Tuesday, August 2, 2011

Ramadhan Ya Ramadhan

Tahun ni Ramadhan lebih bermakna....tahun sudah berdua je dgn yabang...  tahun ni ber3 dgn sufiyyah dan yabang....


Semalam tak puasa....  Tapi tak makan minum pun....segan sangat..  rasa kiri kanan ada mata yang melihat...huhu..

Petang semalam cik telefon..  tanya pasal darah nifas...lepas explain2 cik kata dah boleh dah sembahyang tu,..

Bila boleh sembahyang...boleh la puasa..  Tpi tak dan nak bincang dgn yabang detail2 lagi.

Bile ckp dkt ayah esok nak puasa...  Ayah tak bagi..  yela ..maybe sebab nik dalam pantang lagi...  tapi makanan org dalam pantang buakn sedap pun..  kalau kita berpuasa..  makan nasi dengan ikan goreng pun jadi sedap kan...  nikmat tu utk org berpuasa...  =p

Hurm...  tapi nik ttp nak puasa jugak la..  walaupun tak dapat 30 hari penuh..dapat 29 hari pun jadila..  yela..  tahun ni la nak merasa puasa penuh..  lagipun tak cuba tak tahu...tak larat berbuka la kan..  =p

InsyaAllah..

Tadi walaupun tak berpuasa...sebab tak makan dan minum..  terasa dahaga yang amat..lapar tu takpe lagi..dahaga tu yang tak menahan...

Sufiyyah pulak kerap die menyusu...  Makin kering la..  Terasa kurang produce susu today...

Tapi takpe..orang kata ibu menyusu yang berpuasa bagaikan jihad..heeeeee


Tak tau la orang lain..tapi nik segan..  budak darjah satu pun boleh berpuasa penuh..inikan kita yangbesar ni kan...  bukan takat besar...gemok...  sihat..takde keuzuran...

Tak segan ke tak puasa?..Nik segan sangat..  walapun kadang tu tak boleh puasa sebab cuti bulanan...




  jadi pada semua...  selamat berpuasa ya!





p/s : hari ni hari ulang tahun kelahiran nik yang ke...............(sila isi tempat kosong)....  tapi rasanya takde sambutan apa2 (sbb ni kan schedule entry,mana tahu lagi)....  tapi rasanya memang takde pape...  yabang bukan reti nak romantis2..  merasa celebrate2 birthday ni waktu kapel2 dulu jela..  but seriously...  harap sangat ada something special for this year..  tak perlu yang mahal..tak perlu yang gile grand..cukup sesuatu yang sweet..simple....  kadang tu terasa gak nak dihargai..  =p  (miang gatai padahal..hakhakhak)

9 comments:

cheqna said...

nik
happy birthday yang ke 25 26 dan 27 muahahahaha.....
apepun moga nik sihat2 sokmolah =)

Yan said...

owhh darah dah kering yer...
akak dulu... tunggu 60 hari... sbb darah masih ade.. dot dot dot gitu hehe.. tp pas ngam2 60 hari.. baru puasa.. tu yg dapat 4 hari jek ujung2 pose..

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

selamat berpantang ya..semoga sdri dan baby dikurniakan kesihatan yg baik dr Allah SWT

gedek! said...

OK...

uncle cuba malu bila tak puasa...

Lalalalala...

(happy 'bird' day)

MamaEma said...

Selamat Hari Lahir

ema pun pernah alaminya..pantang bila bulan puasa..terus sebulan tak puasa... memang segan nak makan..kadang2 pergi dapur buat air panas dan tin biskut ke bilik...

mrs.ecam said...

hepi besday nik...present taun ni...bb sufiyyah....tahniah...heeeee....aku klu x pose mkn nyorok2 gak...sbb kt keliling aku sume org laki...aku sowang jek pompuan
huuu

gadisBunga said...

happy birthday nik....awak dah dapat hadiah paling grand ever.

Sufiyyah tuuu... :)

Bitt (double IS) said...

banyak nak wish nihh...

happy birthday, happy bew baby n congratulations...and happy fasting...hehehe

owh sudah buleh puasa rupanya...take care yer

Mimy Hamid said...

seronok nik dan bertriple...selamat berpuasa nik n family

Related Posts with Thumbnails