Wednesday, November 25, 2009

My BIG DAY!! part 4

Reception sebelah Dzul on 22nd November 2009 dirumah kediaman family Dzul, Kg Sg Kayu Ara, family dzul yang decide colour. They just decide blue but dzul and i decide turqoise blue.... ade gak blue kan...
hehehhe...

Seminggu sebelum majlis, kami dah berkampung dekat rumah Mama. Tidur sana.
Seminggu gakla aku tak boleh tido nyenyak. Sangat allergik dgn air-cond. Ape boleh buat...huhuhu....

So, lepas tolong mama siapkan segala persiapan dekat rumah tu, malam sebelum hari langsung, kami balik Bandar Baru Salak Tinggi. Mentang2 dah kahwin..selamba kodok balik umah cik pukul 3 pagi...wawawawaa....... lebih berlagak lagi..kami ada kunci pendua rumah. Jadi tak payah kejut sape2 utk masuk..heheheh...

Esok pagi2 dah bangun. Breakfast. Kul 9.30 baru terkial2 nak mandi...wawaawawawa...

Fiena sampai dalam pukul 10.30.
Terus je start makeup. Tapi memang kelam kabut sikit sebab semua duk panggil suruh cepat. Sangat tekanan huhuuhuhu...

Siap mekap dalam kul 12.15....muka dzul dah masam sebab aku lambat...
pe boleh buat...nak bini cantik kan...


Then bertolak ke Damansara. Aku yang memang dah sedia panik...memang tak reti duk diam dalam kete. Kena marah lagi dgn Dzul sebab tak dok diam..huhuhu....

Sampai je Damansara, hujan gerimis menyambut kami. Dengan pengapit yang entah ke mana hala.. Dengan dua kereta yang terkeluar dari konvoi. Seb baik Fiena tenangkan aku..huhu..Thanks Feen...


Sekali, dah berkumpul semua, takde yang datang menyambut kami kat luar...huhuuuhu....Lagi yang kelakarnya...takde pun kompang (this should be arrange by Ayah)...
Sepatutnya ada... Tapi kompang tak muncul...waaaah,..memang aku hangin satu badan.

Pastu kitorang jalan jela... takkan nak tunggu lagi. Dekat setengah jam dah menunggu. Nasib baik Ali Din( the DJ) pasangkan kompang audio... selamat la sikit.

Alip bersilat menyambut kedatangan pengantin. Tengah duk bersilat tu...rombongan cek kiah yang ramai nie telah memblock sementara jalan depan rumah tu. Pastu ade plak 'India' mabuk yang hon kuat2. Kiranya marah lah kitorang nie block jalan.... Dzul dah menyirap. Tapi Fiena kat sebelah tak putus2 tenangkan aku.

"Pengantin bengang camne pun tetap kene senyum ok...."

huhuh....nasib baik la umah tu ramai gangster... 'India' tu teruk la kene tiau balik, nasib baik tak bergaduh je.

Pastu makan beradab. Sepatutnya sanding dulu...tapi sebab rombongan dah terjah tempat makan, jadinya kami pun makan la dulu.. Pastu bersanding...


Dalam kul 4 gitu kami terus chow buat outdoor kat PJ State.

Kul 6 balik.... layan tetamu yang sampai lewat. Then kaboom...tido...



Special thanks to Fiena..pengapit yang menenangkan aku sepanjang majlis...juga merangkap juru mekap meletops aku... Kepada Cik Alin yang sanggup bersusah payah kene gigit kerengga, pegang payung lagi..angkat beg lagi....ahahaha...yang penting maintain comel jer..... Kepada our OP Abie...thanks Abie... tak sabar nak nengok gambar....

I LOVE YOU ALL......

ini ada sikit2 pic yang aku curik dari facebook alin dan blog si Fiena....















p/s :
maaf gambr tak ikut susunan..ehhehehe


4 comments:

sis_nita said...

salam dik..

comelnyerr kamu.. :)

kak nak ucapkan kepada pengantin baru ni..

Salam AidilAdha tuk Queen n Hubby k..

Queen said...

thanks kak nita....
waaah..sorang puji anggun..sorang puji comel....raya haji nie saya kembang setaman la jawap nye...hehehhehe....

selamat hari raya utk akak and abg joe juga..

Beauty Touch said...

cewah2
perasaan la kawan kite ni!!heeeee..
no hal la..sume tolong tu small matter.pas nie kite terjah weding alin plak!!!waaaa..pastu last skali baru aku k!!!

ayuali said...

nik cantik dlm apa warne pon! feen! gud job..camni la adik akak...;)i loike...Nik & Zul teringat kenangan kita bersame2...kim salam semua k...muuuahhh!

p/s : gambo OP aritu jgn lupa emel ye cyg!

Related Posts with Thumbnails