Wednesday, November 18, 2009

Aku tak lena tidur.....



Semalam lepas kerja, pergi jumpe tuan rumah. Sign agreement rumah sewa itu.
Meredah hujan naik motor. Dzul pick up dekat opis.

Lepas tu, redah balik hujan ke opis aku. Amik kereta. Dzul balik dulu naik motor. Aku meredah plak jam yang sangat teruk..balik ke rumah MIL....

lepas mandi, makan....siapkan beberapa doorgift....

Lepas tu mata dah mengantuk tahap gaban...masuk tidur.

Puas golek2, tapi mata tak boleh lelap. Hubby sama MIL, kakak ipar, anak2 buah semua duk layan WWE kat astro sport. Haku memang tak minat plak tgk WWE kan...

Puas golek2 tak boleh tido... Maybe sebab tempat baru bagi aku... Bauan yang baru... Udara yang baru... Aircond lagik....(aku adalah allergik air-cond..huhu)
Sangat tak selesa. FYI.....aku tak pernah tido umah MIL...ahahahhaa.....masa bujang dulu, ade sekali je..tu pun siang. Dan time tu aku demam teruk... Jadinya aku rasa masa tu dalam longkang pun aku akan tido..ahahahha,.,

Pagi2 tadi, pukul 6 dah terjaga...
Damn....hubby masih berdengkur...
Tergolek2...kul 7 aku bangun...mandi....jerang air
Pastu tanya MIL nak makan apa...terus cabut beli breakfast.... Rumah masih sunyi.... Cuma FIL je yang tgh menyapu laman....


Teringat pesan mak aku.....

"Kalau duduk dengan MIL... jangan bangun lambat (aku bangun kul 7..ahahhaha.....)....
Pagi2 bangun siap breakfast dulu..Tanya MIL nak makan apa.....hidangkan..."


Alhamdulillah..berjaya melaksanakan semua. Kecuali bangun awal...ahahahha....
Terasa di bahu memikul tanggung jawab...

Cik...miss u so much!



Skang..oleh kerana tak dapat tidur nyenyak semalam..dan bangun terawal sangat....
Aku mengantuk...walaupun pagi tadi dah tibai kopi pekat satu cawan..hohohoho

6 comments:

sis_nita said...

akak kan..

kat umah in law penah tau terlajak bangun sampai kul 9 pagi dik..

pastu kan..

kak purak2 demam ngan muntah2..

hu3..

perhatian..

jgn tiru aksi akak yg berbahaye ni yerr..

:)

Queen said...

ahahaha..idea best nieyh..hahhahaha...

cover baek punyerrrrr

sis_nita said...

byk lagikk idea nak cover line yg sangat beh penah akak wat..

hahaha!

menantu hantu ni akak ko ni..

m-i-o said...

jawapan sis_nita tu lawak gile! but yes, don't try that at home:)

do you mind if i ask,
when do you plan to move out?
ke memang plan nak tinggal dengan mertua?

Queen said...

sis nita : ahahaha...nik nak try besok la kak nita..ehehehhe...mesti FIL suruh MC dan ditatang bagai minyak yang penuh...ahahaha....


m-i-o : kitorang duk umah mertua seminggu nie je..itupun sebab nak buat preparation utk resepsi sebelah lelaki. kitorang dari awal kahwin memang duk umah sendiri. never plan to stay at mertua house.

Fatt Chin Choy said...

kalau dah biasa
jangan terlajak tido plak
haha

Related Posts with Thumbnails