Tuesday, July 19, 2011

Selamat datang Sufiyyah Humairah

Selamat datang Sufiyyah Humairah...Selamat datang ke dunia...

semoga menjadi anak yang solehah...anak yang bijak..yang sopan santun..yang baik budi pekerti..yang cergas dan cerdas...  Yang menjadi kebanggaan semua..  =)


Ummi dan Ayah menyayangi mu lebih dari segalanya....



Alhamdulillah...  Nik dah selamat bersalin normal...  di PPUM jam 10.24pm Hari Khamis, 14 July 2011

Baby girl seberat 2.9 kg diberi nama Sufiyyah Humairah yang bermaksud
Ahli Sufi yang putih Kemerah-merahan....



Terima kasih atas titipan doa kalian...


Nanti nik upload gambar bb..dan juga pengalaman nik bersalin....  insyaAllah....


Susu juga keluar banyak dan memancut2..cuma nik masih perlukan bimbingan semua ibu2 yang menyusukan bb secara esklusif....cara2 susukan bb dgn betul..nik tak pastilah kenapa..rasanya dah ikut dah semua teori yang nik baca....  tapi still sakit..  so sekarang nak tak nak bb sufiyyah terpaksa minum guna botol..nik pam dan beri melalui botol..  dah 2 hari..  baru pagi tadi nik dapat susukan dia..kurang sikit sakit sebab nipple dah elok sikit....
Nasib baik susu banyak...  =)
Jadi bb tak lapar..cuma sedih tiap kali bagi die tru botol..  sebab tak sama anak menyusu direct dgn bagi melalui botol..walaupun kandungannya adalah susu ibu..  Takpela..harap2 sufiyyah tak reject terus nipple ummi dah le...  =)




23 comments:

cheqna said...

tahniah nik..
tumpang gembira untuk nik dan suami =)

mama tisya said...

tahniah nik & slamat berpantang

kalo sakit time BF tu cuba cr krim utk nipple..kt farmasi ada jual...sapu kt keliling nipple tu lps tu insya allah ok...kena BF direct jugak takut nanti bengkak susu....

~ana~ said...

tahniah nik...

nipple nik crack erk...try sapu air susu kat nipple tu..x pun beli je cream utk nipple crack tu..brand medela pun ok gak.

~mrs azmi~ said...

tahniah nik and husband,

noga terus membesar dengan sihat ya Sufiyyah Humairah ^_^

gadisBunga said...

alhamdulillah...nik dah selamat bersalin.... :D

tak sabar nak tgk gambo baby.

Mimy Hamid said...

Alhamdulillah..tahniah nik dan yabang...selamat bergelar ummi dan ayah...bermula la kehidupan baru ummi ayah yer...happy for u nik...happy sggt...to baby suffiyah..welcome a world...take care

atty's said...

tahniah nik..takecare dan selamat berpantang ye

miSz tUna said...

Tahniah :) semoga umi dan baby sihat selalu...

mrs.ecam said...

as-salam
tahniah nik...akhirnyer....hee slmt berpantang....jgn skip ok..hikss

Pinky Angel said...

congrats Nik.. happy for u! :)

SYANI said...

Tahniah Nik.. Sedap nama anak.
Pantang elok2 ye.. boleh cepat slim.

Softtouch [Hanim] said...

tahniah nik....

mmg mcm tu nik..nipple kita sakit..cube cr krim kat farmasi utk nipple tp make sure krim tu yg kalu kita sapu, bb still boleh minum direct tau...

pastu setiap kali kita lepas susu bb lap ngan kain basah kwsn nipple tu..spy krg sikit sakit kat nipple tu...

Yan said...

tahniah & selamat menempuh tempoh berpantang..
err sape jaga nik ke blk kg?

Ati Masrif said...

tahniah nik!

dapat gegirl ni bagus...
dia akan jadi kak yg penyayang
pada adik2nya nanti ...insyaAllah :)

rATu kEBaYA said...

Tahniah nick.. cantik nama baby.. h

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Alhamdulillah.

Tahniah Nik. Selamat Menjalani kehidupan sebagai Ibu.

Along Ayu said...

Salam nik..tahniah tuk nik & dzul..

akak dulu pun sakit sbb bb sgt kuat menyusu, pastu minta adik akak belikan puting plastik tuk lapik kat nipple...dia lembut dan mcm silikon..bila dah sembuh luka baru bg balik secara natural..ade jual tu ckp je kat tmpt brg bby tu yg wife lika kat nipple so ade x puting pelesu tu..

gedek! said...

Hadiah Allah dari syurga!

suezen said...

congrats nik!....terus kan penyusuan smpi 2 thn ye

Bitt (double IS) said...

nik, awal2 memang sakit rasa macam tekan break kereta jek bila dia menyusu...tapi lama2 akan ok...walaupon kita dah masukkan nipple sepenuh dlm mulut dia..tetap sakit masa awal2 nih memang begitu...tu la dugaannya nik samaada kita bersabar ke tak untuk teruskan...

tahan sikit kalau sampai berdarah baru hentikan seketika...guna botol ;)

A D I A said...

congrats nik :) bersalin kat ppum ye, ada jumpa doc silay tak? dia gynae akak dulu walaupun tak bersalin situ.

nak bf jangan tensen2 k, kenal cool n byk bersabar awal2 ni.

nkniessa said...

tahniah Nik.....

Selamat berpantang dan semoga berjaya menyusukan bb secara exclusif..... usaha tangga kejayaan, jgn cepat menyerah kalah...

Eida elHakim said...

Tahniah..
selamat berpantang dan BF bb secara esklusif..caiyok2..

Related Posts with Thumbnails