Thursday, February 23, 2012

Oreo Cheese Cake

Tengok pidah buat..macam senang..MACAM jela..  boleh tahan payah..dengan Sufiyyah yang sibuk nak attentionjugak..

Dengan tak cukup kemudahan...  tapi akhirnya siap..haha

Puas hati dapat buat sendiri..
Tak tau la sama ke tak dengan orang lain punya..tak pernah rasa...

Maaf.gambar2 bahan2 tak ada ....ada orang dah terlebih rajin tolong DELETE kan gambar tu...  jadinya cuma ada gambar end result je....terima kasih pada cik bedah laser atas resipi ringkas dan mudah ini

Bahan2
1)200ml whipped milk
2) Gula 3 sudu besar
3) Cream cheese 250ml
4) 2 pek Oreo (buang filling)


Kaedahnya :
1) Pukul whipped milk tu dengan gula sampai kembang
2) Masukkan cream cheese..pukul lagi sampai kembang
3) Oreo dipecah2kan kemudia letak tepi...
4) Saya gunakan detachable mould..senang nak balik kan/keluarkan..
5) Tuang sedikit cream cheese yang dah dipukul tadi..rata2kan..  kemudian lapiskan dengan oreo
6) Ulang lagi masukkan cream cheese...lepas tu tekan2kan lagi lebihan oreo...
7) Masukkan dalampeti sejuk danbiar beku.
8) Bila dah beku masukkan, keluarkan dan terbalikkan mould...  angkat penutup mould dan bolehlah hiaskandengan menaburkan milo di atasnya dan cucukkan oreo lagi sebagai hiasan.

dah boleh potong dan hidang...
=)

sedap makan sejuk2..

nak hasil yang tak berapa jadi..saya cuma guna 1 pek oreo..tak cukup nak buat base..hahahhahha


5 comments:

cheqna said...

boleh try ni =)

~ana~ said...

sedap kan..akak dah lama x buat yg ni. akak bnyk ambik order oreo cheese cake yg bakar tu..hu3x..tp akak rs yg ni lg sedap...:)

gadisBunga said...

dah rupa mcm kat sikret resipi dah. tu dalam sufiyyah dok melekat tuh.

terer ah!

-gedek! said...

macam telinga mickey mouse pulak

dd dudu said...

sufiyyah tumpang makan sekali x cake ni ;p

sedapnyeeww

Related Posts with Thumbnails