Monday, August 24, 2009

Kawalan tatasusila dan isi kandungan blog



Salam semua,

last weekend balik umah my mum kat sepang. Of course la merasmikan bulan puasa dgn bersahur dan berbuka dgn my mum...
cuma masa berbuka hari kedua tu jer tak dapat berbuka dgn my mum...huhuuhuu...asam pedas tuh......Kena pergi Ampang utk tgk new collection Quiny Bridal dan alhamdulillah..skang Quiny Bridal dah tambah 3 lagi koleksi lace.....nanti dah kataloging boleh tempek dekat blog....

okeh..ceritanya seperti tajuk di atas...
Rupanya2 pengikut enyap or 'silent reader' saya nie ramai rupanya tahu..
Ini termasuklah mak saya, serta adik2 saya dan kakak ipar saya...
huhuhuuhu....syok jer depa bercerita kat rumah pasal blog saya...huhuu....
so, kes2 merajuk dgn dzul ape semua dah tahu dah....
tiada lagi rahsia..

Mulai hari ini, kandungan blog ini akan bertapis...
Tiada lagi kata2 carutan atau makian dan tiada lagi cerita-cerita sensasi serta romantik saya dan dzul...(romantik ke?)..huhuuhhu

Mulai hari ini, saya berazam menjaga tatasusila saya dalam menulis. Sempena pembacaan budak bawah umur merangkap adik-adik saya (yelah..kene jadi rolemodel kan..)...dan juga sempena bulan puasa ini.

Tatabahasa dan ejaan dalam blog ini juga akan seboleh-bolehnya dikawal agar adik-adik saya membaca penulisan yang betul. Bimbang nanti dalam karangan sekolah turut menggunakan bahasa blog saya. Nanti siapa pula nak menjawab soalan bertubi-tubi bapak saya.......

Sekian sahaja penulisan kali ini..

SELAMAT BERPUASA!!!

3 comments:

Beauty Touch said...

beb
busan laaa mcmnie....
tak bestttttttttttt

Fazemy said...

Selamat berpuasa Nik...haha. Akak lg best aritu..akak wat entry ngumpat psl kakak ipar akak yg pemalas. dia baca. haha. Skrg dia dh insaf...bila ada akak dia nampak rajin dari dulu. haha. Akak pun klw tulis kat blog kena menipu. Klw cerita psl org tu..tlis nama lain..larikan skit fakta psl dia..klw anak dia ada 2 ckp ada 10..so mgkin dia rasa bkn dia. haha. P/s:sejak kes aritu..klw Nik prasan blog akak asyik entry bergambar je...huhu..takut nak bercakap. keh keh. sbb kita tak tahu sape silent reader kita. watch out!

Queen said...

Qbeauty touch : ala..sabar ye feen...itu namanya penghijarahan di bulan ramadhan...hahahah

@fazemy : tahu takpe...hahahhahaa..bahaya...
lagi2 adik2 nik membaca...diorang nie kang kalau tak paham nanti dia tanya mak dgn ayah...
kang balik kene sesahlah..sebab dikata mengajar adik2 benda bukan2...wakakkaka

Related Posts with Thumbnails