Tuesday, February 8, 2011

Gender anak akan tetap RAHSIA!

Kecuali bile dah beranak la...gile ape nak rahsia2 lepas dah beranak kan..

But WE..op cos la Yabang dan saya decide semalam utk TIDAK MENGETAHUI jantina anak...sampaila dia lahir...  hakhakhak...kut ku la boleh tahan kan..

Preps utk baby dah start sikit2...  Tilam telah dihadiahkan oleh Tok We die...beli masa balik Kelantan cuti CNY lepas...gebu je tilam kekabu tu...dan telah SELAMAT DIRASMIKAN oleh dua orang bapak budak..
Si Bayong dan Yabang....
Best je depa buat alas kepala....cais..caissssss..........

Cadar beli asing..tak beli satu set sekali..sebab tak santek...ropol2 bagai..kekdahnya kami ni suka yang minimal je kan...So semalam ke Kamdar la..beli kain buat cadar baby...warna?  GRAY gelap..muehehhehe.....  nak amik cream tgk macam senang kotor je kan....  Warna gelap la..  kang Tok We die nak jahit kang agak2 die tak berkenan mau dia tukar lain..hekhekhek..

lain2?...adela beli baju baby...maybe dalam next week ke....beli pampers ke...beli thermos ke....kan...
haih...rasa dah dekat sangat la pulak...

sebab my EDD (yang baru) adlaah pada 13 June...  13 June ye....bulan July...  masa tu adlaah 36 weeks... 
haiyo...

Dan semalam kena MARAH dgn doktor..

sebab?

Berat badan tak mencukupi....

Bukan marah la...but more to concern and nasihat..  yela...  masa first timbang...= 51kg...
lepas tu timbang = 50kg (turun 1 kilo)...
ni timbang lagi..= 51.5kg.....
so overall cuma naik dalam setengah kilo je..  haiyo...  doktor cakap minimum kenaikan berat badan adalah 2kg setiap bulan...

aiyaaakk..dok cakap lebihkan western food...  utk senang naik berat badan..  tapi saya makan burger almost evrynight dah sekarang ni..hari2 craving for burger..  tapi burger abang john la....lain takmoh..mekdi pun takmoh...burger tepi jalan lain pun tak moh..sebab ras atak sedap..nak burger abang john jugak..

tapi still berat  badan naik cuma setengah kilo...padahal bulan lepas je dah 3 kali saya melantak nando's...

aiyo.......susah hati betul...

Sekarang tgh try,...makan whipped potatos pulak..yabang kata senang nak naik berat badan...  usaha jela..

Tapi sekarang pun dah rasa mengah2..rasa gemuk tau.... 
Tu pun berat badan kurang....  aiyo....tak tau nak makan ape dah lepas ni..




dah la..entry pun merapu2 je...sebab banyak sangat benda nak tulis..  banyak sangat benda nak tulis pun susah....takde idea pun susah..aiyaaaa

7 comments:

LiAnA said...

mkn cheese cake.. berat sng naik hihii

Softtouch [Hanim] said...

xpe xpe...slow2 ok...nnti berat nik naiklah tu...yg pnting jg kesihatan diri nik n baby yer

Softtouch [Hanim] said...

xpe xpe...slow2 ok...nnti berat nik naiklah tu...yg pnting jg kesihatan diri nik n baby yer

atty's said...

makan lebih skit nik..

Ati Masrif said...

minum susu tak?

minum susu lebih sikit..baik utk kesihatan ^_~



^____^ mood senyum hari ini

Just Call Me Bitt said...

wow...adakah kamu minta saya tips nak gemuk??? akakkkakaka...senang jek...lepas makan nasi makan aiskrem...pastu malam pon still makan dan makan akekekkkeke....ishh teringat masa dolu2 ngandungkan iskandar...semua makan untuk 2 org...kahkahkahaa ngerik tauk...

i_sofia said...

teruskan usaha! :p. sofia dulu pun lepas 5 bulan baru naik badan dgn jayanya. :)

Related Posts with Thumbnails