Thursday, November 3, 2011

Duit bukanlah segala-galanya.. Tapi segala-galanya perlukan duit..musibah bertimpa2


Rentetan WW #3 semalam...]


Kucing tu jatuh atas kereta..  Tak pasti bunuh diri ke..  Orang campak hidup2 ke..Dah mati orang campak ke...

Yang pasti kucing tu clean..takde la nampak remuk ke..darah menyembur ke..  takde..

Dan lebih pasti..kereta saya yang tak tau pape ni kemek..  Mungkin terpaksa tukar pintu belakang..kalau tak boleh ketuk..  Dah la dua bahagian kene cat..satu bumbung..satu pintu belakang...
dah la sekarang musim hujan....


Semalam..dapat call dari rumah..  Ayah sakit.. ingatkan tak teruk..nasib baik yabang kata balik rumah ayag dulu baru amik sufiyyah..  jadi semalam balik kerja terus snggah rumah ayah,,

Semua tgh tunggu ambulans..  masuk dalam ayah dah mengerang2 sakit..  ayah sakit teruk..
sejam lebih tunggu ambulans..  Ayah terlalu sakit sampai nak usung pun memang kene pakai stretcher.. 
Ambulans takde yang kosong..  terpaksa tunggu ambulans dari HKL utk datang ambil ayah..  bawak ke PPUM...

Sekarang ..waktu entry ni ditulis ayah masih di wad kecemasan.  ward semua penuh..  setiap sejam ayah kene diberi pain killer yang high dose punye.  Sbb sakit yang melampau..  Memang sebak tgk ayah sakit mcm tu semalam..

Yabang semalam naik ambulans..  kereta plak semalam bateri ade tak ada..  macam nak kong sangat dah..  tapi brother in law tetap pakai sbb tu kereta paling senang nak keluarkan dari parking. terus pecut ke PPUM follow ambulans...

Maka kecoh2 semalam..tak sempat nak hantar che cik lebih awal balik ke sepang..
Try jugak..pukul 10 lebih baru naik train..che cik berkeras nak naik train..  tak nak susahkan saya hantar balik sepang malam tu..

Sampai KL sentral, komuter kaunter dah tutup.  Patah balik ke kelana jaya..  Naik teksi..  Pukul 1.30 yabang balik dgn abg syam..  Tukar shift..  bawak dikni straight balik sepang..
Pastu dari sepang terus ke PPUM...tukar dgn abg ayie dan imran...  Tadi pagi kul 7 lebih baru balik..  hisyam stay sana....

tengah hari ni / malam ni tak tau sape plak nak kene gilir jaga..  belum susun jadua lagi..semua masih kepenatan,...

Saya semalam kenangkan sufiyyah malam2 memang memerap dgn saya..dgn semalam hujan..  so saya stay je rumah jaga sufiyyah...

Che cik kene jugak balik sepang malam tadi sbb subuh2 tadi We dah naik flight ke Cambodia.  Menguruskan korban di sana... Adik berdua tu takde sape urus nak ke sekolah.

Tadi pagi Sufiyyah sangat behave..  harap2 die behave sampai petang...


Semua benda di atas..semua nak pakai duit...  Semuanya duit..masuk hospital duit..  Kereta kemek duit...
Duit.duit..duit..

Tapi takde apa yg dpaat menggantikan KESIHATAN, KEBAHAGIAAN, KELUARGA..  walaupun duit berjuta..








7 comments:

SYANI said...

Sabar la ye Nik.. Semoga ayah Nik cepat sembuh..

cheqna said...

dugaan
pepun semoga ayah cepat sembuh =)

~ana~ said...

sabar yea nik. moga ayah nik cepat sembuh..mungkin ada hikmah di sebalik semua nih...

fazemy said...

Pengalaman mengajar kita erti dewasa Nik. Ini smua ujian Allah buat hambaNya. Pandaila manage mana yg penting dulu mana yg tak. Kereta kemek tu usahla betulkan cat lagi. Tak repair pun blh jalan kan. Bateri kereta tu tukar dulu kang kong tgh jalan nak dah kena 300 dicharge tow-track. Smoga Ayah Nik cepat sembuh. Jgn pikir sgt psl hal duit..insyaAllah rezeki ada kat mana2. Kdg rezeki dtg xpa kita jangka. yang penting jgn mengeluh...dan bersyukurla slalu sekurg2nya kita masih punya keluarga unt sama2 susah sama2 senang.

ibu muslim said...

salam, tuhan menduga hambaNya yg mampu menghadapi dugaanNya... insyaalah

gedek! said...

harap ayah kamu stabil...

cikbedahlaser said...

sokong ckp kak emy.. insyaallah ade duit tu dtg nti... memula tu mmg mcm kelam kabut la.. tp insyaallah ade...



teringt kejadian sbln lepas.. sarip call aku cakap sesuatu jdd kat abah die... tanpa mengetahui masa tu yg abh die dh tak de...

semoga ayah korang sembuh seperti sedia kala...

Related Posts with Thumbnails