Monday, November 30, 2009

Menu di Hari Raya Aidil Adha

Sementelahan aku telah kalah dalam sesi lambung syiling dengan enche Dzul kita, makanya raya Haji kali ini telah jatuh di rumah Mama (MIL)... huhu..syahdu usah cerita lah. Padahal dulu masa study rileks je beraya di kampus. Tapi masa dah bergelar isteri ni, asyik nak telefon ke rumah je. Bila dengar takbir raya je nak tepon rumah.

Malam raya, lepas siap semua kemas2 rumah sikit dan kemas kain baju, bertolak ke rumah MIL yang terletak bersebelahan je...wakakakkkakaka...cerita kena la gempak.

Then sampai2 je, aktiviti masak memasak dah siap semua dah. Yang tinggal aktiviti kemas hall depan yang masih tersergam tak indah pelamin kami harituh.. hehehe...
Oleh kerana sampai lambat, kami kene tidur kat hall... Bilik perantin dah kena chop dulu..huhu..sedey jer...

Esok pagi2 tu, lepas makan... duk rehat jap.... Main2 dengan anak buah.. lepas tu tidur jap, menunggu lepas solat jumaat. Pukul 3 petang, bertolak balik Sepang....Yeay!!!

Sampai Sepang. semua dah ada. Bekrumpul semua adik beradik.
Tidur sana...


Esoknya barulah ibadah korban dijalankan... Kami masak Sup Kaki Lembu,...sedap tu....
weee....

Ok..enjoy jela menu kami di hari raya ini...












Hari ahad, pagi2 dah ke rumah Mama. Lepas tu pergi rumah Yan di Saujana Impian untuk menghias bilik pengantin. Pukul 5 petang sampai rumah mama, makan jap..pastu kabooom...tidur sampai kul 12...
Kul 12 malam tersengguk2 balik umah sendiri..tidur dan pagi nie masih mengantuk...huhu....



p/s : tak puas hati..masih tak dpaat rehat balas dendam untuk segala kepenatan time kenduri haritu...huhu

Credit to :



9 comments:

fazemy said...

kaki lembu...rasa nka kena tendang jek. kitorg gharitu ambik part tulang peha tu..siap nunggu depan org motong..pakcik saya nak yg ni yang ni yang tu...hik hik

fazemy said...
This comment has been removed by the author.
fazemy said...

tapak kai lembu tu kena bakar dulu kan Nik nak bg tanggal.

Queen said...

yup kak emy...mula2 nik bakor...pastu tak tahan asap..suruh dzul continue sementara nik siapkan rencah sup...hehehe....berasap berkelun2 dapur kami

Ms AiReEn MoHd said...

weh babe meh silakan..ko bace dulu terma aku tu..kang ko kate tipu lak..ko duk kl selangor ker beb..kang aku malas nak anta semua bagai..if ko menang aku wish dulu kekekekeke

Queen said...

aku dah baca terma ko tu....ala..takat kat sunway pyramid sanggup kuredahi (kalau weekend la)..ahahaha.....

suezensuzanna said...

erkk.....aku plg x suke gambar yg last tuh....

Queen said...

kaki lembu?....buat sup sedap la suezen....erm..yummy!!

Blue Roses said...

hihihihi...sedap tgk gamabr2 tuh...smpi kat sepinggan kaki tuh...ngeri pulak

Related Posts with Thumbnails