Tuesday, May 27, 2014

Tanah Kubur

Kalau dulu..
asyik la cerita princess
princess
princess
princess
cinderella
barbie
barbie
barbie
frozen
frozen
frozen
frozen


sampaikan ummi dengan ayah nak bukak tv pun tak dapat

sekarang alhamdulillah
dah boleh bukak tv
tapppiiiiiii
balik2 tanah kubur
tanah kubur
tanah kubur
tanah kubur

pastu mesti nak ada part tok hadi
takpun mayat pelik2
kalau takde tok hadi
akan ditanya
"ummi..  mana atok adi..  mana atok adi"

eehh.. budak ni..  ku bawak jugak jumpe nasir bilal khan live kang
nah..  amik tok adi


kalau takde tanah kubur
die mintak cerita hantu
cerita hantu
cerita hantu
kuat layan drama ni budak ni

kat rumah mamanya (Baby sitter)
memang ada astro
pastu yelah..  duk rumah..on drama la kan
jadi budak baya sufiyyah..  layan drama kalah org tua siap feeling

aduuuhh


jadi pilihan ummi
tengok cerita princess or monster university hantu (monster incorporated tu)
takpun sila bukak cerita tanah kubur atau any action drama


seb baik mama tak layan sinetron
kalau mama layan sinetron
dahhh..  die mintak sinetron pulak


Tapi bagusnya tanah kubur ni
boleh la tengok sambil selitkan nasihat
Tengok tu..  die lawan mak die.  die sepak mak die..
nanti mati tengok muke die buruk..eee...

so bila sufiyyah tantrum..  just remind her
lupe ehh cerita tanah kubur
slow down la sikit tantrum nya itu..



Pastu sejak ayah overtime malam2 ni
sufiyyah la tukang teman
ayah buat kerja
dia layan cerita pororo tak pun turbo kat TV atas pulaaakkkkk

TV tu TV lama kami repair
tak lawa sangat..  boleh laaaa.. takat buat tengok kartun
punyelah tiap2 malam bukak..
dah rosak dah TV tu..
gambar senget2

tapi tetap sufiyyah layan..
tak menahan tu siap cakap..
"nanti ayah ambik duit iya..  ayah beli TV baru tau..  TV BESAR tau..  nanti iya boleh teman ayah tengok cerita Turbo".


tak menahan ok..



dah sekarang..
ayahnya dah riki nak beli satu lagi TV kat ataih..

ummi is pening kepala..




pesanan :
Tengok TV sambil layan mata nak tidur adalah tak bagus
sebab...
tak elok utk mata
memori kita merakam 5-10 minit terakhir sebelum kita tidur.  Jadi nanti bawak tidurlah cerita turbo lah.  barbie lah... seeloknya biarlah dengan bacaan alquran..  simple books


kalau dengan ummi mmg tak dapek..
waktu nak tidur..
ambil buku baca 2 buku..
lepas tu switch off lights..
tidur..
pejam la mata


tapi sebab bila ayah ada..  ayah stay awake..  jadi die pun ada la geng berjaga..
sometimes tak lama mana pun

10 minit je..  intro pun tak habes die dah tido.  tapi tak bagus kan...



6 comments:

Allene said...

amboi.. sikecik nak tok hadi ye. umah lin tak ada astro. huhuhuuh tunggu next month. kikiki....

suezen said...

tanah kubur...tanah kubur...comel je sufiyah...hehe...mcm boleh imagine je muka dia...ummi..tok adi mana....same la tu cam sara. selagi x jawab..selagi tu bertanya ok

gadisBunga™ said...

bagus la kecik kecik dah suka tengok tanah kubur. senang nak nasihat.. hihih~

Cinta Cinta said...

anak-anak akak pun sama jugak suka no tgk tanah kubur tu... tapi bagus ada banyak pengajaran kat situ.

p/s : benih bayam or kobis tu boleh beli kat tesco or giant..

uncle gedek said...

Tanah kubo?

uncle tengok k-pop je... seksi...! hihi

Mimy Hamid said...

comel la tanah kubur...pandai sufiyah...heheh...fayel masih fasa kartun memanjang..pening

Related Posts with Thumbnails