Monday, December 31, 2012

Rebate RM200 for smart phone

Student di beri rebate RM200 untuk pembelian smartphone..
TAPIIII
(mestilah ada tapi kaaannn)

Harga handphone tu mestilah tak lebih RM500...
Pikir2..  memang tak logik..sbb mana ada smartphone bawah RM500..

Naahh..
dah keluar list dah..  ada..bukan tak ada



sila abaikan gambar sheep kat sebelah tu..saya mmg malas nak edit crop2 ni.. =p  tihihihi..  jadi kita fokus pada list smartphones tepi tu je..



Ada yg kata.  tak ikhlas la..  ape la..

Bagi saya ada pro and cont..

1st..  mmg nampak tak ikhlas sangat la..
Sebab sekarang ni org kata nak beli..beli yg elok sikit..lama sikit bertahan kan..
Baru puas hati nak guna rebate tu..
Banyak juga tu..RM200 juga tu... whatever balance ikut la kemampuan masing2 nak topup kan..



2nd..  rebate ni utk student...
Student mana pakai henpon mahal2
student skang je
duit banyak sangat sampai tak tau nak buat ape dah..
Padahal saya dulu duk la pakai henpon 3310 tu je..
Tu pun kire antara yg meriah la..
zaman tu ..
mahal juga tu..
dalam rm300 lebih juga tu..
tu pun jimat2 pakai ptptn..  org lain tukar N-GAGE la..
sabun la..
daun la..
saya duk la picit2 3310 tu
jatuh berderai sambung balik pun..yang tu jugak la...
dah kerja baru merasa pakai henpon elok sikit.
Baru nak hepi dgn henpon smartphone..  anak pun mencurahkan air ke henpon ku..terus jahanam...
sekarang sambung pakai henpon rm80..
hisap la sampai kembang henpon tu pun xpe..
rosak ummi beli baru...

Tapi lening budak2 student.
henpon semua yg mahal2...
adik ku yg sorang tu pun sama.
Galaxy Note
Ambooih...  tak kalah..
banyak duit die ni kan..boleh la nak paw..haha


Jadi ada pro and cont..

Tapi kami abg ipar dan kakaknye ni sibuk nak kecek rebate adiknye tu..
ok ape..  smartphone bawah rm500...
koman pun koman la..
sape nak bagi kan..rebate rm200..
orang bagi kita amik..
rezeki jangan di tolak..


HTC wildfire tu yabang dah lama nak..
tapi saya duk tegah sbb rugi..  baik beli yg elok sikit...
alang2 nak membazir benda tak perlu kan..
lening dah ada rebate..  ok la..ku pejamkan mata...  janji bukan duit ku..
yg kene potong tu duit die gaknak buat bikin motor die tu...

=p


Nah..  gambar budak kecik dan henpon satu buat2 menceriakan suasana...  =p
Sekarang dah pandai mengamuk..
Die dah tahu kuasa JERITAN
kerja nak jerit
nak cepuk..
selagi boleh sabar ku sabar
Takde sabar die la ku cepuk,.
Tapi dengar je bercepek...  kuatnya tidak
itu yg tak takut
Yang die tau faveret lening..
Makan sup...  dengan sayur je..
pasta die makan.
nasi ke..  ayam ke..ikan ke..  tak nak die..
semalam mintak tomato...
"ummmi.....  to"..
alhamdulillah..  sekurang2nya bersyukur..  sayur tak tolak...  =)



6 comments:

atty's said...

owh student yg dpt rebate ni ye..
jadiknya si anak dara dpt tak.nak kecek..gak nie

SYANI said...

Aisey.. untuk student je rupanya.. Tapi la ni student semua nak yang canggih2 je... Kalah kita yang bekerja ni..

Qhaifa Nur said...

peluang yg baik jgn dilepaskan...
tgklah anak2 kita sekarang dah pandai guna h/p..macam si comel ni...geram

Ema Blog said...

sebaik-baik digunakan untuk benda yg baik...budak-budk skrg cam tak berterima kasih jer apa yg dah diberi..hehehe..

amboi jeling siapa tu>

gadisBunga™ said...

saya pun pakai tepon cokia aje...boleh la dari takde...huhuhu~

maria firdz said...

sangat comel gambar ni.. cute.. hihi..

salam jejak dan follow:
http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails