Thursday, July 16, 2009

Aku rasa bersalah

Tadi pergi lunch dekat Flat depan office. Rasa lapar pulak hari ni. Pikir2 balik, nak stay back lagi hari nie..aku tak nak la kelaparan macam hari2 yangsudah... So gagahkan diri..buang rasa malas. Balik dari lunch masa lintas jalan nampak seorang atuk nie...chinese rasanya...dah bongkok tiga....
Dia nak lintas jalan...saing dgn aku...kesian aku tgk atuk tu...dah bongkok tiga..masa lintas tu ada teksi sama motor dah dekat dah dengan die.... Kesian aku tgk die...

Masa aku nak dekat dgn die..nak offer lintas jalan sekali (jalan tu 4 lane..ade island tgh2).....atuk tu plak jalan ke arah satu lagi..makin jauh..pastu tak tau camner nak sapa atuk tu...(bodoh kan aku...).....
Pastu jalan clear aku pun lintas..aku ingat atuk tu lintas..rupa2nya tak....
Alahai..sian atuk tu...jalan depan opis aku nie dahla selalu busy..
Aku tunggu jap..nampak macam okey..aku pun jalan slow2..sambil kalih2 lagi kebelakang...

hati nie duk libang libu..nak patah balik ke tidak..nak patah balik ke tidak..masa dah sampai blok aku..aku tgk lagi kat atuk tu..still terkial2 nak melintas...
Masa tu dia ade bawak barang (bag plastik) siap taruk kat bawah..penat agaknya...
Ade sorang chinese melintas sebelah, takde plak die tolong atuk tu...aku ape lagi..tak tahan dah hati nie..sayu jer tgk...terus patah balik laju2 nak tolong atuk tu..
Samapi jer kat tepi jalan, atuk tu melintas slow2...ituupun ade gak kereta2 bangang yang laju2...huhuhu...

Aku sangat rasa bersalah menghantui diri...rasa nak menitik air mata pun ada...
Kalau aku tolong atuk tu awal2 kan bagus...
Gila aku nie..BODOH!....sian atuk tu.....
Nasib baik die selamat..kalau apa2 jadi kat dia mesti aku takkan maafkan diri aku...
Sebab jadi bangang masa sepatutnya aku tolong atuk tu..
Sampai sekarang pun rasa bersalah......bersalah sangat...........................

Sian atuk...maafkan saya ya atuk....lain kali(azam nieyh)...saya tak nak segan2 dah..lantak la org nak kata apa...saya akan tolong atuk lintas....

Hati2 jalan ye tok....



Seyes..atuk nie ginila kondisi dia..cuma takdelah ranting2 tu...sangat kesian......dah bongkok tiga....
(image copy dari mypixelartstudio.blogspot.com...sorry saya copy gmbr awak..)

4 comments:

suezensuzanna said...

erk......nape x tlg awal2 lagi...haih

Queen said...

ala suezen....jgn la tambahkan lagi rasa bersalah nie....

kenapa tak tolong awal2?sebab tibe2 bangang tu hinggap kat kepala buduh ini....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

YaNa said...

Kesiannye atuk tu...Xpe nt tlg atuk len lak. hehe...

Beauty Touch said...

lain kali nmpk org tua tolong eh..cian kat depa :)

Related Posts with Thumbnails