Monday, June 16, 2014

Menurun ke anok

Orang tua2 pesan

masa preggy kena sentiasa beringat
takut menurun ke anak...


Masa Pregnant kan sufiyyah yang menurun ke anok :-

1) jadi pembersih, sampaikan pergi kuching sanggup berangkut one set of cadar, selimut dan sarung bantal sume

2) Mengamuk - one time tu je saya mengamuk betul2.  tapi perangai masa mengamuk tu mmg sebijik menurun kat sufiyyah (ok.  feel so sorry bout that..huhu)

3) teliti - saya jadi teliti dan nak semua benda dalam keadaan kemas..lendik..

4) kalau saya tak suka satu orang tu, saya mmg takkan berpura2 suka..  mmg terus akan reject

5) tak reti duk diam. - saya masa tu mmg tak duduk diam.  kalau penat ke apa pun saya paksa diri sbb mmg masa tu pikir saya tak nak anak saya nanti PEMALAS.  jadi mmg paksa rajinkan diri.  takde nak duduk bersenang lenang mcm certain perempuan preggy sampaikan kasut pun suami sarungkan.

6) panas - dulu siap tendang2 selimut and marah2 kalau org selimutkan.  sebijik menurun..hahaha..  padahal dulu yabang risau kite ni cramp kaki kan.... tapi bile dah bukak..  ok..boleh tido balik




Masa Pregnant kan umar yang menurun ke anok :-

1) penggeli - adik beradik dengan pembersih.  tapi penggeli ni lagi horror.. siap boleh nangis..  hhahaha

2) mengamuk nak tidur - sbb ada je benda nak buat.. asal penat je saya mengamuk. yabang dah tau sangat.  tapi penat.  tapi nak buat jugak kerja..  sbb sangkut paut dgn point seterusnya

3) tak reti duduk diam - haha..  saya memang takut dapat anak PEMALAS..  tapi dah cuba reduce sikit.  biar yabang buat sendiri.. masak sendiri.. saya cuba gakla duduk rileks2 je.. sbb mcm fobia sikit dgn sufiyyah yang kecik2 tak dok diam.... tapi tak la rileks mana sbb kena layan sufiyyah yang melasak.. hasilnya umar lagi lasak dari kakak nye..ohh..what to do..

4) sejuk - masa preggy kan umar saya selalu sejuk.  berebut selimut dgn yabang..  masa umar lahir.. sampai la lening 9 bulan..  nak bagi die tidur lena.. bedung dgn kain batik xpun selubungkan..  hohoho..

5) penghiba - sbb saya banyak makan hati waktu mengandungkan umar..  asyik menangis hiba.. umar kalau nangis.. mmg kesian betul nampaknya.. hiba betul.. (saya takkan maafkan all those moment yang dijahanamkan tu..)


sebab umar baru 9 bulan...  xnampak sangat lagi apa yang sama nya.. soon ada lagi saya tulis disini,,
buat kenangan..


Dedicated to my lovely kids..
ummi sayang kamu..  muaahhhssss



Ustaz umar mukhtar..  insyaAllah

cepatlahhhh boleh beli wrap.. nak tandem nursing.. tandem carry..  hohoho

Doktor Pakar Sakit Puan Sufiyyah Humairah or a succesfull businesswoman..  insyaAllah





6 comments:

suezen said...

doktor pakar skt puan...wah....:P

Allene said...

tendem nursing... hebat mu nik.. kagum...

eynda said...

Setuju dgn bab menurun kat anak hehe..

Miss Sasu said...

kagumm.. )

salam kenal,
miss sasu

uncle gedek said...

Penghiba? Ratu air mata la ni?

hehe

Bitt (double IS) said...

kakak dia pon dah besar...dah dua dah anak nik....sekejap je kan :)

Related Posts with Thumbnails