Thursday, July 30, 2009

Anak itik tok wieeeeeeee




hehe..ini antara n3 basi..tapi still nak post.

Bulan 6 lepas gi menghantar bancik kahwin (abg aku no.2) [click here utk n3 tu]. pastu masa otw balik, nak dijadikan kisah tayar kereta abang long aku pancit. Maybe terlanggar benda tajam dan berongga sebab laju je angin keluar. Nasib baik la takde pape. Masa tu pukul 4 pagi kat jalan menuju Kuala Krai. Memang gelap. Seb baik ade org tolong.

Ok, sambung citer itik, masa tunggu hari cerah, kitorang tido kat Masjid jap kat Kuala Krai. Kitorang jalan dari tempat kejadian ke Kuala Krai guna tayar spare. Pnajang kalau nak cerita nieyh.

Pastu masa abang aku tukar tayar, aku dgn adik aku jalan2 kat situ, jumpe satu kedai jual ayam, itik sama dedak2 ape bagai. Nampakla anak itik.... Pastu dgn gatal mengada nya, aku pun setuju nak beli itik tu..empat ekor semuanya....COMEL GILE!!!!

before beli tu tanya dzul dulu, die dah cakap tak payah, nanti takde masa pastu nak letak mana kan...Tapi aku kan degil, aku beli jew.... Pastu tumpang rumah dzul (sebab aku duk flat..cane nak bela itik)......... Lepas balik dari Kelantan tu aku sangatla busy tau2 tgk anak itik tu dah besar. Sape yang jaga eh? Tentunya bakal pak mentua aku...wakakakkakakak..giler kijam aku nie...

skang ade ura2 die nak bagi boyan kat belakang rumah...waaaaaaaaaa..sedey seh....aku nak lagi itik tu.......tapi tak de masa nak jaga.....hehehehe

so, kalau korang nak tau.nie la gambar itik2 tu masa die tgh comel kiut gitu..
enjoy picca!











COMEL KAN? tapi biler dah besar dh tak comel mana...kotor jer aku tgk...takpe...plan aku nanti lepas aku kahwin aku nak wat BBQ itik...antara family aku dan family dzul...hehehehhee...jagalah ko itik...

1 comment:

Lynda.CG said...

comelnyaaa..[kalo tgk itik live confirm I jakun] .. heheh

Related Posts with Thumbnails