Friday, September 9, 2011

Persiapan yg kelam kabut

Waahh...esok dah majlisnya...

Dan saya rasa macam2 lagi yang tak sempat dibuat..

Biasela...pung pang pung pang..Plan A dah jadi Plan Z....  kira habis dah tu..  dah takde next plan dah..  kiranya apa pun berlaku..redah jela..

Yela..haritu konon nak buat sekali dengan open house..  nak buat satu majlis je..  senang..  tapi nampak gayanya ada orang tak nak mengalah...  Nak buat majlis asing2..  jadi dah ada 2 majlis berasingan...

Asalnya nak buat siang..  i love daylight....  Dah kene pindah buat malam pulak....

Sekarang ni saya dah ON mode REDHO....apa pun berlaku..redha kan jela....

Ingat nak buat Candy buffet..dah tak jadi juga...  yela..majlis malam.....waktu jadi pendek..  Pulak tu menumpang rumah mentua nak buat majlis..  jdi kenela ikut timing die tutup pintu....huhuhu...  Lagipun dah nampak gaya2 idea tu direject....  Nak buat bellon helium as deco pun kene reject...  huhuhuhuhu...nanes2....

Nasib baik yang pelamin si kecik tu di approve...tu pun hampir2 kene reject...  

Dah la pelamin recycle2 apa ada dalam stor pelamin tu kan..hahaha..save budgeettt.....
Mula2 tak setuju..  nasib baik yabang pandai berdiplomasi..  Die kata "Ala...bukannya nak kene keluar duit pun..pakai je mana ada"...  Tapi memang pakai mana ada pun....  Nama nak buat grand2 sangat idok le teman...  membazir kan amalan syaitoonn,...hahaha..

Bunga telur pakai je yg masa kahwin dulu..  takde beli tambah pun...  
Yela..buat apa nak membazir..bunga telur banyak duk terperuk dalam stor...sebelum jadi sarang lipas..baik la saya manfaat kan...

Paper bag pun yabang jumpe banyak lagi elok tersimpan..beli masa kahwin haritu.....so dah tak payah beli..

Seb baik saya memang ada tempah apam polka dot..konon masa tempah tu nak buat candy buffet la..  sekali tak jadik kan...  so apam tu akan di pack buat jadi gift utk org marhaban....selebihnya letak atas hidangan.....  saya buat cream caramel dan juga jelly blueberry sebagai pencuci mulut...Kiranya ada jugak la desert table..  cuma tak meriah la berdeko2 bagai macam candy buffet kan...  

cuma nk cari kuih pedas satu...owh ya..khemah pun tangkap muat je....yela..  lagi few days nak majlis baru mem besar bukak mullut kata nak khemah...  huhu..  jadi apa yg ada ..scallop pun one layer je..  boleh la..  asal ado....  

Smeua ni pengajaran utk saya..next baby dah tau la ape yg nak dibuat..berapa ramai nak jemput..  apa yang perlu dan apa yng tidak...





Jadi pada yg datang majlis saya nanti....  saya takde nak bagi gift2 ape tau...makan je semua yang ada terhidang dimajlis tu nanti...  Memang saya order dan buat utk org datang makan,..  makan jangan segan2 tau....  =)

Tapi yang tak boleh blah nya...  thank you tag buat sampai beratus..mcm la banyak gift yang nak dibuat..sebenarnya seronok main print2 dan gunting2..rasa mcm zaman sekolah dulu..  =p

ok...nak pi tambah bunga dekat buaian sufiyyah..malam ni dah nak balik rumah nenek die..  huuhuhuhu..dislike...

3 comments:

NM02 said...

gambar?

~ana~ said...

nik..sabo..sabo..biasa la tu...kena la dgr cakap diaorg kang nnti kalau melawan, mcm2 plak cite x sedap nak kena dgr...

gedek! said...

ada pulak pelamin recycle?

Pengantin recycle ada..?

Related Posts with Thumbnails