Wednesday, November 11, 2009

My BIG DAY!! part 3



INI ENTRY NGOMEL2.....
MAYBE MENIMBULKAN KEBOSANAN PADA CERTAIN ORANG.

SORRY!





Baru perasan aku takde bercerita sangat pasal BIG DAY aku haritu kan..ahahahahhaa....
meh aku nak cerita..


Aku start cuti hari khamis..
Pastu betulkan pelamin...vacuum lantai.. kuarkan sofa segala...
Pergi beli bunga dengan my mom... Pergi pasar....

Huh...sangat penat okey.... hilang khasiat massage yang aku buat before pulang.


Hari Jumaat....
Masih busy mengemas. Pergi pasar utk beli barang makanan. Utk jamu sedara mara makan.
Malam tu, dalam pukul 8pm.... Kak Ayu a.k.a mak andam a.k.a pengapit smapai komuter Nilai.
Pergi amik Kak Ayu... Sampai je rumah, pergi pulak pickup cupcake dari Kak Ogy di Hospital Serdang (ini jela landmark yang agak senang..ahahhhaa)...

Masa angkat cupcake masuk kereta..bau die..weh..semerbak... Seriusla...cupcake itu sangat sedap okeh...

Sampai je rumah, dah pukul 10pm... Terus meluru masuk bilik.... prepare utk scrub. Ain (my sis) tolong scrub kan pakai bedak kulit rambai. Pastu die scrub muka sekali. Menjerit2 macam org gila...ahahahha..geli... Seb baik ade dia... Aku dah sampai terbaring2 kat pintu bilik air...
Pastu dah siap scrub, aku mandi bersih2.. Shampoo segala....

Then mak aku naik, buat Mandi Bunga. Sangat wangi hokeh.... Sebelum mandi bunga, kene gosok badan dengan limau purut.. Since aku baru je scrub..sangat pedih..huhuhu..nangis... nak mengadu kang ade yang kene tembak dengan mak aku.... Ahahahahhaha...

Lepas mandi bunga, air mandian tu tak boleh lap tau.. Jadinya aku dengan berkain batik..pakai baju tidur dengan badan basah2.. Turun bawah nak pakai inai plak..
Masa tu jiran2 dah datang untuk buatkan sirih junjung aku..ahahahha...tiba2 aku takde idea..jadilah gini..aahahha...seb baik jiran2 aku semua memberi idea yang best..


Masa bancuh inai.... try test..inai aku simpan tu dah tak boleh guna..huhu..dah tak merah..
Aku dah cuak tahap gaban.. Pastu Cik Nor sama Kak banu jadi penyelamat.... Mengorek mana2 inai yang ade kat rumah.. Godak2...campur segala... Tempek2..
Fuh...nasib baik merah... Oren sebenarnya...tapi oklah..ade gak warna..ahahhaha....
Pastu pakai inai sampai ke kaki....agak nak kering ikat plastik....
Siap pakai inai dalam kul 12.30 am....

Kul 3.45 am aku dahterjaga...tgn berkuap..inai dah comot..especially tang tumit...huhuhuhu...sangat huduh okey...sian aku.... PAstu dah tak boleh tido.... Golek2 pun dah tak boleh tido....huhuhuhuhuhuhu



Kul 6.30 am...... Aku bangun..... gurau2 dengan adik aku, siapkan breakfast atuk aku...
Vacuum lagi sekali karpet kat rumah...Susun mana yang patut.
Pastu naik kul 8am baru nak mandi....waakakaka....akad nikah kul 10 am..

Dah siap mandi baru nak terhegeh2 nak makan... Kul 9.15 baru nak start makeup.. Nasib baikla Kak Ayu memang expert...kejap je dia siapkan aku.... Makeup..shading.... Tudung pun sama,... memang best okey..


Kul 10.05 am.. pengantin lelaki sampai....




jeng..jeng..jeng... to be continued..... cerita akad nikah sangat kelakar hokeh..


1 comment:

Fatt Chin Choy said...

sekali dalam seumur hidup tu
insya-allah

Related Posts with Thumbnails