Thursday, December 22, 2011

Project 2 : #Baju budak2 skearang..kalau tak 2 kali ganda baju org besar tak sah

Sufiyyah makin besar..nengokkan harga baju2 dia..baik online baik yangdepan mata
Boleh juling berpusing2 biji mata 24 kali..
Mahalnya ya rabbi..

padahal budak kan..pakai sekejap je..

Ngadu2la kat Tok We Sufiyyah (cik la)..  kot2 la die nak present baju sufiyyah..(hohohoho..dasar tak guna  punye ummi..baju anak pun mintak mak pak presentkan).. Sekali tok we kasik pedas punye bidas.  JAHITLA...

Cik dulu masamah kecik2 baju2 mah semua cik jahit sendiri..esok nak gikenduri takde baju nak pakai..malam ni cik jahit..esok dah boleh pakai....



adoyaiii puunn..  Saya?  Jahit?

Butang baju yabangtu.2 tahun kahwin..kat situlah tak berjahit..hahahhaa...

Tapi entah datang hantu mana entah.  Tetiba rasa ..erm..best jugak jahit,,.  Lagipun tgk dress budak2 semua comel2 je..geram tengok tau..kalau tengok..xdelah susahmana nakjahit..

Kebetulan dekat rumah ada mesin jahit cik..kiotrang tolong hantar gi repair..jadi dah dapat balik..lenjan la dulu..

Jahit baju Sufiyyah...inilah Project saya yang ke dua..Alahmdulillah..Malam tadi dah complete..

Mula2 ingat nak buat yang simple je ala2 pillow case punye baju..

Tapi tok we die suruh buat yang comey sikit..perturun ilmu sikit2... Tengok website sikit2..
Refer kedai2 online sikit2..  Ukur2 baju sedia ada sikit2..

Jadilah macam kat bawah ni....TADAAAAAAAA



Rasa seronok pulak..macam jahit baju anak patung kan..  =p

Tengok jauh2 mmg la nampakok...Tapi kalau tengok dekat2..  MasyaAllah..  dengan jahitan senget benget...benang atas dgnbenangbawah tak sama okeh..hahaha..

Benang pun saya pakaiyang dalam sewing kit yang harga RM5 tu..haha..elok satu baju habis satu roll benang..  =p


Macam ni bolehla kecek yabang belikansaya mesin jahit..dengan benang dll..yabang punsuka tengok..die siap suruh saya buat lagi biar banyak2..  =)


4 comments:

rATu kEBaYA said...

cantik dah baju ni.. benang yang lain2 tu tutup mata je.. kalau tak citer orang tak taukan.. hehehe

MamaEma said...

pandai jahit baju okeylah..memang pun baju budak paling mahal..

Mimy Hamid said...

bestnya dah belajaar jahit...untung suffiyah..baju skrang mahal tauu

cikbedahlaser said...

aku dulu reject menjahit.. so tak macho ok... hilang keganasan dan kejantanan... tp sejak sedar balik aku ni pompuan.. (eh apakah ayat itu?).. aku rasa berbaloi sbnr nye pandai menjahit ni.. terus rasa nak tibai mesin jahit wan aku... belajar menjahit... btol kata mak ko tu...

nasib ko mmg leh menjahit.. dpt kat aku... hahahahahahaharam

Related Posts with Thumbnails