Tuesday, April 28, 2009

Hidup Ini Aman dan Bahagia

Sejak Dzul "dipulaukan" oleh rakan2 dia, saya rasa hidup kami kembali aman damai. Banyak urusan yang dapat kami selesaikan. Pernah satu malam aku bertanya pada dzul..
"tak kesah ke dgn apa yang berlaku"
Dia kata semuanya lebih baik sejak apa yang berlaku. Kami lebih bahagia. Lebih punya masa bersama. Ya, aku pun setuju. Kami lebih bahagia. Lebih kuat. Benar kata ibu ku...
"Kawan hanya akan merosakkan"
Aku lebih selesa kekal sebagai kenalan. Kawan2 ku terpilih...tak ramai.. Tapi aku ramai kenalan. Dan aku selesa begini. Dan aku tahu mereka semua tetap support aku walaupun sekadar kenalan.
Alhamdulillah..syukur ke hadrat Ilahi kerana dikurniakan aku ketabahan dan kekuatan jiwa menghadapi "manusia yang bertopengkan syaitan".

Walaupun aku sudah pun menjauhkan diri, dzul sudah dipulau, "manusia bertopeng ini" masih rajin melawat blog aku ini. Mungkin dia rasakan dia perlu menghapuskan aku sepenuhnya. Atau mungkin mentalnya terganggu. Atau mungkin yang paling tepat hatinya sudah busuk. Memenuhkan jiwanya dengan kebencian. MasyaAllah, kebencian itulah racun dalam diri. Alhamdulillah, Allah masih sayangkan aku. Kebencian itu diluputkan tatkala aku bangkit dari tidur. Walaubagaimanapun, terima kasih aku ucapkan. Kerana sudi menjenguk blog yang hina ini. Yang busuk, yang kau anggap berlagak alim. Terima kasih sekali lagi.

Tapi pelik juga, kalau tak suka kenapa nak singgah lagi. Takut aku mengata kau? Tidaklah. Aku tak simpan pun hasad dengki. Aku pun tak pasti kenapa pembetulan yang pernah aku buat robek kembali. Mungkin syaitan itu belum berhenti bekerja... Lalu memenuhkan halwa telinga mu dengan hasutan2 dari neraka... Aku kasihan melihatmu...pasti hatimu sentiasa gundah. Kerana berprasangka. Sudahlah... pergi lah jauh2.... tak payahla tengok blog ni lagi..empunya blog ni hidup dgn aman bahagia. Ko datang jer terus porak peranda...pergi jauh2 ye...jgn buat tak paham bahasa...pergi sekolah k!

2 comments:

pencinta_wanita said...

aman seaman-amannya.. hidup rase bebas dan duit pn x mbazir. pasni main snuker ngn u bleh?

Queen said...

hahahaha....boleh..hari2 i praktis kat umah tau....pakai batang mop..hahahahaha...ape lagi..battle la...

Related Posts with Thumbnails