Thursday, April 30, 2009

Accident....

Dua hari lepas, adik aku accident dekat Gua Musang. Motorsikal dia masuk longkang masa mengelakkan lori.. Tak tahulah, itu apa yang die cerita..dan lori tu blah jer tak tolong pun. Mujurlah diorang(dia dgn kwn dia) tak cedera teruk, tapi luka lah jugak...dan dada die masih senak sebab terhentak dekat lantai longkang tu. Tuhan tu maha Kaya, kebetulan ada kereta berhenti untuk buang air, die mintak tolong kereta tu hantar ke kedai makan. Lapar sangat la kot..lepas tu hantar motor gi bengkel. Lepas tu amik train, balik sepang. Buat aku risau jer.

Lepas tu semalam masa nak keluar gi makan, dekat simpang rumah tu, aku nampak lagi accident motor..dzul suruh jalan terus, aku paksa dzul gi tolong budak tu. India, kecik lagi..tulah, ko kecik2 dah bawak motor, lesen takde, helmet tak pakai. Ini pun kes langgar lari. Dia nak masuk simpang, ade satu Myvi langgar die dari belakang. Motor tu jatuh, jatuh plak kat satu kereta Kenari Hitam. yang drive tu perempuan.
Myvi tu terus cabut, yang Kenari tu berhenti. terkial2 dia angkat budak tu..masa die tgh angkat tu la aku tiba di tempat kejadian. Dzul kalihkan motor budak tu sebab dah terentang tengah jalan.

Budak tu nampak shock..yelah, witness ckp budak tu terpelanting tinggi, terhentak kat jalan. Then aku offer hantar gi klinik, dzul plak cuit2...tak kasik la tu...Pastu tanya die duk mana, bapak mana?... die kata bapak da takde..alamak..lagi la aku kesian...

Pastu die kata duk Jalan Cempaka(jalan yang dzul duduk la)...dzul terus sergah

"u anak siapa?sape nama bapak u?"

hehehehe..jiran die rupenye...pastu dzul offer nak col abang die(since bapak die dah takde), tapi budak tu takmo....tengah kecoh2 tu, diorangnie gabra gaknya...kereta peronda polis kat kedai bawah simpang tu jer...diorang boleh lagi naik motor tiga orang. Bile kita sound die, die boleh kata..

"dekat saja kak....mahu panggil abang saja"

dalam hati aku tak serik lagi budak nie..memang padan la ko accident..kot ye pun ape naik bertiga...dgn helmet tak pakai..
Pastu budak yang kecik yang jatuh terlentang tu mintak air...kesian aku tgk die...tulah,..ikut lagi abg2 ko naik motor ke hulu-kehilir..nilah padahnya..
Lari jap gi &-Eleven beli air mineral..balik2 situ dah takde dah budak tu. Rupa2nya, just after aku gi beli air, budak tu dah blah dgn abg2 die..hurm...

Dalam kereta dzul cerita lah, masa die tunggu aku bersiap, budak2 tu rupanya dah bawak macam hantu, padanlah semua tak tolong ape pun...die buat willy la...wikang la...ram(betul ke eja nie?) kuat2....pastu bawak laju2...dari tadi rupenye org kg dah marah...

erm...tulah die...cukup 40 org doa die jatuh la tu..betul2 ko jatuh...dan aku tetap rasa Myvi tu bersalah sebab tak berhenti. Tak patutla...walaupun bukan salah die 100%..berhentila..tgk mcm kereta Kenari tu, berhenti..walaupun bukan salah die...
and walaupun kereta die remuk teruk, tapi die terus blah...buat report kemudian la...yelah, nak heret budak tu ke balai pun tak guna..cerita jadi panjang....



Hari nie pagi2 dah tengok kereta xcident...tak terul...masuk longkang...hahahahaha...depan petak parking tu ade longkang. Longkang dalam gak la...900mm dalam..
Nie mesti salah tekan atau pun salah budget....hurm...nasib baik aku tak kene...



(Gambar di atas adalah hiasan semata2)

1 comment:

suezensuzanna said...

owh..huhuh...tkt org skang nih..sume bwk laju..nk kuar simpang pun tkt

Related Posts with Thumbnails