Friday, August 12, 2011

Main belasah je ikut sedap


Tajuk macam pedas kan..tapi tak..

lawak sebenarnya...

Sejak budak tecit ni lahir..

Tak taulah kenapa atok2 die bukan main susah nak sebut nama die..

Padahal cari yang paling simple senang mudah..

Sufiyyah Humairah...

Kalau ikut ejaan betul2...nak sebut dalam jawi nye ejaan ke..memang susah sikit sebab hurup sod...  pasu dgn sebedu nya....

sekarang ni nama sufiyyah humairah dah macam2 versi...

sufia - ummi + ayah (kitorang mengenepikan segala sebedu dan to'maninah yg ado..haha)
Sofea - kimi kimot
Ya / bibi - si kenit Kaisara (budak  baru pandai ckp..ye kan je)
Humairah  - nenek
Si kecik - abg ayie
Piya - Emma and the geng.....dah mcm namo ape dah..piya....angguk jela..hahahhaha

Tok ayah - lupe teruss.....

Tok we je sebut betul..yela..die yang jadi tempat kitorang rujuk ejaan nama Sufiyyah...

dapat kat atuk sufiyyah lagi harukk


Sumirah / Sumiyah / Sumaiyya /  Apo namo ko ni / Apo payah namo ko ni / Aposal namo ko dah macam orang jawo nih  - aadeeehhh......penat betulkan....tak gak betul2...  hahahhaa



Apo2lah tok....


Tu belum lagi letak nama pelik2..english2 ke..modern2 ke...  mampuih tak tersebut...  hahahahha




Ni pesen terbaru Sufiyyah...  pesen dua tiga hari ni...tapi hari ni paling ketara...nak tido atas tilam orang besar sambil ngempeng....  atooii....  tapi nik syukur banyak2..  sufiyyah tak banyak sangat ragamnya...  siang hari jela..  nak berdokong je..  kadnag tu letak saje pun takpe..tapi agak2 die bosan kene la angkat...dokong pun tak boleh duk statik..kene jalan2..bawak tgk tv..bawak jalan...  Malam memang alhamdulillah..dah nak sebulan sufiyyah ni usianya..memang masa awal2 kuar hospital je menangis..itupun sbb nik tak pandai lagi nak breastfeed....  masih terkial2..  sekarang ni..fuuh..nyenyak je die tido malam..memang tak payah berjaga la....  Nasib baik sangat2...takut gak..sbb dulu masa preggy kan die, nik selalu stayback sampai 2 3 pagi..buat keje..  balik rumah pun lewat....  Nasib baik la die tak buat perangai berjaga sampai 2 3 pagi...hekhek

6 comments:

gadisBunga said...

kecik kecik dah jeliter Sufiyyah Humairah ni...cium sikit!

Dee said...

comelnya suffiyah..nama pun sedap..

~ana~ said...

nama jawa? adoi..lawak la atok sufiyyah ni..hah3x...

Softtouch [Hanim] said...

hehehehe mcm2 nama pnggilannya yer suffiyyah....xpe2 mula2 mmg mcm tu nnti dah retilah atok tu...

Bitt (double IS) said...

sedap nama dia nik...

Yan said...

hahaha tetibe cam same kes ngan adhwa.. tak taula sebab susah nak sebut ke ape.. last2 mil sebut duwa je..
nenek kite lgla.. payah betul dia nak sebut.. adhwa.. jadinye naduwa la.. da name cam pompuan plak... padahal dah explain.. ejanye alif dhot wau alif.. mane lak datang nadhuwa??

Related Posts with Thumbnails