Friday, June 13, 2014

Kenduri

Last sunday punya kenduri
Ada 3.  tapi ambil gambar dua je
yang ketiga anak pun dah cranky.


Dulu rasa tak sempat je nak attend sampai 2 3 wedding
Rasa tak percaya berjaya attend 3 wedding
alhamdulillah. jarak pun dekat2


First.. ke kenduri kawan sekolah yabang yang lama


Ni style orang Bouyan, indonesia.  siap ada marhaban dan qasidah ke ape nama ntah.  sufiyyah eksaited


Buat pun dikawasan rumah FIL.  jadi tak boleh tak pegi.
Cuaca adalah panas.
Sekejap je sufiyyah pakai tudung
dah bukak balik



Ni second wedding, di SKDU Hall..
Ni excustomer
masa dia tunang saya buat pelamin dan hantarannya
Masa kahwinnya dia ambil dengan orang lain
Dengar ceritanya wedding planner lari
Die pun cakap menyesal tak ambil dengan saya
Tapi saya kata..  dah rezeki dia macam tu

Orang tu quote mmg murah la..  15k include all
saya mmg akui saya punya mahal.
tapi yelah.. saya tak nak la suggest pakej, tapi ada vendors yang lari
saya jugak yang nak menjawab.
Jadi biarlah mahal.  nak ambik.  tak nak tak paksa..
saya paham

kesian dia..
harap jangan lah ada vendor yang lari2 macam gini ya
kesian customer
die bayar tau
kalau ras atak boleh provide permintaan cutomer withing price range tu
cakap je tak boleh
jangan aniaya orang



saya ingat lagi kata2 Prof Muhaya
Biar hak kita pada orang, jangan hak orang pada kita

Tak patut sangat


Ok..  settle yang ni
kami ke Taman Kosas Ampang
Kenduri sepupu yabang kahwin kan anak dia

Yabang cucu pun ada dia ni
orang dulu2 kan kawin muda
FIL plak anak bongsu
Memang merasa la ada cucu..haha


Tapi yang ni takde gambar
sebab berkejar nak solat lagi
dan anak2 pun dah cranky nak tidur.
Penat dan panas

Kami singgah di masjid taman kosas tu utk solat zohor dan asar serta mandikan budak2

Tapi anak sedara yabang tu kawen cantik bajunya
biru turqoise mcm masa kami kawin duulu songket tabur
hampir sama
cuma pengantin perempuannya pakai cucuk sanggul
saya tak dapek la kan
mmg cantik
suka sangat tengok  =P



Sekian entry kawen mawen



2 comments:

Allene said...

keciannya wedding planner lari. sedih je...

suezen said...

hurm....mahal xper babe...kalau berbaloi...:)...

Related Posts with Thumbnails