Monday, December 5, 2011

Orang ada..dia pun sibuk nak jugak..Tak padan dengan KECIK!

Ni tak lain tak bukan...kerja ayah die la ni...

start dari kenduri dekat rumah kawan...  Sufiyyah sekarangkan suka benar masukkan benda dalam mulut..segala benda..semuanya dalam mulut...  Kadang tu benda yg nak disumbat masukmulut tak sampai ke mulut lagi..lidah dia keluar dulu...habis segala benda dijilat2nya...hadoii...

Last week ayah dia ajar...  Yela..  Sufiyyah duk tengok ayah minum air sirap..panas2 lagi kan..sedap je kan..Die pun menjerit2 nak....  Ayah dia sua lah...Bukan main suka dijilat2nya gelas tu...Tapi saya memang tak bagi la air sirap tu..  Sufiyyah baru 4m++...  mana boleh minum sirap...  Even tho jilat2 gelas tu pun tak berkenan..Tapi bapaknya kata

"Biarkaaaann...."




Jadi dah dapat sekali...  mestilah nak dua kali...dia dah rasa air sejuk2...sedaaaappp...

Tadi ayah mintakla segelas air sejuk..  Masa saya nak hulur dekat ayah dia, dia pun sibuk gewang tangan mintak gelas tu....eh..budak bertuah ni kan....hahha

Dah tu kitorang buat donno je..  Pastu die tengok saya plak minum dari mug..lagila merempan2 dia..  Menjerit2 siap lonjak2 bontot tanda protes...

Pastu ayah dia saje la suakan gelas kat dia...tu dia...habis die jilat2 gelas tu..siap tonggengkan gelas tu..  saya dah terjerit..  walaupun air masak..belum boleh lagi ..Sufiyyah kan baru 4m++...

Sekali TIIIINGGG...idea..saya suruh ayah dia letak susu Sufiyyah yang sejuk2 dari peti ais...  Letak dalam gelas kecik...

Letak la dalam 1oz gitu..  Die nampak je gelas tu...  waaa..bukan main melonjak2 nak gelas...  Tak sabar2.. masa kiotrang get ready camera ..die punye menjerit2..nak kan gelas tu..


ha...untu seterusnya saksikanlah video kat bawah ni..  Agak chaos sikit..Sufiyyah dah protes habis sebab kitorang lambat bagi gelas tu + dia nak pegang sendiri all alone..  Tangan saya tu memang kawal je supaya tak tumpah.Siap tarik2 sikit..takut terhantuk je ke muka.....  Tu yang die marah..

Lepas tu ayah dia take over..  tu pun geliat2 nak pegang sendiri...  Korang tengok jela video bawah ni




Kalau selalu tu susu sejuk jangan harap die nak minum..  Minum susu pakai syringe pun die luah2 keluar..
Sekali nak minum dalam gelas daaaa..  Hadoi..anak..macam2..  tak padan dengan kecik..

Padahal dulu cup feeding tak mau..  Ni mengado plak nak bercup2...

Orang minum dalam gelas..dia pun merempan2 nak minum gelas jugak...

Disebabkan kecomotan dia sejak akhir2 ini...Ayah dan Ummi sepakat nak pangil Sufiyyah

MOMOT!


Dah tak payah pannggil DOMOK COMEL...panggil MOMOT je...  comot sangat..huhu...  =p


Pssstt..kalau tengok video tak tau cerita..nampak mcm kene dera je si Sufiyyah tu..padahal tak..  die merempan2 nak minum dari gelas...  Lepas dah merempan2.  Terus kasik susu...terus tido...

7 comments:

cheqna said...

hahahahaha
sabo jela ngan dak tecik ni

gadisBunga said...

baru 4 bulan dah nak pegang gelas! kelesss suffiyah!!

Bitt (double IS) said...

hehehehe cool...

nik kasi jek dia main gelas plastik..kasi dia test2 tak bubuh air...beli cawan ikea yg color2 tu mesti dia suka main...pastu esok lusa mesti dia bubuh air liur dalam gelas tu...akekekekee

oya zihanee said...

+ nik, malam tadi akak mimpi MOMOT.. teringin nak pegang peluk cium dier.. comel sangat... hehehehe......

make a wish cepat2 lepas bangun tido..

mrs.ecam said...

ank aku dh stahun ni br pndai minum dr gelas...ihihihihihi..tp bdk mmg le...skali die dh rs air sjuk...bile die nmpk kt pgang gelas n amik air dr peti es mmg manggelupur la die nk minum gak...uhuuhhuhhu

gedek! said...

idea TIIIINGGG tu ada keluar mentol, tak...?

video tu... haha!

Mimy Hamid said...

suffiyah tak leh minum lagi syg...kemain mcam org tua lak..kelakar

Related Posts with Thumbnails