Thursday, July 14, 2011

Doa


memula rasa nak share cerita dan xp today..

tapi tiba2 tak jadi sebab ada orang dah spoilkan mood...

yela some time bagi kita benda tu sangat2 excited..

Tapi kalau baru nak mula cerita je dah ada orang yang kata..

"ala...itu biasa je"

okeh..terus rasa..

"errm..tak payah la cite..biasa2 je..kang kita je excited lebih..org lain buat tak heran pun..kang buat org menyampah je..yela..mcm aku sorang je pregnant...."


Ok..habis story di atas..

Makanya di sini nik buat entry ni..nak memohon maaf kepada semua rakan blogger...  kalau ada yang membaca entry ini..minta sampai2kan pada yang lain..  Nik mohon maaf kalau ada kata2 nik yang mengguris hati..  Kalau ada penulisan nik yang membuatkan kalian rasa berkecil hati...  Kalau ada perlakuan nik yang buat kalian rasa annoying...  Nik mohon ampun dan maaf...

Doakan nik selamat bersalin...  dipermudahkan perjalanan...  Selamat ibu dan anak... Doakan juga nik tak lama menanggung sakit nak bersalin..moga semuanya cepat dan pantas....

InsyaAllah..kalau umur panjang...kita berjumpa lagi di next entry...

Kalau ada nik berhutang apa2, dari segi duit ke..servis ke..mohon emailkan ke .... (nikhakimah@yahoo.com)


Doakan semuanya selamat




P/S : nik due semalam..13 July..  tapi sekarang belum lagi bersalin... =)  sekarang masih lagi cuba amalkan bacaan ayat kursi dan doa nabi yunus...  =)

update : (nak jugak update supaya nanti tak lupa saat2 ni)  actually nik dah turun darah pukul 5.30 am pagi tadi (14 july)...dan mula mengalami contraction yang tetap sekitar jam 8 pagi tadi...  cuma mula2 mild je.. kebetulan ada checkup dgn doktor...jadi terus buat CTG...confirm ada contraction yang tetap setiap 5 minit...masih lagi boleh gelak2..sebab rasa macam sakit nak period je.....bila masuk jumpe doktor..  doktor check bukaan sekitar 1cm++ je...  then doktor stretch out bukaan (seluk dan stretch...  senak + sakit contraction) dengan harapan dapat membantu bukaan (sebab dahturun darah + dah ada contraction)

ni dah jam 2.53 pm..  contraction jadi sangat kuat...especially bahagian pinggang dan kat rahim bawah......tetap setiap 3 minit sekali nik akan alami....

sakit....  sangat....  terasa pinggang tu memang ras asangat2 sakit....  lebih sakit dari masa peyed biasa tu....

contraction regular...jangka masa die pun regular...sekarang every minute akan datang sekali.....  yang mild..yang kuat akan dtg setiap 5 minit (kalau tak salah)....



sekarang tgh tunggu yabang siapkan kerja dia....  after that baru balik..  ingat kalau sempat nak rendam la bunga (ape nama ntah)...lepas tu nakrehat kat rumah je...sian org opis ni..terganggu plak kan...

selawat, istighfar, ayat kursi..doa nabi yunus...  masih meniti di bibir setiap masa..cuma kalau time contraction tu sampai..  nik tak tau la betul ke tak bacaan nik tu..terabur dah rasanya...sambil mulut ketap2 tahan sakit...

doa kan nik selamat semuanya...  selagi nik boleh online..nik akan update dari semasa ke semasa..insyaAllah...

Apa2 pun nik  dah pesan kat yabang suruh update status kat FB.....

Sungguh nik minta maaf pada semua kalau nik ada buat salah.....buat silap..doakan nik....

Sekarang kalau ada rasa sakit sangat...cepat2 bayangkan anak....terubat sikit..dan cuba let go je sakit tu tanpa tahan2...




9 comments:

gadisBunga said...

semoga selamat semuanya nik. kite doakan dari jauh je ni. :)

SYANI said...

Semoga selamat & dipermudahkan segalanya. Take care Nik!

cikbedahlaser said...

heheeh mcm tau je.. xpe.. aku pon rasa xcted utk ko..
even terkedu jap lps terbaca 'itu'.. well for me.. aku pon akan rasa cam ko..
ape2 pon doakan yg terbaik utk ko nik.. insyaallah.. bb kuar la jap lg tu

Just Call Me Bitt said...

Allah menentukan segalanya...semoga dipermudahkan semuanya...tarik naffas panjang dan rilex...bila kita risau baby lagi risau...bila kita asik suh dia keluar dia lagi suspend nak keluar...so nik...tarik nafas dalam bacalah ayat2 penenang jiwa...lepas tu cuba tenangkan pikiran dengan dengar lagu yg slow atau bacaan ayat al-quran yg lembut...point dia otak kena rilex...tak boleh pikirkan apa2 selain focus kepada baby dlm perut...jgn di tanya jgn disoal...just take a deep breath and relax

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Semoga selamat semuanya.
InsyaAllah Nik boleh.

;o)

fiezah91 said...

semoga semalam semuanya. InsyaAllah. :)

~mrs azmi~ said...

moga nik n baby selamat. moga dipermudahkan semuanya ^_^

gedek! said...

Semoga semua berjalan lancar, uncle doakan...

cheqna said...

nik..
cheqna doakan moga semuanya selamat ok..=)

Related Posts with Thumbnails