusss...

transfer masuk buggy..

tadaa..  dapatla half movie melayan bersama yabang mcm zaman2 berdua dulu..
cerita pun best...


Boleh dikatakan sepanjang movie tu sufiyyah sangat behave...sound system pun sangat smooth..tak kuat sangat.. sbb bukan cerita actionkan..

so lain kali boleh bawak sufiyyah tengok wayang lagi..
tapi maybe bukan cartoon.  Suifyyah kartoon tak layan..
die lebih layan tengok national geography.
sebijik mcm ayahnya..
tengok national geography boleh gelak2..
apekah?

pelik sungguh peel masing2




1 comment:

Ema Blog said...

mcm kami gak..kalau ke mana mesti angkut anak-anak sekali...

Related Posts with Thumbnails