Friday, October 14, 2011

14 october 2011

Lately.. bukak blog.. takde perasaan..bukan malas...

Tapi lebih kepada..should i blog about it?

hahah...dah semakin mak2..semakin banyak pikir berbanding buat....uugghh..tak sokak,..


10 october lepas...dah 3 tahun saya bersama Mr Dzulikram..  Owwhh.terasa nak kenang balik saat2 tu...
Tapi...nantila (pikir lagi..hahah)...
Bukan anniversary kawen. Ni tarikh kami start serius..  =p
Eh..3 tahun ye...ke empat ye?..lupe dah..  =p


hari ni 14 october.. - Sufiyyah genap 3 bulan..

hari ni dia start mengomel2 waktu menyusu..oo..comel sangat..
Die mula nak menggapai objek2 di depan die.. Teruja dengan warna2 yangterang (ok..ni nakbuat projek menjahit soft toys utk die ni)....
Tapi takut nak main dgn patung RED OCTO dia (tabung Cimb Junior)...
Dah pandai control tak cakar muka..gesek2 je..

Dah pandai tolak2 selimut sampai terbuka pakai kaki je...
Dan pandai ketawa bila di agah..
Nanges kalau terkejut dgn suara kita yang tinggi
Sangat suka suasana lapang dan cerah..Sufiyyah manage utk duduk diam tak nanes walau kene tinggal sorang2.
Bermain dgn tangan dan jari2 nya..
Hisap tangan...

Bangun pagi2 ..bila saya greet die (Assalamualaikum Sufiyyah...morning..selamat pagi sayang)....she will automatically smile...  Sometimes die sambung dgn borak2...ape2 la die bercerita..  Kadang tu sama2 menyanyi dgn ayah die lagu Ya Thoiban la.. Ahmad Ya Habibi la...
Skrg dah pandai lembikkan kaki bile main timang2 dia (timang rendah2..tak lambung pun)...
Sangat gayat kalau angkat die tinggi2..

Buat muka adorable bila hantar saya pergi kerja..



Ok..nak update tu je..takut lupe..

choww..  =p




4 comments:

Mimy Hamid said...

bestnya tgk anak membesar depan mata....byk dah progress nya

Dee said...

nti nik akan rasa cepatnya suffiyah membesar..baguslah ada kenangan2 gini..

gadisBunga said...

update yang boleh buat org senyum adalah update yang bagus.

kite senyum. :)

Bitt (double IS) said...

yup wajib update tu... la ni la baru nak cari balik story nanti..hehehe percaya la...

Related Posts with Thumbnails