Friday, August 5, 2011

Rezeki anak kecil

Alhamdulillah..nik syukur banyak2...

Sejak melahirkan Sufiyyah..nik takde lagi putus susu..  Malah nik takde pun nak start buat stok..  Tapi alhamdulillah...dalam duk mengepam sebab bengkak susu dan sebab sayangkan susu yg menitik2...  Nik dah berjaya buat stock utk sufiyyah.  Susu dah penuh dalam freezer atas..  lepas ni peti ais bawah pulak...  nampaknya susu nik dah tak boleh frozen kan dah..  kene sejukkan dan yabang kene hantar balik susu2 tu...

Skarang nik betul2 takde idea mcm mana nak manage susu yg banyak ni....

Sufiyyah mmg mewah susu..
Rasa nak amik anak susuan pun ada..sayang pada susu yang banyak ni...


Dua hari lepas nik tak mengepam...  sbb bekas nak isi susu dah habs..  Selalunya nik pump at least 2 - 3 kali sehari..  Lepas tu sekali sehari je..  Pastu bekas dadih 20 bekas dah habis dgn purata setiap bekas nik isi 4oz...

Bile bekas ahbis...nik terpaksalah pakai nursing pad tu..  nak tampung susu yg menitik2..

Bile dah bengkak susu..yabang pun balik rumah amik plastik utk isi susu...

Sekali pump je ni..nik berjaya dapat 12oz.....  memang super banyak...




terbanyak dalam sejarah..kalah rekod hari tu....

itupun B nik tak betul2 kosong...  ada lagi susu yg keluar kalau picit B...



Jadi pada kawan2 semua...  sape2 yg ada nak jual deep freezer..second hand pun takpe..tolong bgtau ye..klu tak sayang je dgn susu2 nik ni..  =(

7 comments:

Mimy Hamid said...

byk nya nik rezeki anak...kita baca paper metro rahsia nak kekalkan susu anak dalam pantang kena pam susu untuk stok dia...nik pratikkan..good job..rezeki suffiyah

Bitt (double IS) said...

alhamdulillah...banyak nya la haii untung baby

cikbedahlaser said...

tahniah... syukur alhamdulillah...
agak2 kt buy sell trade ade tak deep frezzer tu..
then aku teringat.. aku pernah jmp chiller utk kereta.. hohohoho.. aku pernah nk sajes kt ko... since ko kan selalu wat keje lluar..hehehe

cheqna said...

rezeki suffiyyah tu

Softtouch [Hanim] said...

bgus nik..rezeki suffiyah...dlm pntang mmg susu kita byk..teruskan yer..

~ana~ said...

alhamdulillah rezeki suffiyah...ana dulu pun mcm ni la...tp nasib baik mil ada deep pfrezer. tumpang letak rumah dia je..:)

gedek! said...

tak tau nak komen apa...

kalau cerita susu getah tau kot...?

:)

Related Posts with Thumbnails