Monday, July 4, 2011

penantian tu seksa tahuuu

Hari2 pun ada aje yang tanya

Baby dah kuar?
dah bersalin?
bile nak bersalin?

ok..memula..thanks sebab prihatin..seyes..terasa dihargai bile org bertanya...nampak la ada gak org nak amik berat hal diriku yang sengal2 ubi ni kan..

Tappiii...

kalau hari2 pun tensen gak..sampaikan yabang dgn saya rela memerap kat rumah..sebab dah tak tau nak jawap cane..

huhuhuhuhu.....

sekarang bile org tanya..memang saya jawap

Tunggu hari je ni..  =)


hahaha..senang..  tapi kalau dah 2 minggu lepas pun bagi jawapan yang sama..  orang pun pelik..hahaha..berapa lama daaaa....

memang tension menanti baby keluar ni..  hari tu ye ye je sakit pinggang..  tapi tak gak bersalin....  agaknya salah postur badan masa duduk kat opis kot...

Nak kata tak berjalan banyak..banyak dah jalan rasanya..  Keje butik tetap kene buat..

Hadoii....

Saya dah call abang saya..  katanya...baby can last in my tummy sampai 23july..  pulak daaahhh..

Masa ni memang terasa..hanya Allah yang maha mengetahui...huhuhu,..


Ni.budak reception opis depan....yang tak nampak sarat sangat pun..dah bersalin dah..
Lagi lah tension..

aiyo..bb...ble mau keluar.. 

utk pengetahuan semua..  bb saya dah mula berpusing (kepala ke bawah) masa berumur 8 bulan dalam kandungan..  saya dah mengalami sakit di bahagian tulang pelvik masa 7 bulan setengah....

Semua pun kata kandungan saya normal...dan akan bersalin bila2 masa..

Tapiii...tetap la tak kuar bb ni..


eehh..jangan ingat saya mengeluh ke..tak sabar ke...

Cuma pelik gak..  kenapa bb takmo kuar ni...hahahhahhaha......excited lebey...
Sekarang hari2 ayah kiss perut ..dah tak sabar sangat la tu...

Ummi tau (ye..saya nak guna mummy tapi ditentang keras ibu saya dan dipujuk lembut oleh yabang..fine  Ummi pun boleh la..asal ada mi mi tu ok la)....

Ummi tau..bb sempit duk dalma perut ummi..  bb tak selesa..sebab tu hari2 bb akan stretching sampai ummi rasa nak putus urat perut..rasa bengkok tulang rusuk..rasa nak tembus kulit pinggang.....

Meh la kuar bb..dunia kat luar ni luas..semua tunggu bb kuar tau...

Tapi walau bile pun keputusan bb utk kuar..Ummi tunggu....  tunggu dan tetap menunggu,,...
Asalkan bb selamat keluar..
Asalkan bb sihat walafiat..
Asalkan bb bahagia...

Takpe...k shayang......





Cuma auntie2 kamu tu dah tak sabar..  kalau kuar gegurl dah siap aim nak beli gown yang mana...  hakhakhak..kalau kuar boboy...nampaknya abg zakwan kamu..abg haq kamu..abg zawawi kamu...semua dah menanti nak bergomol sama2...


Seksannya menanti ni kan...

6 comments:

cheqna said...

sabar yang..
insyaallah pasti Allah akan memudahkan segalanya ok..
take care
cheqna doakan yang baik2 untuk nik n baby...

rATu kEBaYA said...

sabar nick... nanti dah keluar bb tu lagi banyak soalan pulak..

1) dah pandai apa?
2) kuat tido ye? ater dah baby...
3) susu badan ke

dan segala jenis soalan lah...

Yan said...

biase biase.... bile da ujung2 peknen... orang tanye mcm2..

ms fes peknen dulu... amik cuti seminggu sblm due.. tgk2 due da lepaspun still tak beranak2 lg hahahah..

klu agak2 dah lepas due.. serah diri je kat spital.. induce...

jgn runsing2.... sampai time dia kuar...

yg bertanya tu kadang2 sbb dia risau.. tp ade jugak tu bertanya sebab dia jaki ngan kita.. ahahaha..

my SIL pun tak bersalin lg.. dia kata due 8hb ni.. & diapn same amik coti awal sbb nak blk bersalin kat kelate.. tp dia lg awal 2mgu da coti.. takpela.. gomen.. cuti 3 bulan ye dak?? skang ni kite pn tertunggu2.. coz this is my first anak buah lorrr...

Softtouch [Hanim] said...

xpe nik..bby syok sgt duk dlm perut umi dia tu...sabar jelah yer...asalkan bb tu sihat kat dlm...take care nik..

untie pun xsabar nk tgk bb tau!

Just Call Me Bitt said...

nik...tu namanya debaran nak bersalin...hehehe lagi stress lagi tak keharuan...baby akan keluar bila dia ready..tapi mummy kena ready la..hahaha masalahnya mummy tak tahu bila..hahahhaa tu la saat paling surprise baby buat utk kita...so enjoy!

cikbedahlaser said...

hhaahahah.. tetibe rasa aku la salah sorg org tu.. tp x tny ari2 eh.. cume cek ari2.. takut terlepas berita.. hehehehe...
caring? bz body kot..

good luck nik... smoga dpermudahkan segalanya.. smoga bb n ibu sihat.. :)

Related Posts with Thumbnails