Saturday, March 22, 2014

MONOPOD

Sekarang saya tengok monopod ni jaditrend dah..
Semua bermonopod..

Sebab mmg good gadget.  Membantu sangat2 la..  during travel especially.. tak payah susah2 mintak orang ambikkan gambar..



Tapi..saya tak la terkejut sangat dgn monopod ni.
Sbb kalau mcm yabang.. dia ada tripod..  dan monopod.  Dah lama dah la monopod ni bagi pengguna DSLR.

Cuma tak la se 'convenient' mcm monopod yang tgh trend ni.. ringan..  sesuai utk phone camera..  atau maybe compact camera...

Satunya sebab lebih bulky. besar..
Sesuai lah dengan benda yang nak ditampungnya yang sampai berkilo tu..  belum lagi masuk battery extension, lens dan bermacam aksesori.

Kalau pakai monopod tu hold dslr untukl ber'selfie'..  mmg boleh patah bahu saya rasa...   hahaha ..  not sure la model lain.  tapi for d90 tu..  boleh tahan la berat.

Jadi mmg the best is tripod.  Buat masa ni last travel dengan tripod gabak tu adalah just before sufiyyah lahir..  ke Kuching.

Lepas tu..  sekian...  kamera sahaja sudah cukup berat nak bawa..
Nak bersilat dengan anak2 lagi..
Tu yang less picture..


Jadi lepas ni nak pertimbangkan la beli monopod.  or any 'stick' yang boleh hold my Compact camera....


any suggestion?



5 comments:

Emy Omar said...

Sana sini org memperkatakan tentang monopod skrg ni.Tapi kita belum pun memilikinya huhuhu nanti nak cari juga la satu ni

Emy Omar said...
This comment has been removed by the author.
Dee said...

k dee beli monopod sbb k dee takde tripod..hihihi..

suezen said...

bli je monopod tu...sonang pki ho camera:P

Mimy Hamid said...

i jual monopod heheh baru je supplier call..i suka selfie hehe so i nak monopod...RM50 postage

Related Posts with Thumbnails