Wednesday, May 4, 2011

Terlalu banyak utk dimuatkan dalam satu entry

 Kalau tulispoint je ok tak?

kire aci la

  1. Baby dah selamat masuk 7 bulan dengan anggaran berat 1.8kg....
  2. Penantian yang maha lama (5 jam atas kerusi menunggu) semata2 nak dengar doktor cakap..ok..ok..darah ok..pap smear ok..itu ini ok...semua ok... ok..dah boleh balik..huhuhuhuhuhuhu...rasa nak picit je no tubagi jalan lelaju....sabar je banyak2 haritu
  3. gender baby dah tahu..  tapi sebab ada perkataan MACAM pada pangkal ayat sebelum gender disebut..jadi ianya masih Yes or No..  tapi memang pun.ramai je cakap..kalau nampak gegurl masih 50-50...tapi kalau nampak bebird..confirm la geng dgn bapak die... (so agak2 korang dah boleh teka doktor cakap MACAM______________ ? )..hehehhee..moh meneka....
  4. Office masih bersepah2 dengan segala macam benda.  Pindah office memang memenatkan.  Dapat banyak kelebihan sebagai ibu mengandung..  Tapi lelaki ni bab mengemas kan tak fokus..  mek jugak la yang terkial2 buat..  Ada jugak panjat2.  Tapi panjat sikit2 la..yang tinggi2 sangat memang aku buat dono je..arah2 je dengan selamba...Ate..mek sorang je kat bahagian teknikal ni yang perempuan...Lain semua lelaki..ginilah jadinya.
  5. Masih lagi cuba biasakan diri di office baru.
  6. Cuti dah approve utk pergi berBABYMOON (bak kata mommy eryn)...  tapi biasalah..muke bos kelat sikit..sebab banyak cuti..  tapi insyaAllah..kerja akan cuba disettlekan sebelum cuti..  ala..3 hari je bos..takdela lama sangat..kihkihkih...
  7. Semalam ape kene entah..  bersin2...  hari ni diikuti sakit tekak dan selsema..owh.jangan la demam..
  8. Baby adalah sangat aktif..masih kuat tendang2...adakah betul mitos bb yang lasak dalam perut adalah baby boy?..ada sesiapa punye experience mempunyai bb yang kuat menendang dalam perut tetapi bile keluar adlaah bb gurl?
  9. dah 2 3 hari sakit gigi maha hebat...maybe sebab lupe minum susu..
  10. susu kat rumah pun dah habis..  dah 2 tin dah...  kalau beli ni dah masuk 3 tin..tapi memang..FRISO memang sedap..
  11. Barang2 utk mummy masa berpantang dah nak complete..nursing bra dah adalah dapat dalam 5 6 helai..cukup la temporary... kangbeli lagi..beli dikit2..Tinggal beli (sebat) kain batik dan bengkung serta jamu...  
  12. Saya beli 'lampin' biasa je..bolehke nak pakai yang tu je..ke nak kene beli yang tali2 tu jugak?...  mungkin beli dalam pek S utk overnight punye...kot2 la banyak..  banyak ke kuarnye nanti?....
  13. Barang baby tinggal basuh dan simpan dalam beg yang utk emergency.  Thermos pun dah beli.  Bedung die cukupla mana ada..pastu recycle2 la pakai..pakai je kain lampin ke ape..tak payah bazir2 sangat kot...  Cukup mana ada...
  14. Masih berlatih tidur tanpa lasak..tak boleh bayang besok anak ada tido tengah2..adekah akan terpenyek dek mak ayah yang lupe ada anak kat tengah2?...hahahhahha

ok..tu jela nak update dulu....maaf..BW pun tak sempat..  ni pun duk sok sek sok sek dan sakit tekak...


This weekend ada projek besar...  sangat2 excited..apa projek nya tu kene Sssshhhhhh dulu..nanti tunggu je post entry nya...hoorey!

13 comments:

NM02 said...

rugi tau tak dapat jumpa cik bedah.. huhuhu

monreo said...

part bedung tu bila kat umah akak balut pakai kain batik je..sbb Aqil asik mengeliat.. kuar tangan ler.. kuar kaki ler.. time nk pi spital baru pakai bedung cantik skit hihi..

pad akak guna yg biasa je.. sbb kuar pun tak byk.. biasa doc akan cuci bg habis darah ketul2 tu so darah kita takkan kuar byk dh..

LiAnA said...

alamak lupa sign out id hubby huhu

oya zihanee said...

+ wah~~ beshnyerr.. tak sabar tunggu baby kuar.

Just Call Me Bitt said...

owhhh dari syntom2 yg nik story tu pendapat saya itu baby boy! akakaakakaka tungguuuuu

gedek! said...

Masih berlatih tidur tanpa lasak?

Kamu tido lasak ke?

Hodoh nya perangai !

gadisBunga said...

friso tu kalau anak dara minum jadi ape ek? heheheh~

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

Ati Masrif said...

nik

bila mula cuti tu..

selamat bercuti..jangan terlampau lasak
hal2 kat opis tu..lantak biar org
tak pregnant yg buat ok...

habiskan masa berdua2an dgn hubby tu
coz lepas ni....huwaaaaa memanjang :)

Softtouch [Hanim] said...

bestnya...akak plak xsabar nik nk tgk baby nik...Alhamdulillah semuanya ok ok...syukur..

MamaEma said...

baby aktif dalam perut tak semestinya baby lelaki...itu tandanya baby itu berada dalam keadaan sihat....dish2x..tendang perut mamanya...

CatlinaFly said...

saya!saya!lasak ya amat dlm perut..yang keluar adalah gegirl hihi...

yang kelakar siap mcm dia gesel tgn dia kat perut tu...bukan kaki je menendang...

sampai skrg dah umur 2 tahun pun lasak amat hahaha

cikbedahlaser said...

aku pon baca.. ikut point gak.. 1. ok. 2. ok.3 .ok..

hahahaah

Related Posts with Thumbnails